Gaziantep'te Hasarlı Konutların Durumu Ne Olacak?

Gaziantep'te Hasarlı Konutların Durumu Ne Olacak?
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayındaki ilk oturumu gerçekleştirildi. Oturumda, şehrin çeşitli ilçelerinde bulunan orta ve ağır hasarlı konutların durumu ele alındı. Her ilçenin bu konuda kendi planını yapması kararı alındı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantının ilk birleşimi yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Halil Uğur başkanlığında yapılan meclis toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü.

Konutların durumu ilçelere bırakıldı

Toplantıda, Gaziantep'teki hasarlı konutların durumu gündeme geldi. Hasarlı konutların durumu Ak Parti ve CHP grubunu karşı karşıya getirdi. CHP’li Mehmet Sucu, Şehitkamil ilçesinin genel plana dahil edilmesini önerse de bu teklif kabul görmedi. Deprem sonucu orta ve ağır hasar görmüş konutların incelenmesi ve yeniden yapılandırılması için her ilçe kendi çalışmasını yürütecek. Bu konuların tüm detayları komisyona sevk edilerek orada değerlendirilecek.

Öğrenci gezisine CHP'den itiraz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısında, LGS'de üstün başarı gösteren ilk 100 öğrencinin Bosna Hersek gezisine gönderilmesi teklifi ele alındı. Teklif, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gündeme getirildi. CHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Mehmet Sucu, öğrenci gezisinin yurt dışında yapılmasını eleştirerek, CHP olarak bu karara ret oyu kullanacaklarını ifade etti. Meclis Grup Başkanvekili Halil Uğur ise, bu kararın öğrenciler ve aileleriyle yapılan istişareler sonucu alındığını belirtti. Mecliste yapılan oylamada, CHP'nin ret oyuna rağmen önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak:gaziantepdogus.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.