Gaziantep'te Ücretsiz olduğunu duyan AKIN EDİYOR!

Gaziantep'te Ücretsiz olduğunu duyan AKIN EDİYOR!
Gaziantep'te İçişleri Bakanlığı'nın ehliyetlerin ücretsiz bir şekilde yeni kimlik kartlarıyla birleştirileceğini açıklamasının ardından vatandaşlar, bu hizmetten yararlanmak için Nüfus Müdürlüğü'ne akın etti.

Ehliyetini henüz yenilememiş Gaziantepli vatandaşlar için süre daralıyorken, İçişleri Bakanlığı bu konuda yeni bir açıklama yaparak vatandaşların kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Bakanlık, herhangi bir ücret talep edilmeyecek olan bu yeni uygulamanın Nüfus Müdürlüklerinde başladığını duyurdu. Kararın açıklanmasının ardından, ehliyetini kimlikle birleştirmek isteyen Gaziantepli vatandaşlar, Nüfus Müdürlüklerine yoğun ilgi gösterdi.

GAZİANTEP TE ÜCRETSİZ SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Bakanlık, Türkiye'deki tüm vatandaşlara, sürücü belgelerini kimlik kartlarıyla birleştirme ve bunu hiçbir ücret ödemeden yapma hakkı tanıdı. Gaziantep'te duyurulan bu ücretsiz hizmetin başlamasıyla birlikte, Nüfus Müdürlüklerinde önemli bir yoğunluk yaşanmaya başladı. Vatandaşlar, kimlik kartlarıyla sürücü belgelerini kolaylıkla birleştirebiliyor ve artık yanlarında iki belge taşımalarına gerek kalmıyor. Bu işlemin sadece 5 dakikalarını alacağı belirtilirken, birleştirilmiş yeni kimlik kartlarının vatandaşlar tarafından belirtilen adreslere gönderileceği ve istenildiğinde Nüfus Müdürlüğünden de alınabileceği ifade edildi.

RANDEVU NASIL ALINIR?
Bu işlem için, öncelikle eldeki yoğunluk nedeniyle, Nüfus Müdürlüklerine gitmeden önce bir randevu almak gerekiyor. Randevusuz vatandaşlar, ne yazık ki işlemlerini gerçekleştiremiyor. Güncel TC kimlik kartınız ve yeni sürücü belgenizin yanınızda olması gereken randevu işlemleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün web sayfası üzerinden gerçekleştirilmekte.

GAZİANTEP'TE EHLİYETLERİ ESKİ OLANLAR DİKKAT

Gaziantep'te sürücü belgesini henüz yenilememiş kişilerin ise öncelikle ehliyetlerini yeni düzenlemeye uygun hale getirmeleri gerekiyor. Yenilenmiş kimlik kartı ve ehliyetle birleştirme işlemi sırasında herhangi bir ücret ödenmezken, sürücü belgesini yenilemek için sadece 15 TL kart ücreti ödenmesi yeterli. Eğer yenileme yapılacaksa, kimlik için ayrıca 37 TL ödeme yapılması ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir biyometrik fotoğrafın da yanınızda bulunması gerekiyor. Diğer yandan, devlet tarafından verilmiş olan eski kimlik ve sürücü belgesinin yanınızda olması da zorunlu tutulmakta.

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Kimlik ve ehliyeti birleştirme işlemi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfası üzerinde yer alan "Randevu Al" bölümünden, TC Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Ekleme seçeneği işaretlenerek ve gerekli onaylar verilerek başlatılabilir. Bu işlemin ardından kimlik bilgileri girilip il ve ilçe seçimi yapılarak, randevu zamanı oluşturulup işlemler tamamlanabilecek. Gaziantep'teki vatandaşlar için yeni düzenleme, önemli kolaylıklar sağlayarak zaman ve maliyet tasarrufu imkanı sunuyor.

Kaynak:Fevzi Tekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.