Gaziantep'te UÇAK RÖTARLARI KRİZİ: VALİ ÇEBER: 'PİLOTLAR'DAN KAYNAKLI!' dedi....

Gaziantep'te UÇAK RÖTARLARI KRİZİ: VALİ ÇEBER: 'PİLOTLAR'DAN KAYNAKLI!' dedi....
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile son dönemde gündeme gelen uçak rötarlarının nedenlerini aydınlattı. Vali Çeber, rötarların Gaziantep ve Adana bölgelerinde pilotların kararları nedeniyle yaşandığını belirtti.

Gaziantep Valisi, özellikle hava koşulları ve diğer etmenlerin pilotlar tarafından güvenlik nedeniyle alınan kararlar sonucunda rötarlara neden olduğunu ifade etti. Rötarların sadece Gaziantep Havalimanı'nda değil, çeşitli sebeplerle il dışından kaynaklanabileceğini de ekledi.


Ayrıca, Kemal Çeber, Gaziantep'e iniş yapması planlanan bir uçağın hava şartlarından dolayı güvenlik amacıyla Adana'ya ve Şanlıurfa'ya yönlendirildiğini açıkladı. Bu durumun havalimanı kaynaklı bir sorun olmadığını açıkladı.


Son olarak, Vali Çeber, yaşanan rötar problemlerinin havalimanı kaynaklı olmadığının altını çizdi. Gaziantep Havalimanı'nda bir aksaklığın söz konusu olmadığını belirterek, yaşanan durumların havayolu şirketlerinin operasyonel kararlarıyla bağlantılı olduğunu dile getirdi. Vatandaşların mağdur olmaması için konunun yakından takip edildiğini ve il dışından kaynaklanan sorunların yetkili kurumlara iletildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.