Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa KIRMIZI uyarı! Özellikle 4 ilimiz REKOR KIRACAK çok DİKKAT! Resmi bir uyarı bu

Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa KIRMIZI uyarı! Özellikle 4 ilimiz REKOR KIRACAK çok DİKKAT! Resmi bir uyarı bu
Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak için resmen kırmızı uyarı geldi. Özellikle ilk 3 ilimiz için resmi uyarı verildi. Şimdi çok yükseklerde seyrediyor ama daha da kötü olacak.

Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirtve Şırnak için resmen kırmızı uyarı geldi. Meteoroloji Uzmanı Mehmet Özdemirci tarafından yapılan resmi uyarılar kapsamında özellikle Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman ilimiz için çok önemli uyarılar geldi.

SICAKLIK ÇOK YÜKSEK SEYREDİYOR

Meteoroloji Uzmanı Mehmet Özdemirci, “Bu yaz aylarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar çok yüksek seyrediyor. Özellikle Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman civarında kırkların üzerinde sıcaklıklar görüyoruz” dedi.

ARALIKLI SAĞANAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde hava tahmin uzmanı Mehmet Özdemirci, haftalık hava durumunu değerlendirdi. Çarşamba günü Türkiye'de aralıklı sağanak yağışların görüleceğini söyleyen Özdemirci, “Doğu Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusuyla, Hakkari, Sinop, Samsun ve Tokat çevrelerinde aralıklı sağanak yağışlar görülecek.

ÇOK KUVVETLİ GEÇECEK

Yağışlar özellikle Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli olarak gerçekleşecek. Ordu, Giresun ve Trabzon'un da iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar görülecek” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ BİR YAĞIŞ YOK

Özdemirci, Çarşamba günü Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise havanın parçalı bulutlu olacağını belirtti. Perşembe günü önemli bir yağışın olmadığını dile getiren Özdemirci; Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde sağanak olabileceğini aktardı.

''YAĞIŞ BEKLENTİMİZ VAR''

Cumartesi günü ise Akdeniz'de Toroslar mevkiinde sağanak yağışlar görüleceğine dikkati çeken Özdemirci, “Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde yağış beklentimiz var. Cumartesi günü Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yine ağırlıklı sağanak yağışlar göreceğiz” diye konuştu.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE SICAKLIKLAR ÇOK YÜKSEK SEYREDİYOR

Özdemirci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yaz aylarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar çok yüksek seyrediyor. Önümüzdeki günler itibariyle de bölgenin genelinde otuz beş derecenin üzerinde sıcaklık var. 40- 41 derecelerde gerçekleşiyor. Özellikle Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman civarında kırkların üzerinde sıcaklıklar görüyoruz.”

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerine ciddi hava durumu uyarıları yapılmıştır. Meteoroloji uzmanları özellikle Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak için kırmızı alarm vermiştir. Kritik durumda olan üç il için resmi uyarılar dikkate alınmalıdır.

REKOR SICAKLIK BEKLENİYOR

Meteoroloji Uzmanı Mehmet Özdemirci, bu yılın yaz aylarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının oldukça yüksek seyredeceğini belirtti. Özdemirci'nin açıklamasına göre, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman gibi illerde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.



Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen hava durumuna yönelik değerlendirmelerde bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Özdemirci, Çarşamba günü aralıklı sağanak yağışların beklendiğini ifade etti. Özellikle Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde de kuvvetli yağışların yaşanacağını aktardı.

SAĞANAK YAĞIŞ YOK!

Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri için ise havanın parçalı bulutlu olacağı bildirilmiştir. Özdemirci, önemli bir yağış beklentisinin olmadığı ancak Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde sağanak yaşanabileceğini dile getirdi.

HAFTA SONUNA DİKKAT: 'YAĞIŞLAR VAR!'

Hafta sonuna dair tahminlerde bulunan uzman Özdemirci, Akdeniz bölgesinde özellikle Toroslar civarında sağanak yağışların görüleceğine, ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde ise yağış beklendiğine dikkat çekti. Özdemirci, Cumartesi günü Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sağanak yağışların olacağını öngördü.

GAZİANTEP, ŞANLIURFA VE GÜNEYDOĞU YANACAK!

Sıcak hava dalgasının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde devam etmesi bekleniyor. Özdemirci'nin raporu, önümüzdeki günlerde bölgede sıcaklıkların 35 derecenin üzerinde seyredeceğini ve bazı yerlerde 40-41 dereceleri görebileceğini işaret ediyor. Özellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman'da sıcak hava dalgasının etkisinin daha yoğun hissedileceği vurgulanmıştır.#Gaziantep

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.