Gaziantep Sokakları İstila Altında!

Gaziantep Sokakları İstila Altında!
Gaziantep'teki yoğun yaya trafiği, kural ihlallerinin artmasıyla tehdit altında. Özellikle yaya güzergahlarından olan Gaziler, Mütercim Asım ve Karagöz Caddeleri kaldırımlarında yaşanan kaos dikkat çekiyor.

Gaziantep'te 'Motosiklet ve bisiklet girişi yasak' levhalarını hiçe sayan sürücüler, adeta "yasaklar bize uymaz" mesajı verircesine araçlarını park etme cüretinde bulunuyor. Alışverişin yoğun olduğu çarşı merkezinde motosikletlerin hızlı hareketi ve yaya alanlarında klakson çalması vatandaşlara büyük rahatsızlık verirken, kaldırıma park edilen araçlar da yürümeyi neredeyse imkansızlaştırıyor.


Gaziantep'te Trafik Denetimlerinde Eksiklik İddiası

Gaziantep'te yaşayan vatandaşlar, kural dışı hareket eden bisiklet ve motosiklet sürücülerine karşı zabıta ve trafik ekiplerinin daha aktif olmasını talep ediyor. Zabıtanın ve polisin yanından bile ihlal yapan sürücülerin geçtiğini ancak müdahale edilmediğini ifade eden bölge sakinleri, sürekli korna sesleri ve giderek artan kargaşadan şikayetçi. Yasaklara rağmen alınan önlemlerin işe yaramadığını belirten vatandaşlar, yetkililerin caydırıcı cezalar uygulamasını bekliyor.

Gaziantep’te 358 araç ve sürücüsüne 1 milyon 426 bin TL ceza

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri bayram tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde 358 araç ve sürücüsüne 1 milyon 426 bin 97 TL cezai işlem uygulandı. 33 araç ise trafikten men edildi.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum