GAZİANTEP KALESİ'NDE BİTMEYEN RESTORASYON! FATMA ŞAHİN GÜZEL HABER DEDİ ve DUYURDU

GAZİANTEP KALESİ'NDE BİTMEYEN RESTORASYON! FATMA ŞAHİN GÜZEL HABER DEDİ ve DUYURDU
GBB Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Kalesi'nde geçtiğimiz yıl başlatılan Restorasyon çalışmalarının bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. Kale, 6 Şubat 2023'te gerçekleşen büyük depremde ciddi zarar görmüştü.

Rölöve ve Anıtlar Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihale sonrasında, restorasyon çalışmalarına yaklaşık bir yıl önce başlandı. Şimdiye kadar kale burçlarının onarımı tamamlandı.

RESTORASYONDA %75 İLERLEME KAYDEDİLDİ

KUDEB Şube Başkanı Serdar Murat Gürsel tarafından yapılan açıklamaya göre, "Gelinen noktada bütün burçların onarımı gerçekleşmiş durumda. İç kalede yer alan yapı izlerinin konsolidasyonu, yürüyüş yollarının yenilenmesi, iç tünellerin yapılması gibi birtakım çalışmalar da devam edecek. Eksikler tamamlanacak ve bu yıl sonu itibarıyla restorasyon tamamlanacak" denildi. Gaziantep Kalesi'nin restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor ve yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

GÜZEL BİR HABERİM VAR

Müjdeli haberi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin verdi. ‘’ Güzel bir haberim var’’ notuyla sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Şahin, ‘’

Gaziantep’imizin simge yapılarından olan Gaziantep Kalesi, depremde hasar almıştı biliyorsunuz. Restorasyonda sona yaklaşıyoruz. Yıl sonu bitirip yeniden ziyarete açacağız. Herkese hayırlı, bereketli bir gün diliyorum’’ dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum