Estetik ve Beyaz Gülüşlere Nasıl Sahip Olabiliriz?

Estetik ve Beyaz Gülüşlere Nasıl Sahip Olabiliriz?
Ağız ve diş sağlığımız genellikle genel sağlığımız hakkında da önemli bilgiler verebilir.

Yapılan bilimsel çalışmalarda ise öz güveni yüksek olan kişilerin diğerlerine oranla daha başarılı olabildiği gözlemlenmiştir. Öz güvenimizi yükseltebilmenin belirli başlı yöntemleri mevcuttur. Örneğin düzenli spor yapmak ve beslenmek, düzenli uyku uyumak, kılık ve kıyafetlerimize özen göstermek öz güveni yükseltebilmenin önemli yöntemlerinden yalnızca birkaçıdır. Tüm bunların yanı sıra dişlerimizi düzenli bakıma sokmalı, gerekirse beyazlatıcı ürünlerden de faydalanmalıyız. Fakat tüm bu yapılan çalışmalara rağmen dişleriniz gerekli şekilde beyaz değilse veya estetik bir yapıya sahip olmadığını düşünüyorsanız Van gülüş tasarımı sizler için doğru adres olacaktır.

Dişlerimiz Hayatımız Hakkında Önemli Bilgiler Veriyor Olabilir

Tabi ki vücut sağlığımız ilk olarak ağız ve dişlerimizden başlar. Dişlerimiz sayesinde vücudumuza alacağımız besinleri kolay bir şekilde çiğneyebiliyor ve rahat bir şekilde sindirebilmesine olanak tanıyoruz. Ağızlarında herhangi bir nedenden dolayı diş kaybı yaşayan kişiler içinse implant tedavisi çözüm önerisi olabiliyor. Dişlerimizi düzenli aralıklarla fırçalamak, diş ipleri veya beyazlatıcı ürünler kullanmak da bizlere öz güven aşılayabiliyor. Toplumumuzda veya dünyada ise beyaz ve estetik dişlerin gücü ve sağlıklı olmayı simgelediği tartışılıyor. Sarı veya bakımsız dişler ise öz güven eksikliğini, başarısızlığı ve kaybetmeyi sembolize ediyor. Basit bir örnek vermek gerekirse herhangi bir iş mülakatında beyaz dişlere sahip olan kişiler diğerlerine oranla daha başarılı olarak algılanabiliyor. Çünkü beyaz ve bakımlı dişler kendimize olan saygımızı karşı tarafa yansıtıyor.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde diş beyazlatıcı diş macunları kullanmak çoğu zaman dişlerimize zarar verebiliyor veya uzun süreli bir çözüm önerisi olamayabiliyor. Yapılan tüm çalışmaların ve diş bakımlarının bir diş hekimi kontrolünde yapılmasının ise büyük bir önemi bulunuyor. Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde lazer uygulamaları diş beyazlatma seanslarında önemli bir yer buluyor. 2 veya 3 gibi seans sonucunda önemli ölçüde diş beyazlığında farklılıklar meydana gelebiliyor. Yine bu yöntemler yapılırken kişisel sağlığınıza herhangi bir şekilde zarar verilmiyor. Dişlerimizin sağlıklı ve beyaz olması bizleri toplumda etkin bir kişi kılabiliyor. Yapılan bilimsel çalışmalarda yine beyaz ve estetik dişlere sahip olan kişilerin daha az sosyal korkular yaşadıklarını, insanlarla daha kolay iletişime geçebildiklerini ön görüyor.

Ağız ve Diş Sağlığını Korumanın Önemi

Dengeli ve yeterli beslenme, aşırı yağ ve şeker tüketiminden kaçınmak, düzenli uyku ve spor yapmak hayat kalitemizi önemli ölçüde artırabiliyor. Yine sigara, alkol veya madde kullanımı da bizlere büyük zararlar getirebiliyor. Diş beyazlığı söz konusu olduğunda zararlı madde tüketimi olan kişilerin daha az beyaz dişlere sahip oldukları toplum tarafından da biliniyor. Yine sigara veya alkol kullanımı, dişleri fırçalamamak ve bakımını yapmamak ağzımızda bakterilerin birikmesine neden oluyor. Bu durum genellikle ağız kokusunun da ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Kaynak: https://ovadent.com.tr/kisiye-ozel-gulus-tasarimi/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.