Vekalet Ücreti Hesaplama Nasıl Yapılır?

Vekalet Ücreti Hesaplama Nasıl Yapılır?
Vekalet Ücreti, davanın tarafları arasında yaşanan hukuki ihtilafa düşmeniz sonucunda bir vekaletname ile avukatına yetki vermeniz

Vekalet Ücreti, davanın tarafları arasında yaşanan hukuki ihtilafa düşmeniz sonucunda bir vekaletname ile avukatına yetki vermeniz ve hukuki sürecin avukatınız tarafından sağlanması halinde barolar birliği tarafından yayınlanan tarife ile alt sınırı her tür dava, iş takibi veya başvurular bakımından her sene belirlenen ücrete denilmektedir. Vekalet ücreti hesaplama işlemleri ile belirlenmektedir.

Her yıl güncellenmekte olan “Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi” ile belirlenen sınırlar altında kalmamak koşulu ile avukatlık hizmeti verilecektir. Vekalet ücreti hesaplamaları da bu tarifeye bağlı kalınarak yapılmakta veya alt sınır olarak belirlenmektedir. İcra vekalet ücretleri de dahil olmak üzere verilen hizmetin karşılığında Ankara Avukat vekalet ücretleri bu tarifeye bağlı kalınarak hesap edilmektedir.

Mahkeme veznesine hesap edilen tutar yatırıldığında dava ıslah edilmiş olur. Islah harcı yargılamada tahkikat aşaması sona erinceye kadar yatırılabilir. 2023 yılı ıslah harcı hesaplaması bu şekilde yapılmaktadır.

Karşı Vekalet Ücreti

Mahkemece haksız çıkan taraftan alınarak haklı çıkan tarafa verilecek vekalet ücreti yargılama giderlerinden sayılmaktadır. Buna yasadan doğan vekalet ücreti denilmektedir. Halk dilinde karşı vekalet ücreti olarak bilinmektedir.

  • Avukatlık ücreti, avukatın hukuki yardımının karşılığı olan meblağı veya değeri ifade eder.
  • Yüzde yirmibeşi aşmamak üzere, dava veya hükmolunacak şeyin değeri yahut paranın belli bir yüzdesi avukatlık ücreti olarak kararlaştırılabilir.
  • Dava konusu para dışındaki mal ve haklardan bir kısmının aynen avukata ait olacağı hükmünü taşıyamaz.

Islah Harcı Hesaplama Nedir?

Islah Harcı, davasını bedel yönünden ıslah etmek isteyen bir tarafın dava açılış aşamasında mahkemeye yatırması gereken harcın yargılama aşaması sona bitinceye kadar arttırılan bedelin binde 68,31’ine tekabül eden tutarın ¼ üne tekabul eden tutardır. Islah harcı hesaplama işlemleri ile belirlenmekte olup bu oranın belirlenmesi ve süreçle ilgili detaylar için hukuki süreçlerde profesyonel danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.