Anteplilere Duyurulur Alkol Alırken Veya Aldıktan Sonra Malhıtalı köfte Yenirmi

Anteplilere Duyurulur Alkol Alırken Veya Aldıktan Sonra Malhıtalı köfte Yenirmi
Alkol tüketimi konusunda insanlar genellikle hangi yiyeceklerin kombinasyonunun daha az zararlı olduğunu merak ederler. Alkol alımı sonrasında karbonhidrat zengini yiyeceklere yönelmek bir seçenek olarak öne çıkabilir!

Alkol tüketimi konusunda insanlar genellikle hangi yiyeceklerin kombinasyonunun daha az zararlı olduğunu merak ederler. Alkol alımı sonrasında karbonhidrat zengini yiyeceklere yönelmek bir seçenek olarak öne çıkabilir, ancak bu tercihin insan sağlığı üzerindeki etkileri konusunda dikkatli olunmalıdır.



ALKOL ALDIKTAN SONRA BUNLARA DİKKAT!

Alkol ile beraber tüketilen yiyeceklerin, alkolün kana karışma sürecini etkileyebileceği ve bazı durumlarda bu etkileri hafifletebileceği biliniyor. Karbonhidrat ağırlıklı yiyecekler, özellikle alkol tüketilmeden önce ya da alkol alımı sırasında tüketildiğinde midenin boşalmasını yavaşlatarak, alkolün kana karışma hızını düşürebilirler. Bu etkileşim kan şekerinin dengeye oturmasına yardımcı olur ve alkol bağlantılı olası hipoglisemi (kan şekeri düşüklüğü) riskini azaltabilir.


BUNLARI YEMENİZ GEREK

Fakat alkol alımının ardından, özellikle de karbonhidrat bazlı beslenme, kilo alma riskini de beraberinde getirebilir. Alkol, bedenin yağ yakma kabiliyetini azalttığından, tüketilen karbonhidratların yağ olarak vücutta depolanma olasılığını artırır. Ayrıca, alkol düşük kan şekeri seviyelerine sebep olarak, tatlı veya basit karbonhidrat içerikli gıdalara olan isteği tetikleyebilir. Bundan dolayı, alkol tüketiminin ardından yapılacak karbonhidrat tüketiminde miktar kontrolüne dikkat etmek büyük önem taşır. Lif oranı yüksek ve kompleks karbonhidrat kaynağı olan gıdalar, böyle durumlarda daha sağlıklı birer alternatif olarak karşımıza çıkar. Bu gıdalar arasında yulaf, meyve, sebze, yumurta gibi hem besleyici hem de tok tutma özelliğine sahip yiyecekler yer alır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum