Ceza Avukatı Ne İş Yapar?

Ceza Avukatı Ne İş Yapar?
Toplumun daha düzenli olması ve kişilerin özgürlükleri için hukuk önemli bir kavramdır. Ceza davalarına bakan avukatlara da halk içinde ceza avukatı tabirinde bulunulur.

Ceza Avukatı Ne İş Yapar?

Ceza davaları Cumhuriyet savcısının kontrolü ile soruşturma açılması ile başlar ve sonra da asliye ceza mahkemesi ya da ağır ceza mahkemesinde devam eder. Tüm bu süreçlerde tutuklama gözaltı, el koyma, adli kontrol ve ifade etme gibi durumlar vardır. Bu nedenle eğer ceza davanız varsa Muğla ceza avukatı ile iletişime geçebilir ve avukatlık hizmeti alabilirsiniz.

Avukatlarımız bu süreçlerde yanınızda olur ve masumiyetinizin ispatlanması için ellerinden geleni yaparlar. Ceza avukatı ceza dosyalarına bakar, soruşturma, kovuşturma ve tüm kanun yollarını müvekkili ile beraber yürütür.

Ceza hukuku genelde genel ve özel kısım olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Ceza kanunlarında özel kısım yasa koyan tarafından ceza yaptırımları ile yasaklanmış olan suçlardan oluşur. Genel kısım ise özel kısımda olan suçlara uygulanacak olan ortak kararlardan oluşmaktadır.

Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakar?

Asliye ceza mahkemesinin ve ağır ceza mahkemesinin görev alanında olan tüm davalara bakan avukatlar ceza avukatı olur. Ceza hukuku, faillerin ve suçların ortaya çıkarılması, yargılanması ve yaptırım uygulanması için çalışmalar yürüten bir hukuk alanıdır.

Sosyal düzene karşı yapılmış olan davranışların hangisinin suç olacağı ve suçun hukuki sonuçları ceza hukuku tarafından belirlenir. Ceza hukukunda asıl amaç hukuki değerlerin korunması ve insanların kurallara göre hareket etmesinin sağlanmasıdır.

Ceza avukatı intihara yönlendirme, göçmen kaçakçılığı, kasten yaralama, taksirle öldürme, eziyet, taksirle yaralama, tehdit, cinsel taciz ve cebir davalarına bakar. Ayrıca kişiyi hürriyetinden yoksul kılma, şantaj, kişilerin huzurunu bozma, hırsızlık, mala zarar verme, hakaret ve haberleşmenin gizliliği ihlalinde de ceza avukatları görev alır.

En İyi Ceza Avukatları

Her ne kadar en iyi ceza avukatı diye bir kavram olmasa da bunun için bazı özellikler vardır. Avukatların deneyimlerine, bilgilerine ve tecrübelerine bakarak değerlendirme yapmak mümkündür. Ayrıca avukatın aldığı başarılı sonuçlara bakarak da ne kadar iyi olduğunu anlayabilirsiniz. Muğla ceza avukatı ile iletişime geçerek avukatlık hizmetini en iyi şekilde alabilirsiniz.

İyi bir ceza avukatı şikayette ya da suç duyurusunda bulur, tutukluğa itiraz yapar, adli kontrole itiraz yapar ve cezaevi ziyaretlerini gerçekleştirir. Ayrıca asliye ya da ağır ceza mahkemesinde ceza davasını sürdürme görevi de avukatlarındadır. Ceza avukatlarının soruşturma esmasında şikayet ve ihbar yapılmasından davanın takibine kadar her aşamada dahil olması gerekir.

Ceza Avukatı Hizmet Alanları

Ceza sargılamasında soruşturma ile kovuşturma evreleriyle beraber bu evrelere hazırlık aşamaları ceza avukatının hizmetinde yer alır. Şüpheli kişinin ifadesinin alınması, mağdurların şikayette bulunması ve tutukluluklara itiraz edilmesi hizmetler içindedir. İstinaf başvurusunda bulunmak, temyiz başvurusunda bulunmak da ceza avukatlarının görevleri arasındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.