2024 yılı tarımsal destekleri belli oldu!

2024 yılı tarımsal destekleri belli oldu!
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2023 yılında çiftçilere çeşitli tarımsal destekleri sağlamış ve Aralık ayında beş farklı ödeme gerçekleştirmişti.

Ancak, 2024 yılına girmemiz ve Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının tamamlanmış olmasıyla birlikte, çiftçiler şimdi 2024 yılındaki tarımsal destek ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor.

Bakanlık henüz resmi bir duyuru yapmamış olsa da, geçen yıl olduğu gibi ödemelerin genellikle cuma günleri yapıldığı biliniyor. Eğer bu hafta cuma günü bir ödeme yapılırsa, bakanlık muhtemelen resmi internet sitesinde bu konuda bir duyuru yayınlayacaktır.

Malatya Haber’de yer alan habere göre; Çiftçiler, önceki yıllardaki ödeme takvimlerini göz önünde bulundurarak 2024 yılındaki tarımsal destek ödemeleri için çeşitli tahminlerde bulunuyorlar. Bakanlığın mazot ve gübre desteği gibi alt başlıklarda sunduğu desteklerin 2024 yılında da devam edip etmeyeceği de merak konusu.

Bakanlık, ödemelerin tamamlanmasıyla birlikte resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden çiftçilere bilgilendirme metinleri ve duyurular iletecektir. Çiftçiler, bakanlığın yapacağı açıklamaları yakından takip ederek, mazot ve gübre desteği gibi detaylara ulaşabilecekler. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçilere yönelik tarımsal destekleri hakkındaki güncel bilgileri öğrenmek için resmi kanalları takip etmeye devam edebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.