Sıfırdan Başlayanlar İçin Cilt Makyajı ve Kapatıcı Kullanımı

Sıfırdan Başlayanlar İçin Cilt Makyajı ve Kapatıcı Kullanımı
Güzel gözükmek, birçok kadının arzuladığı fiziksel bir özelliktir. Çekici bir görünüm elde etmenin çeşitli yolları bulunabilir.

Cilt makyajı ve kapatıcı kullanımı, yüzdeki kusurları kapatmak ve daha hoş bir görünüm elde etmek için başvurulan yöntemlerden biridir. Doğru tekniklerle yapılan cilt makyajı, yüzün doğal özelliklerini bir üst seviyeye taşıyabilir.

ekran-resmi-2024-01-05-16-54-00.png

Cilt makyajını güzellik rutinlerine ilk kez ekleyecek kişiler, nereden başlayacağını bilemiyor olabilir. Fakat birkaç temel bilgi sayesinde, doğru cilt makyajının nasıl yapılması gerektiğini öğrenmek oldukça basittir.

Cilt makyajına sıfırdan başlayacak kişilerin doğru ürünler seçmesi ve bu ürünleri yüzlerine doğru bir şekilde uygulaması oldukça önemlidir. Kapatıcı kullanımı da cilt makyajının olmazsa olmaz adımlarından bir tanesidir.

Fakat yanlış kapatıcı kullanımı, yüzdeki kusurları kapatmak yerine istenenin tam tersi sonuçlar doğurabilir. Cilt makyajınızı en kusursuz şekilde yapmayı öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Çünkü bu içerikte cilt makyajı ve kapatıcı kullanımının temel taşlarından bahsedeceğiz.

Cilt Bakımı Makyajın Temel Adımlarından Biridir

Cilt bakımı, çekici ve doğal bir makyaj görünümüne sahip olmak için mutlaka gereklidir. Makyajın yüzde hoş durabilmesi, ürünlerin uygulandığı yüzeyin kendiliğinden sağlıklı ve canlı gözükmesi gerekir. Gözenek, akne, leke ve diğer cilt problemleri, makyajdan alınacak sonuçların kalitesini düşürebilir. Bu sebeple, herkes kendi cilt tipine uygun bir cilt bakım rutini oluşturmalıdır.

İdeal cilt bakım rutini herkes için farklı gözükebilir. Çünkü her cildin problemleri ve ihtiyaçları kendine özgüdür. Bir cilt tipinde çok iyi sonuçlar veren bir bakım rutini, diğer bir cilt tipindeki sorunları tetikleyebilir. Bunun önüne geçmek için bir cilt bakım rutini oluşturmadan önce cilt tipini belirlemek oldukça önemlidir. Kuru, yağlı, normal ve karma olmak üzere dört adet ana cilt tipi vardır.

Cilt bakımının ilk ve en önemli adımı, ciltteki tüm makyaj ve krem kalıntılarının temizlenmesidir. Bunun için bir makyaj temizleme suyundan yardım alınabilir. Çift aşamalı temizlik ile daha iyi sonuçlar elde etmek isteyenler, yağ bazlı bir temizleyici yardımı ile yüzlerini ikinci kere temizleyebilir. Haftada bir kez, cilt problemlerinin düzeltilmesine yönelik maskeler kullanılabilir.

Cilt temizlendikten sonra iyice nemlendirilmelidir. C vitamini, hyalüronik asit veya salisilik içerikli cilt bakım serumlarından yararlanılabilir. Aynı anda kullanıldığında cildi tahriş edebilecek serumlara dikkat edilmelidir. Her gün düzenli olarak güneş kremi kullanılmalıdır. Güneş kremi cildi, UV ışınlarının yaşlandırıcı etkilerinden koruyabilir.

Makyaj Bazlarının Cilt Tipine Uygun Olacak Şekilde Seçilmesi

Makyaj bazı, makyaj öncesinde cilde uygulanan bir üründür. Bu ürün makyajın cilde daha iyi tutunmasını sağlar ve makyajın daha uzun süre tazeliğini korumasına yardımcı olur. Ayrıca makyaj bazı üzerine uygulanan makyaj ürünleri, daha doğal ve pürüzsüz bir bitiş verir.

Yağlı ciltlerin, yağ oranını kontrol altında tutmaya yardımcı makyaj bazlarını tercih etmesi gerekir. Kuru ciltli kişiler ise cildi nemlendirecek ve cilde ışıltı verecek makyaj bazlarına yönelmelidir. Normal ciltler, kuruluk veya fazla yağlanma gibi problemlere sahip olmadığı için daha geniş seçenekleri değerlendirebilir.

Güneş ışınlarına karşı hassas olan kişiler, SPF içerikli makyaj bazlarını tercih edebilir. Parfümsüz makyaj bazları da hassas ciltler için oldukça uygundur. Farklı makyaj bazları denemek, cildiniz için en uygun olanı seçmenize yardımcı olabilir.

Lekeli ciltler renk eşitleyici özelliklere sahip makyaj bazlarını değerlendirebilir. Kapatılmak istenilen lekenin tam tersi bir renk pigmentine sahip makyaj bazı kullanılmalıdır. Örneğin mor göz altlarını kapatmak için, sarı alt tonlu bir makyaj bazı tercih edilebilir.

Güzellik Rutininde Nemlendirici ve Aydınlatıcı Özellikli Fondöten ve Kapatıcı Kullanımı

Cilt makyajından önce cildin güzelce nemlendirilmesi gerekir. Kuru bir cilt üzerine yapılan makyajlar parça parça gözükebilir. Cildi iyice nemlendirmek, makyaj ürünlerinin daha homojen gözükmesini sağlar. Çok kuru ciltlerde, nemlendirici etkili fondöten ve kapatıcı ürünleri kullanılabilir.

Daha iyi sonuçlar almak için çok fazla veya az ürün kullanımından kaçınılmalıdır. Kapatıcı ve fondöten yedirilirken bir makyaj fırçasından veya süngerinden yardım alınabilir. Bu tür cilt makyajı ürünleri parmak ile de dağıtılabilir. Ürünler vücut ısısı ile birleştiğinde daha iyi bir şekilde cilde yedirilir.

Aydınlatıcı özelliklere sahip fondötenler, cildin daha sağlıklı ve canlı gözükmesine yardımcı olur. Yağlı ciltler için ise mat bitişli fondötenler oldukça iyi seçeneklerdir. Bu tür fondöten ürünleri, ciltteki yüksek yağ oranının sebep olduğu parlamaları önleyerek mat bir bitiş sağlar.

NoteShop online mağazasında birçok farklı cilt tipi için uygun fondöten ve kapatıcı ürünleri bulmak mümkündür. Anti-oksidanlar ile zenginleştirilmiş fondötenler, Note online mağazasında bulabileceğiniz harika ürünlerden yalnızca bir tanesidir.

Note fondöten ürünleri arasında, farklı cilt tonların uygun seçenekler de bulunur. Beyaz, esmer veya buğday tenli kişiler, Note Shop online mağazasını ziyaret ederek kolayca kendi cilt tonlarına uygun ürünler bulabilir. Orta-yüksek kapatıcılık sunan Note fondöten ürünleri, ciltte kesinlikle bir maske görünümü oluşturmaz.

Uygun Fiyatlı Makyaj Malzemeleri

Makyaj malzemeleri, her kadının mutlaka bütçe ayırdığı bir harcama alanıdır. Fakat hem uygun fiyatlı hem de kaliteli makyaj malzemeleri bulmak biraz zorlayıcı olabilir. Note aracılığı ile yüksek kalite sunan ürünlere oldukça uygun fiyatlar ile erişim sağlamak mümkündür.

Fondöten, kapatıcı, ruj, dudak kalemi, BB krem, pudra ve allık Note Shop online mağazasında bulabileceğiniz ürünlerdendir. Bunların yanı sıra göz farından kaş sabitleyiciye, eyeliner'dan kaş farına birçok makyaj ürününe Note Shop mağazasında ulaşabilirsiniz.

Note Shop online mağazasını inceleyerek, ürünlerin özelliklerini ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Böylece ürünlerin sizin için uygun olup olmadığına kolayca karar verebilirsiniz. Beğendiğiniz ürünleri sepetinize ekleyebilir ve satın alma işlemini sorunsuzca gerçekleştirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.