Doğanın Benzersiz Hazinesi Doğal Taşların Özellikleri

Doğanın Benzersiz Hazinesi Doğal Taşların Özellikleri
Doğal taşlar hem güzel görünümleri hem sahip oldukları güçlü özellikler sayesinde son dönemde giderek artan popülariteleriyle dikkat çekerler.

Yarı değerli ve değerli doğal taşların her biri farklı özelliklere ve enerjilere sahiptir. Bu nedenle doğal taş kolye başta olmak üzere doğal taş çeşitleri farklı takı, aksesuar ve dekoratif objelerde sıklıkla kullanılırlar. Siz de gerçek ve kaliteli doğal taş kolye ve aksesuarları satın almak için Huubay’ı ziyaret edebilirsiniz. Güvenilir satıcıların buluşma noktası Huubay zengin ürün yelpazesi ile beğenilerinize ve bütçenize hitap eden doğal taş takı ve aksesuarları bulabileceğiniz adrestir.

Doğal taşlar milyonlarca yıl boyunca toprağın altında ısıya ve basınca maruz kalarak oluşmuştur. Bu nedenle, tarihte bilinen en eski yapı malzemelerinden biridir. Yani işlenmemiş ve toprağın altında olduğu haliyle kalmış olan doğal taşlar, kendi titreşimleriyle enerji yayar ve bu enerjileri asla kaybetmezler. Sahip oldukları bu özellik dolayısıyla doğal taşların, çok eski zamanlardan bu yana pek çok medeniyette şifa kaynağı olarak kabul edildiği bilinir.

Doğal taşların her biri kendine özgü enerjilere sahip olduğundan uzmanlar kişi kendisine uygun doğal taşı bulunca, hem doğal taşta hem kişinin kendisinde hissedilebilir bir enerji değişimi ortaya çıktığına inanırlar. Bu enerjinin hissedilmesi genellikle taşın ısınması, renk değiştirmesi ya da kişinin kendini farklı hissetmesi şeklinde gerçekleşir. Bunun yanı sıra pek çok kişi kendine uygun doğal taşı seçmek için burcuyla uyumlu doğal taşlara bakmayı tercih eder.

En Beğenilen Doğal Taş Çeşitleri Huubay’da

Doğal taşlar, doğada kendi kendine ortaya çıkan mineral, organik ve taş maddelerdir. Çoğunlukla toprak altında büyük parçalar halinde bulunan doğal taşlarının renkleri, şekilleri ve özellikleri doğa olaylarının etkisiyle farklı farklıdır. Süs eşyalarında ve dekoratif objelerde kullanılacak olan doğal taşlar genellikle kesilip cilalanır ve farklı şekillerde işlenir.

Doğal taşların en çok tercih edilenlerinden biri akik taşıdır. Stresi gidermek ve depresyonu tedavi etmek amacıyla kullanılan destekleyici doğal taşlar arasında yer alan akik taşı, konsantrasyonun ve algının geliştirilmesini teşvik eder. Obsesif düşüncelerin ve yıkıcı zihinsel kalıpların hafifletilmesine yardımcı olur. Akik taşının diğer bir özelliği sakral çakrayı dengelemesi ve vücuttan toksinlerin atılmasını sağlamasıdır.

Şifacı etkileriyle öne çıkan diğer bir doğal taş ise dumanlı kuvars taşıdır. İstikrar, huzur ve dengenin sembolü olarak kabul edilen dumanlı kuvars taşının kişiye güven ve iyimserlik kazandırdığına inanılır.

Ametist son derece güçlü enerjisiyle öne çıkan bir doğal taştır. Bu nedenle herhangi bir odada küçük bir parça ametist bulunması dahi konsantrasyonun artmasını sağlar. Ayrıca ruhu besleyen bir doğal taş olduğu için ametistin meditasyon için ideal bir doğal taş olduğu kabul edilir.

Çok çabuk soğuyan erimiş lavdan meydana gelen obsidyen, bir tür volkanik taştır. Güçlü bir psişik koruma taşı olup buradaki tıkanmaların temizlenmesini sağlar. Ayrıca karaciğerin temizlenmesine katkı sağladığına inanılır.

Sitrin, sarı tonlarına sahip ve kuvars grubu içinde bulunan bir doğal taştır. Sitrin taşının sarıdan açık kahveye doğru bir renk geçişi bulunur. Sitrin taşı sindirimi olumlu yönde etkileyerek vücuttaki zehirli maddelerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca kan dolaşımı ve kanın yeterli oksijenle beslenmesi konusunda fayda sağlayan bir doğal taştır.

Mercan rengi doğada kendiliğinden ortaya çıkan değerli bir doğal taştır. Kendine özgü renkleri ve desenleri dolayısıyla mücevherat sektöründe sıklıkla kullanılır. Göz alıcı bir parlaklığa sahip olan mercan taşı özel olarak işlenmelidir. Mercan taşının kan yapımını teşvik ettiğine ve enfeksiyondan korunmaya yardımcı olduğuna inanılır.

Kaplan gözü çok beğenilen bir koruma taşı olarak kabul edilir. Kaplan gözü taşının kullanıcılara iyi şans getirdiğine ve zihni odaklama konusunda yardımcı olduğuna inanılır. Duygusal bedene enerji verir, Ying-Yang’ı dengeler. Ayrıca taşıyan kişinin öz güvenini destekler. Kaplan gözü taşının özellikle çok hızlı duygusal değişimler yaşayan kişiler tarafından kullanılması önerilir.

Sık kullanılan doğal taşlardan bir diğeri olan malahit taşı, sakinleştirici özelliğiyle öne çıkar. Vücuttan ve yaşam alanından negatif enerjileri uzaklaştırmayı sağlar. Malahit taşı kişinin kalbini koşulsuz sevgiye açar.

Doğal Taşın Gerçek Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Herhangi bir taşın doğal taş olup olmadığını anlamak için uygulanabilecek çeşitli yöntemler vardır. Bunların ilki, doğal taş üzerindeki kusurları incelemektir. Doğal taşlar genellikle pürüzsüz bir yapıya sahip olmazlar. Yüzeylerinde çatlak ya da baloncuk olabilir. Sahte taşların görünümlü ise pürüzsüz ve kusursuzdur. Bir taşın doğal taş olup olmadığını anlamak için büyüteç yardımıyla üzerindeki kusurlar incelenebilir.

Doğal taşların gerçek olup olmadığını anlamak için tercih edilebilecek diğer bir yöntem ise taşın rengini incelemektir. Doğal kristaller, sentetik taşlara göre daha göz alıcı ve canlı renklere sahiptirler. Sentetik taşlar ısıya maruz kaldıkları takdirde genellikle erirler ya da boyaları akar. Bu sayede gerçek olup olmadıkları kolayca anlaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.