Dr. Ömer Faruk İşleyen: HEKİMLİKTE GİRİŞİMCİLİK

Dr. Ömer Faruk İşleyen: HEKİMLİKTE GİRİŞİMCİLİK
Hekimlik mesleğinin binlerce yıldır süregelen itibarı ve saygınlığı sadece sağlık alanında öncül olmaları nedeniyle değil mevcut çağın bütün bilim ve imkanlarını en iyi şekilde kullanabilme durumları nedeniyle ortaya çıkmıştır.

Tarihte bilge, hakim gibi unvanlarla anılmalarının yanı sıra çağlara yön veren buluş ve icatları üreterek insanoğlunun bugünlere gelmesinde büyük katkıları olmuştur.

Günümüzde bilim ve teknoloji birbiriyle ayrılmaz bir bütün olarak ilerlemesini sürdürürken hekimlerin sadece kendi alanlarına odaklanmaları tabi ki düşünülemez. İnsanlığın yararına olabilecek her türlü etmeni değerlendirerek bilim, felsefe, kültür ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilme becerileri hekimleri farklı alanlarda da uzmanlaşma ve insanlığa farklı şekilde hizmet etme yoluna itmiştir.

Çağımızın teknolojilerini kullanarak yeni bir şeyler üretebilme, üretim sonrasındaki tanıtımla beraber pazara açılıp daha çok insana dokunabilme durumu hekimlerin girişimcilikte de ön planda olması gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır.

Sağlık alanında eksikleri tespit edip kitlelere erişecek projeleri üretmek, eğitimler düzenlemek, sağlık çalışanlarını ve halkı bilinçlendirip sosyokültürel değişime öncülük etmek çağımızın girişimcilik türlerinden sayılabilir.

Yüksek Sağlık Hukuku Derneği olarak sağlık hukuku alanında öncülük edip sağlık çalışanlarını ve bu alanla ilgilenen, ilgilenmesi gereken insanları bilinçlendirmek ve onlara yol göstermek ekibimizle ürettiğimiz projelerle daha iyi bir sosyal yapı için çalışmak bizlerin gayesidir.

Yüksek Sağlık Hukuku Derneği Başkan Yardımcısı

Dr. Ömer Faruk İŞLEYEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.