Gaziantep'te 2 İlçe DEPREMDE Nerdeyse YOK OLDU! Fatma Şahin Ve Deprem Anlarını ANLATTI! O DEPREM GÜNÜ

Gaziantep'te 6 Şubat depremleri'nde Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin'in canlı yayında söylediği sözler aklımaza geldi! Şahin: "Nurdağı'na gi̇tti̇ği̇mi̇zde evleri̇n yüzde 80'i̇ yıkılmıştı" | Fatma Şahin: 'İslahiye...'
  • 2:15 - “Depremin ardından Abdulhamit Bakan’ı aradım, ”yetişin Bakan’ım” dedim”
  • 03:03 - “Depremin ardından Nurdağı’na gittik, bütün dağ parçalanmıştı” 06:14 - “Nurdağı’na gittiğimizde, yapı stoğunun yüzde 80’i aşağı gitmişti”
  • 08:52 - “Dayanışma ruhunda biz, deprem sonrasında en başarılı ülkelerinden biri olduğumuzu düşünüyorum”
  • 11:53 - “Su yönetiminde ben ve arkadaşlarım olağanüstü bir başarı gösterdik”
  • 13:07 - “Ramazan Bayramı öncesinde çadırda kalan vatandaşları, konteynerlere taşımış olacağız”
  • 16:37 - “GAP’la birlikte tarım araçları için projeye başladık”
  • 19:06 - “Sosyal devlet olarak yapmamız gereken çok şey var”

DEPREM SONRASI DEV ETKİNLİK!

6 Şubat depremleri sonrası yaptığı çalışmalar, açıklamalar, bilgilendirmeler ve uyarılarla süreci son derece başarılı bir şekilde yöneten İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, "Gaziantep Deprem Çalıştayı" ile önemli bir etkinliğe daha imza atıyor.


1-2 Aralık 2023 tarihinde Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Gaziantep Deprem Çalıştayı, Türkiye'nin farklı illerindeki İMO Temsilcilerini, KKTC İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcilerini, Üniversitelerden alanında uzman akademisyenleri, Meslek odalarını, STK başkanlarını ve sektör temsilcilerini bir araya getirecek.
Cuma ve Cumartesi olmak üzere İki gün sürecek olan ve 8 Oturumdan oluşan Gaziantep Deprem Çalıştayının ilk gününde, Afetlere Duyarlı Kentsel Planlama, Türkiye'yi Sarsan Deprem Felaketlerinden Çıkarmamız Gereken Dersler, 6 Şubat 2023 Depremlerinin Yakın Coğrafyaya Etkileri ve Yapılarda Güçlendirme konularında 4 ayrı oturum düzenlenecek. Çalıştayın ikinci gününde ise Gaziantep Deprem Süreci Yönetimi, 6 Şubat Depremleri Sonrası Yapılanma Sorunları ve Konut Üretimi, 6 Şubat Depremlerinin Yapı Malzemeleri Açısından Değerlendirilmesi ve Gaziantep'in Depremselliği ve Geoteknik Sorunları konuları uzmanlar tarafından masaya yatırılacak.
İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, İnşaat Mühendisleri Odası olarak mesleki bilgi ve birikimlerimizi toplum faydasına sunmaya devam edeceklerini belirterek, "Asrın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Amacımız yaşananlardan artık ders alarak, bundan sonra deprem gibi doğa olaylarının afetlere dönüşmesini önlemek ve kentlerimizi depremlere dirençli duruma bir an önce getirmek olmalıdır dedi. Deprem sonrası süreç, yeniden yapılanma ve depreme dirençli kentler için neler yapılması gerektiği ile ilgili geleceğimize ışık tutacak olan Gaziantep Deprem Çalıştayımızın son derece verimli ve faydalı geçmesini bekliyor ve tüm üyelerimizi, meslek odalarımızı, yerel idarelerimizi, sektörümüzdeki tüm kamu ve özel sektör temsilcilerini, basınımızı ve halkımızı düzenlediğimiz deprem çalıştayına katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
Başkan Güçyetmez, Gaziantep Deprem Çalıştayına desteklerinden dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, GASKİ, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği ve Kamu Müteahhiteri ve İş İnsanları Derneği ile Sponsor olan firmalara teşekkür etti.

Kayanak: HABERLER.COM VE CUMHUR DÖLEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.