Gaziantep'e Kara Kış Geldi! Pencere ve balkondan gelen soğuk nasıl engellenir! Soğuk kış aylarında eviniz bu yöntemle ısınacak

Gaziantep'e Kara Kış Geldi! Pencere ve balkondan gelen  soğuk nasıl engellenir! Soğuk kış aylarında eviniz bu yöntemle ısınacak
Soğuk kış aylarının yaklaşmasıyla ve havaların soğumasıyla birlikte evlerin doğal yollarla nasıl ısınacağı da araştırılır oldu. Çünkü doğal gaz faturaları biraz cep yakıyor! İşte kış aylarında evinizi sıcacık tutacak bazı doğal yöntemler:

İşte kış aylarında evinizi sıcacık tutacak bazı doğal yöntemler:

  • Kalın perdeler kullanın. Kalın perdeler, soğuk havalarda ısının içeri girmesine engel olur. Bu perdeler diğer perdelere göre ısı yalıtımı ve hava akımını engelleme özelliği taşıyor. Bu nedenle kalın perde kullanımı hem yaz aylarında hem de kış aylarında son derece işinize yarayacak.
  • Kapı bandı ile pencere fitili bandı kullanın. Dışarıdan eve girecek havanın geçişini önleyen yapışkan bantlar, evdeki havayı korumak için bir zemin yaratır. Buradaki temel amaç havanın kaçmamasıdır. Bu yöntemi tek ve çift camlı pencerelerde olduğu kadar sürgülü cam kapılarda da kullanabilirsiniz.
    Kapı bandı ve pencere fitili bandı
  • Plastik pencere kiti kullanın. Soğuk kış aylarında sürgülü kapıların yalıtımı için plastik bir pencere kiti alarak soğuk havayı dışarıda tutabilirsiniz.
    Plastik pencere kiti
  • Sürgülü kapılara macun sürün. Balkon kapılarına sürülen macunlar zamanla bozulur. Bundan dolayı çerçevelerin çevresindeki macunlamayı ve kapının ev ile buluştuğu alanları kontrol etmelisiniz. Macun kullanılabilir durumda değilse mutlaka değiştirin. Ayrıca bu macunu yaz aylarında rahatlıkla çıkarabilmeniz de kullanımının oldukça kolay olduğunu göstermektedir.
  • Evinizin havasını sık sık değiştirin. Evinizin havasını sık sık değiştirmek, ısının dışarı çıkmasını engeller. Bunun için pencereleri 5-10 dakika açık tutmanız yeterli olacaktır.
  • Evinizin ısısını düzenli olarak kontrol edin. Evinizin ısısını düzenli olarak kontrol ederek, gereksiz yere ısı kaybına engel olabilirsiniz.
  • Evinizin ısısını yükseltmek için odun sobası veya şömine kullanın. Odun sobası veya şömine gibi ısı kaynakları, evi ısıtmanın en doğal yollarından biridir.
    Odun sobası ve şömine

İşte kış aylarında evinizi sıcacık tutacak bazı ek ipuçları:

  • Evinizin tavanlarını boyayın. Beyaz renk, ısıyı yansıttığı için tavanları beyaza boyayarak, evinizin daha sıcak görünmesini sağlayabilirsiniz.
    Beyaz tavanlar
  • Evinizin duvarlarına kalın duvar kağıdı veya halı asın. Kalın duvar kağıdı veya halı, ısının duvarlardan dışarı çıkmasını engeller.
    Kalın duvar kağıdı veya halı
  • Evinizin kapı ve pencerelerini hava sızdırmaz hale getirin. Kapı ve pencerelerde bulunan boşlukları yalıtım malzemeleriyle kapatarak, ısı kaybını önleyebilirsiniz.
    Kapı ve pencereleri yalıtım malzemeleriyle kapatmak

Bu ipuçlarını uygulayarak, kış aylarında evinizi daha konforlu ve sıcak bir hale getirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.