Estetik Cerrahi Prosedürler Kişinin Öz Güveninin Artmasını Sağlıyor

Estetik Cerrahi Prosedürler Kişinin Öz Güveninin Artmasını Sağlıyor
Estetik cerrahi prosedürler son yıllarda gerek kadın gerek erkekler arasında son derece popülerdir.

Estetik cerrahi prosedürler son yıllarda gerek kadın gerek erkekler arasında son derece popülerdir. Kadınlar arasında en çok tercih edilen estetik cerrahi prosedürlerin başında ise meme estetiği gelir. Meme estetiği kapsamında uygulanan meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme İstanbul ve diğer illerimize yoğun ilgi görmektedir. Bunun nedeni, pek çok kadın için dik, dolgun, simetrik ve estetik açıdan iyi görünen memelere sahip olmanın son derece önemli olmasıdır. Op. Dr. Evren İşçi estetik cerrahi alanının önde gelen ismi olarak meme estetiği ve diğer estetik cerrahi prosedürlerin yanı sıra medikal estetik prosedürler konusundaki başarılarıyla da öne çıkmaktadır.

Memelerin çok küçük, çok büyük, asimetrik ya da sarkık olması farklı yaş gruplarındaki kadınlar için önem teşkil eden ve meme estetiğine başvurmalarına neden olan durumlar haline gelebilir. Memelerde görülen sarkmalar yapısal nedenlere bağlı olabileceği gibi yaş almaya, kilo alıp vermeye, doğum ve emzirme sürecine bağlı olarak meydana gelebilir.

Meme estetiği ameliyatları her hasta özelinde yapılan değerlendirmelerden sonra, şikayetlere ve ihtiyaçlara göre belirlenen tekniklerle uygulanır. Yapısal olarak küçük ya da rahatsızlık verecek kadar büyük göğüslere sahip olan kadınlarda, meme estetiği prosedürlerine başvurularak sarkmış göğüsler toplanabilir. Ayrıca meme estetiği prosedürleri ile kanser sonucu yaşanan göğüs kayıplarını gidermek mümkün olabilir. Tüm bu nedenlere bağlı olarak meme estetiği ameliyatlarının, kadınların öz güvenini artırmaya yardımcı cerrahi prosedürler olduğu açıkça ifade edilebilir. Çünkü, memnun olmadığı bir görünümün giderilmesi ve estetik açıdan daha iyi bir görünüme sahip olunması kişinin psikolojisini olumlu yönde etkiler.

Meme Estetiği Her Hasta Özelinde Planlandığı Takdirde Başarılı Sonuçlar Alınabilir

Memelerin çok büyük olması dolayısıyla fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklar yaşayan kadınlara meme büyütme estetiği ameliyatı uygulanabilir. Meme küçültme estetiği kapsamında fazla olan yağ dokusu memelerden çıkarılır. Böylece memelerin daha hafif ve sıkı bir yapıya kavuşması sağlanır.

Memelerinin daha büyük boyutlu olmasını isteyen kadınlar için ise meme büyütme estetiği ameliyatı etkili bir çözüm olabilir. Hasta özelinde belirlenen silikon protezlerin memelere yerleştirilmesi sayesinde estetik açıdan daha etkileyici bir görünüm elde edilebilir. Memelerdeki sarkmaları toparlamak için meme protezi kullanılması ya da memenin büyüklüğünün yeterli olduğu durumlarda, protez kullanmadan meme dikleştirme ameliyatı uygulanarak memenin yeniden toparlanması mümkün olabilir.

Meme estetiği operasyonları kapsamında, göğüz yapısına müdahale edilerek kadınların kendi vücut ölçülerine uygun boyutlarda memelere sahip olması sağlanır. Bunun için her kadın özelinde farklılık gösterebilen ihtiyaçlara ve beklentilere bağlı olarak meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme ameliyatı uygulanabilir.

Meme estetiği ameliyatı kapsamında uygulanacak olan teknikler her hasta özelinde belirlenir. Meme büyütme estetiği ameliyatı sırasında silikon implant, hastanın meme bezinin ya da göğüs kasının altına yerleştirilir. Böylece meme boyutunu büyütmek, konturunu belirginleştirmek ve daha iyi bir görünüm sağlamak mümkün olabilir. Silikon protez kullanımının yanı sıra hastalardan alınan yağ dokusunun enjekte edilmesiyle memelerin büyümesini sağlamak da mümkündür. Ancak bu yöntemin sağladığı sonuçlar kalıcı değildir.

Meme küçültme estetiği ameliyatında, hastanın vücuduyla orantılı memelere sahip olması ve kişinin memelerinin büyüklüğünden kaynaklanan fiziksel rahatsızlıklarının giderilmesi için aşırı meme dokusu ve deri, cerrahi prosedürle çıkarılır. Meme dikleştirme estetiğinin amacı ise çeşitli nedenlere bağlı olarak sarkan memeleri daha sıkı ve dik bir konuma getirmektir.

PRP: Kanınızdan Gelen Sağlık

PRP son yıllarda pek çok farklı amaca yönelik olarak olarak sıklıkla uygulanan bir medikal estetik prosedürdür. PRP tedavisi kapsamında hastadan bir miktar kan alınır. Alınan kan santrifüje koyularak özen bir işlemden geçirilir. İşlem sonucunda plazma kısmı ayrılır. Elde edilen kan enjeksiyon yoluyla tedavisi planlanan bölgeye enjekte edilir.

PRP İstanbul ve pek çok ilimizde ilgi gören bir prosedür olsa da, başarılı sonuçlar alınabilmesi için mutlaka alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından uygulanmalıdır. PRP tedavisi kapsamında kanın işlenmesiyle elde edilen plazma, vücuttaki kanın pıhtılaşmasını sağlayan platelet hücreleri açısından son derece zengin bir yapıya sahiptir. İçerikleri büyüme faktörleri sayesinde yara iyileşmesi sürecini hızlandırma etkileri vardır.

PRP tedavisinin uygulanması, kişinin kendi kanının kullanılması yoluyla vücuttaki bazı hastalıkların iyileştirilmesine imkan verir. Ayrıca cildin gençleşmesine yardımcı olur. PRP tedavisinde ilaç yerine hastanın kendi kanı kullanıldığından herhangi bir yan etki söz konusu değildir. Tedaviyle birlikte çevresel ve genetik faktörlere bağlı olarak hücre yenilenmesinde meydana gelen yavaşlama önlenebilir. PRP tedavisinin cilt gençleştirmeden saç dökülmesine, ağrı tedavisinden pek çok farklı ortopedik hastalığın tedavisine kadar geniş bir alanda kullanılabilir.

PRP tedavisinin başrolünde platenet hücreleri vardır ve bu hücreler tıbbın pek çok alanında faydalarıyla öne çıkar. Yaş almanın ve çevresel faktörlerin etkisiyle deride gözle görülür yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Derideki elastikiyet azalır ve deri sarkar. Derideki kolajen ve elastin lifleri azalıp yapıları bozulunca; antiaging amaçlı PRP tedavisine başvurulabilir. Plateletlerin içerdiği büyüme faktörleri, derideki kolajen ve elastin liflerinin yapımını teşvik ederek cilt gençleşmesine katkı sağlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.