Karavan Malzemeleri

Karavan Malzemeleri
Karavan hayatı bir tatil planından çok yaşam biçimidir.

Karavan hayatı bir tatil planından çok yaşam biçimidir. Bu nedenle tercih edilecek karavan malzemeleri, pratik, konforlu, güvenli bir yaşamın kapılarını açabilecek nitelikte olmalıdır. En basitinden yaşadığınız yerin hijyen açısından uygun koşullara dolayısıyla su tesisatına sahip olması gerekir. Alıştığınız konforu ve yeme içme düzenini karavan hayatında da devam ettirmek için ise hiç kuşkusuz elektrik donanımına ihtiyacınız vardır.

Bütün bunları düşündüğünüzde mutfak, tuvalet ve banyo için gerekli tesisatın ve malzemelerin bulunduğu bir karavan tercih etmek isteyebilirsiniz. Banyo tertibatı dâhil hijyenik bir yaşam alanı için ihtiyaç duyduğunuz bütün aksesuarları tek adresten bulabilirsiniz.

Karavan Malzemeleri ve Aksesuarları

Karavan malzemeleri ve aksesuarları genellikle karavan içinde ve dışında konaklarken yemek yemek, oturmak ve dinlenmek gibi ihtiyaçlarınızı karşılar. Açık havada oturmak, yemek yemek, içeceklerinizi yudumlamak için tercih edebileceğiniz kamp masaları ve sandalyeleri ideal ergonomiyle donatılmıştır. Güneşten korunaklı bir veranda oluşturmak için karavan tentesi de yine konforunuza katkı sağlayan önemli bir aksesuardır. Duş tertibatı, yaz aylarında yapacağınız kamplar için size hijyenik yaşam olanağı sunar. Özellikle deniz tatillerinde karavanınızda bulunan duş ve güneş paneli yardımıyla rahatlıkla yıkanabilirsiniz.

Karavan Malzemeleri Nasıl Seçilir?

Karavan malzemelerinden önce seçeceğiniz karavanın tipi de önemlidir. Karavanın büyüklüğü konaklama yapacak kişi sayısına uygun olmalıdır. Karavan içinde kişi sayısına uygun yaşam ve konfor alanlarını göz önünde bulundurmalısınız. Mutfak, tuvalet, banyo, yatak ve yemek yeme alanı için ihtiyaç duyacağınız malzemeler arasında buzdolabı, fırın, ocak, aspiratör gibi gerekli malzemeler yer alır. Ayrıca lavabo ve eviyeler de sağlıklı bir konaklama için ihtiyaç duyacağınız önemli malzemeler arasındadır. Mutfak muslukları ve karavan içi mobilyaları da karavanınızın tipine uygun olarak tercih edebileceğiniz eşyalar arasındadır. Kamp yaşamanızın hem rahat hem de evinizdeymişçesine hijyenik bir ortamda geçmesi için gerekli malzemeleri temin ettiğinizden de emin olmalısınız.

Karavan İçin Mutfak Malzemeleri

Eğer sıfırdan bir karavan kuracaksanız mutfak malzemelerini kendiniz temin etmelisiniz. Kiraladığınız ya da satın aldığınız karavan mutfak donanıma sahip değilse lavabo, musluk, su tesisatı gibi her türlü detayı düşünmelisiniz. Ocak, fırın ve buzdolabı gibi mutfağın olmazsa olmazı olan parçalarını da doğru bir adresten temin etmelisiniz. Seçeceğiniz karavan mutfağı malzemeleri, iç mekânı daraltmayacak yapıda olmalıdır. Güvenli, sağlam ve uzun yıllar dayanıklı mutfak malzemeleri için şimdi Çekicen kamp malzemelerine göz atabilirsiniz.

Karavan İçin Banyo Malzemeleri

Atık su tankından tavan fanına kadar belki de aklınıza bile gelmeyen birçok detay, karavan hayatınızda ihtiyacınız olacak malzemeler arasındadır. Alandan tasarruf etmenize yardımcı lavabo çeşitleri, katlanabilir banyo lavabosu gibi bütün malzemeler karavan banyosunda işinizi kolaylaştıracak seçenekleri yansıtır.

Katlanır dolaplı banyo lavabosu gibi küçük alanlar için tasarlanmış detaylara sahip olmaktan keyif alabilirsiniz. Kasetli ya da kasetsiz portatif tuvaletler ve tuvalet kimyasallarıyla hijyenik bir yaşam alanı tasarlayabilirsiniz. Banyo ve plastik yüzey temizleyiciler, tuvalet kağıtları, klozet temizleyici gibi kamp hayatında kullanabileceğiniz temizlik malzemelerini günlük karavan temizliğinde kullanabilirsiniz.

Karavan İçin Elektrik Malzemeleri

Karavan, tam bir ev hayatını yansıtmasa da karanlıkta bulunduğunuz alanı aydınlatmaya ve çeşitli güç kaynaklarına ihtiyaç duyarsınız. Bu nedenle led lamba, priz, reflektör, adaptör gibi güç kaynaklarını karavanınızda bulundurabilirsiniz. Akşamları aydınlatma için led lambalar, gece ve gündüz, ısınma, serinleme, yemek yeme, kişisel bakım için prizler hayatınızı kolaylaştırır. Saç kurutma makinesi, saç düzleştirici, mutfak robotu, elektrikli çay ve kahve makinesi gibi araçları rahatlıkla çalıştırmak için prize ihtiyacınız vardır. Bu nedenle kamp için yola çıkmadan bütün güç ve elektrik kaynaklarını temin ettiğinizden emin olmalısınız.

Güvenli Bir Karavan Hayatı İçin Gerekenler

Karavanınızı çekerek konaklama alanına getirdikten sonra onu sabitleyerek güvenli hale getirmelisiniz. Bunun için bir adet karavan kaplin kilidine ihtiyacınız bulunur. Bir diğer güvenlik ihtiyacı ise tekerleklerin sabit durması ve bulunduğu alandan kaymamasıdır. Bunun için tekerlek kilidi kullanmalısınız.

Savrulma önleyici sistem, yolculuk sırasında karavanın sağa sola savrulmasını engelleyerek güvenle seyahat etmenize yardım eder. Kasisli ve tümsekli yollarda bile çekiciye mükemmel uyum sağlayan kenetleme sistemleri, karavanın savrulmasını engeller.

Kaplin tampon koruyucu, römork köşe destek ayağı, karavan sabitleyici gibi çeşitli malzemelerle daha güvenli yolculuk ve konaklama yapabilirsiniz. Karavan ve kamp hayatınız için lazım olan malzeme teminini Çekicen online mağazayı ziyaret ederek gerçekleştirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.