Twitter’da Beğeni Sayısı Arttırmak İçin Taktikler

Twitter’da Beğeni Sayısı Arttırmak İçin Taktikler
Günümüzde Twitter’ı daha büyük kitlelere ulaşmak için bir araç olarak gören birçok Twitter hesabının aklından geçen tek bir soru var: twitter'da beğeni sayısı arttırmak için taktikler nelerdir?

Günümüzde Twitter’ı daha büyük kitlelere ulaşmak için bir araç olarak gören birçok Twitter hesabının aklından geçen tek bir soru var: twitter'da beğeni sayısı arttırmak için taktikler nelerdir? Akıllara takılan bu sorunun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.

Twitter Nedir?

2006’da Amerika’da kurulan bir platform olan Twitter, çevrimiçi bir sosyal medya ve sosyal ağ hizmeti olarak tanımlanıyor.

2022 yılının Ekim ayında Elon Musk’ın platformu satın almasıyla Twitter birçok değişikliğe uğradı. İstihdam, şirket yapılanması ve platformun özellikleri açısından yapılan değişiklikler birçok kullanıcıda tepkiler yarattı. Bu değişimlere rağmen hile yapmadan twitter'da beğeni sayısı arttırmak için taktikler fazlasıyla bulunuyor.

Twitter’daki Beğeni Sayısı Neden Önemli?

İnsanların birbiri ile etkileşim oluşturabildiği bu platform gittikçe daha fazla kullanıcıya sahip olması nedeniyle e-ticaret ve benzeri sektörlerin ilgisini çekiyor. Bu sebeple birçok firmanın hedef kitlesindeki insanlara ulaşabilmek, ürün veya kampanya tanıtımı yapabilmek için Twitter’ı kullanması oldukça önem teşkil ediyor.

Firmaların hedeflerine ulaşabilmek için beğeni ve takipçi sayısını arttırarak etkileşim oranlarını arttırmaları gerekiyor. Bunun en büyük sebebi takipçi sayısının fazla olduğu firmaların müşterilerin gözüne daha güvenilir geldiği gerçeğidir.

Bu yazıda Twitter’da beğeni sayısını arttırmak için taktikler bulabilirsiniz.

Görsel İçeren Tweetler Paylaş!

Twitter üzerine yapılan analizler sonucunda Twitter’da görsel içerikli paylaşımların görsel içermeyen paylaşımlara göre büyük oranda daha fazla retweet aldığı bulunmuş. Aynı şekilde görsel içeren tweetlerin beğeni ve tıklanma sayısının da daha fazla olduğu ortaya çıkmış. Bu sebeple beğeni sayısını arttırabilmek için ilgi çekici görsellerle beraber tweetlerinizi paylaşmaya özen gösterin.

İçeriklerinde Video Kullanmayı Unutma!

Kullanıcı olarak sizin de ilginizi sayfada önünüze çıkan videolar çekiyor ise yalnız değilsiniz. İstatistiksel olarak elde edilen verilere göre video içeren tweetler içermeyenlere göre daha fazla retweet, beğeni ve etkileşim alıyor. Bu yüzden videolu tweet içerikleri oluşturmanız daha fazla etkileşim oranına sahip olmanızı sağlayacaktır.

Kaç Karakter Kullanılmalı?

Yapılan analizlere göre 140 karakterin hepsinin kullanılması hatta yorumlarda uzatılması yerine kısa ve öz olarak 71 ila 100 karakter arasında bir tweet paylaşımının daha fazla retweet aldığı görülmüş.

Daha Fazla Link Paylaş!

Sizler de fark etmiş olmalısınız, daha fazla ürün linki veren hesapların daha fazla takipçi sayısı oluyor. İnsanların kolayca bir tıkla bahsedilen siteye ulaşabilmeleri bu tür içeriklerin beğenilmesini son derece mantıklı kılıyor. Bu durumda firmaların tweetlerinde link paylaşımını sıklaştırması önemli bir taktik haline geliyor.

Linklerin Konumu

Daha fazla link paylaşmaktan bahsetmişken her şey gibi linklerin konumu da önemli. Kampanyanızla alakalı bir linki gönderinizde nereye yerleştirmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Belki her şeyi anlattıktan sonra en sona yerleştirmek kurallar açısından mantıklı gelse insanların ilgisini çekebilmek adına başlarda veya ortalarda içeriği bozmayacak şekilde bağlantı linkine yer vermek daha fazla tıklamaya sebep olabilir. Bu da yine etkileşimi arttıracaktır.

Hashtagler Önemli!

“Etiket” anlamına gelen Hashtag, kullanıcılara ilgisini çeken konuya kolayca ulaşabilmesini ve bu konuyla bağlantılı olan kişileri bulabilmesini sağlar. Facebook ve Instagram gibi diğer sosyal medya platformlarında da yaygın olarak kullanılan hashtagler sayesinde tweetler daha fazla insana ulaşabilir bu da firmaların etkileşim oranlarını arttırabilmesi için harika bir fırsat oluşturabilir.

Tweetin içerisinde bir veya birden fazla hashtag kullanıldığında hiç kullanılmayan tweetlere göre daha fazla beğeni ve retweet alındığı görülmüş. Bu kullanışlı taktiğin işe yaraması için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar var:

Paylaştığınız tweetin içeriğiyle, konusuyla alakalı hashtagler kullanmanız önemli.

Kendi sektörünüzün ismini kullanarak hashtag yazabilirsiniz.

Trend Topic listesini kontrol edin. Buradaki tweetler en fazla beğeni ve retweet sayısına sahip konular olduğu için gündemle alakalı bir hashtag kullanmanız sizin gönderinizin başka kullanıcılara ulaşma imkanını arttıracaktır.

Hesabınızda kullanabileceğiniz hashtagler için birçok hashtag analizi yapan internet sitesi ve uygulama bulunuyor. Onları kullanarak daha hızlı ve kolay bir şekilde seçim yapabilmeniz mümkün.

Hashtag sayısını abartmayın ve konudan çok uzaklaşarak alakasız etiketlemeler yapmayın. Bu bazı müşterilerin güvenini azaltabilir.

Esprili Bir Dil Kullan!

Bu sosyal medya kullanıcılarının genellikle mizahı yüksek seviyede olup esprili tweetler atanların sayısının kayda değer bir sayıda olduğu biliniyor. Gündemdeki olaylara esprili bir yaklaşım sergileyen kullanıcıların daha fazla insana ulaştığı görülüyor. Bu sebeple paylaştığınız tweetlerin içeriğinde esprili bir dil kullanmanız daha çok beğeni, daha çok retweet ve daha çok takipçi olarak adım adım ilerlemenizi sağlayacaktır.

Trendleri Takip Et!

Twitter’ı aktif olarak kullanan biri olmasanız da her gün birbirinden farklı olayların gündemde olduğunu görürsünüz. Gündemdeki viral-trend olaylar hakkında konuşmak yani tweetler ile fikrinizi belirtmek bu konu hakkındaki birçok farklı insana ulaşmak için en hızlı yöntem olabilir. Bu yöntem etkileşimi de arttırmak için birebir bir tercihtir.

Twitter’da beğeni ve takipçi arttırmak isteyenler için bu olayların takip edilmesi ve olay zincirine katılması son derece mühimdir. Gündemdeki olaylar hakkında tweet atmak istiyorsanız öncelikle bu olayları bulmalısınız. Bunu için alttaki maddeleri aklında bulundurabilirsiniz:

Gündemde olan hashtagleri takip edip sonrasında içeriklerine göz atabilirsiniz. Mesela anneler gününde o güne özel bir kampanya yapıp bunu yayınlıyorsanız mutlaka #annelergünü gibi kullanımlara tweetinizde yer vermelisiniz.

Özel günlerde (bayramlar, anma günleri vb.) o güne uygun özenli bir tweet atarak daha fazla kullanıcının sizi keşfetmesini sağlayabilirsiniz.

Başka trend hesapları takip edip onların tweet paylaşım şekillerinden örnek alabilir, nasıl içerikler paylaşacağınız hakkında fikir edinebilirsiniz.

Bu maddeleri yaparak olaylar zincirine katılırsanız Twitter’da takipçi veya beğeni sayısı hakkında endişelenmenize gerek kalmayacaktır.

Aktif Bir Kullanıcı Ol!

Birçok sosyal medya algoritmasında olduğu gibi Twitter’ın algoritması da aktif bir kullanıcıyı daha çok ön plana çıkarır. Fırsat buldukça değil düzenli ve sık paylaşımlar yaparak göz önünde bulunup akıllarda kalıcı bir etki yaratabilirsiniz.

Tabii bunu yaparken paylaşım içeriğinizin kaliteli olması da önemli bir konu. Kısaca sık sık tweet göndermeyi kendinize alışkanlık edinin. Ek olarak yanıtlar, retweetler ve etiketlerle etkileşim kurmanız da takipçi arttırmak için püf noktalardan biridir.

Diğer Platformlardaki Ağını Kullan!

Bilindiği üzere Facebook, Instagram, Youtube, Tiktok gibi platformlar birbiri ile bağlantı kurabiliyor. Bu durum bir paylaşımın kolayca diğer mecralarda da paylaşılma imkanını kullanıcıya sunuyor. Bu fırsatı kullanarak diğer sosyal ağlardaki takipçilerinizi Twitter’a çekerek sizi buradan da takip etmelerini sağlayabilirsiniz. Böylece beğeni ve takipçi sayınızın artması garantilenmiş olur.

Profilini Görünür Kıl!

Twitter profilinizin diğer tüm hesap ve sitelerde görünür kılınması yine insanların size daha kolay ulaşabilmesini mümkün kılan yollardan biridir ve beğeni ile takipçi sayısı arttırmakta oldukça etkili yöntemlerden biridir.

Paylaşım Zamanı

Elbette Twitter’da insanların daha aktif, telefonu daha çok eline aldığı zamanlarda paylaşım yapmak size daha çok beğeni ve takipçi kazandıracaktır. Analizlere göre en iyi tweet atma zamanı 13.00 ile 15.00 saatleri arasındayken en iyi paylaşım günleri ise Pazartesi ve Perşembe günleri olarak belirlenmiş.

Bu spesifik saatlerin sebebi sabah yoğun olarak çalışan kişilerin öğle molasından sonra biraz dinlenmek ve kafa dağıtmak için sosyal medyaya girmesi olabileceği düşünülüyor.

Aynı şekilde pazartesi gününün genelde sendromlu ve yoğun geçtiği bilindiği için böyle günlerde de sosyal medya platformlarında gezinerek kafa dinleme yolu olarak insanlar tarafından tercih edildiği düşünülebilir. Bu yüzden belitilen saat aralıkları ve günlerde mutlaka paylaşım yapmaya özen göstermenizi tavsiye ediyoruz.

Tırnak İşaretinin Gücü

Alıntılamak için kullanılan tırnak işaretli tweetlerin daha fazla beğenildiği ve retweetlendiği bulunmuş. Sektörünüzle alakalı veya tanınan birinin bir sözünü bu şekilde paylaşılmasının Twitter kullanıcılar tarafından daha fazla ilgi çektiği görülmüş. Siz de sektörünüzle alakalı alıntılamaları tırnak işareti kullanarak paylaşarak bu yöntemi deneyip etkisini görebilirsiniz.

Ünlem Kullan!

Buradaki birçok alt başlıkta da gördüğünüz üzere ünlem kullanmak insanların bilinç altı olarak ister istemez ilgisini çekilmesine neden oluyor. Gerçekten de dikkat edilmesi gereken bir durum olduğunu düşündürüyor. Bu sebeple kampanyalarınızda, reklam yaparken göze batan kelimelerin yanına mutlaka ünlem işaretinizi eksik etmeyin!

Dikkat Çekici Rakamlar

Twitter’ın analizlerine göre rakam kullanılan tweetler daha fazla retweet alıyor. Bunun sebebi olarak sayısal bir veri görüldüğünde beynimizin otomatik olarak bilgiye olan güvenini arttırması, içeriğin daha gerçekçi olduğuna inanması öne sürülüyor. Bu bilgiler ışığında tweetlerinizin içeriğinde rakamlar kullanmak isteyebilirsiniz.

Reklam Ver!

Daha fazla kişiye ulaşabilmenin bir diğer yolu da reklam vermektir. Twitter’da reklam verme nedeniniz beğeni ve takipçi arttırmak olduğu için Twitter’ın sunduğu erişim, etkileşim ve takipçi arttırma reklam türlerini seçebilirsiniz. Bunu yaparsanız hesabınız hızlı bir şekilde birçok insan tarafından tanınacak, takipçi ve beğeni sayısını arttırmada pozitif bir etki yaratacaktır. Bu reklam türlerinden birini seçtikten sonra aşağıdaki adımları tamamlayarak reklamınızı oluşturabilirsiniz:

  • Kampanya ismini belirleme.
  • Reklamlar için Twitter’a ödeme yapacağınız kart bilgilerini sisteme girme.
  • Günlük ve toplam bütçeyi oluşturma.
  • Reklam için başlangıç ve bitiş tarihini belirleme.

Otomatik, hedef ve maksimum maliyet seçeneklerinden birini tercih ederek teklif stratejisini belirleme.

Hedef kitleyi seçme.

Tüm adımları tamamladıktan sonra Twitter’da reklamlarınız yayınlanacak ve amacınız doğrultusunda başarıya ulaşabileceksiniz.

Ancak kısa yoldan takipçi ve beğeni arttırmak isterseniz smm panel kullanabilirsiniz. Sosyal medya bayilik paneli demektir ve birçok hizmet çok ucuz fiyatlarla bulunmaktadır. Eniyipanel.com adresini inceleyebilirsiniz.

Tepkiye Neden Olacak Bir Tweet Atmak

Twitter’da gündemdeki konular genelde taraftarlık, siyaset ve ırklara yönelik oluyor. Twitter da birçok farklı görüşte ve düşüncede kullanıcıya sahip bir sosyal medya platformu. Attığınız tweetin daha büyük bir kitleye ulaşması için trend konulara yer vermek son derece normal ancak gündemdeki taraftarlık, siyaset ve ırklara yönelik konuların bir bölüm insanın hoşuna giderken başka bir kısım insanın da olumsuz tepkisine neden olabilir.

Bu durum beğeni ve takipçi kazanma yolunda ilerlerken tam tersine büyük bir kitlenizi kaybetmenize neden olabilir. Bunlardan ötürü attığınız tweetin risk almadan genele hitap eden bir üslupta olmasını öneririz.

Twitter’da Takipçi Kaybetmeme

Bu kadar yöntemi denedikten sonra şimdi sıra bu takipçileri kaybetmemede ki bu da son derece zor. Bunun için güncel, ilgi çekici ve tutarlı paylaşımlarda bulunmaya devam etmeniz gerekiyor.

Takipçilerinizin davranış analizlerine göre taktikler geliştirmeniz önemlidir. Sizi takip edenler neleri beğeniyor, nelere yorum yapıyor, neleri paylaşıyor gibi soruların cevaplarını analiz uygulamalarından bulabilirsiniz. Uygulama veya sitelerden elde edebileceğiniz analiz sonuçlarına bakarak Twitter paylaşımlarınızı bunlara göre ayarlayabilirsiniz. İşe yarayabilen yöntemler arasında takipçilere avantaj sağlayan kampanyalar yayınlamak da yer alıyor.

Twitter platformunda 140 karakter sınırının olması Twitter’ın sosyal medya platformlarında dijital pazarlamanın en zor yapıldığı alan olmasına sebep oluyor.

Gündemle alakalı görüşlerin, düşüncelerin, fikirlerin paylaşılması için az gelen bu sınırlama e-ticaret gibi amacı olan firmalar için daha da zorlayıcı bir durum haline geliyor. Bu kullanımın zorluğundan dolayı etkili tweetler atamama sebebiyle de Twitter’da takipçi kaybının diğer platformlara göre daha büyük olduğu biliniyor.

Ne Az Ne Çok Tweet Atın!

Twitter, neredeyse herkesin sürekli aktif olarak paylaşım yaptığı hareketli bir ortam. Bu sebeple sizi takip eden kişilerin sizden gün içinde birkaç tweet görmeyi beklemesi çok normal bir durum.

Sizin de bu paylaşım yığınının altında kalmamanız gerekiyor. Az tweet paylaşırsanız takipçiniz artık bu hesapla ilgilenmediğiniz düşünerek sizi takipten çıkabilir. Öte yandan fazla paylaşım yaparsanız da içerik sıradan hatta monoton olmaya başlayacağı için takipçiniz bu durumdan sıkılıp yine sizi takipten çıkabilir. Bu sebeple ideal olarak günde Ortalama 3-4 paylaşım yapıp bunu da günün farklı saatlerine yaymak sizin ve hesabınız için olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Sonuç olarak yukarıda değinilen tüm konulara yeteri kadar dikkat edip gereken özeni gösterdiğinizde Twitter’da beğeni sayısı arttırmak için taktikler aramanıza gerek kalmadan fazlasıyla beğeni ve takipçi kazanacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.