Kameralar Arkasındaki Ilginç Anılar

Kameralar Arkasındaki Ilginç Anılar
Bir filmi izlerken sadece oyuncuların performansına odaklanırız, ancak filmin yapım sürecinde yaşanan olaylar ve sette geçen ilginç anılar da oldukça merak uyandırıcı olabilir. İşte size sinema dünyasında kameralar arkasında yaşanan bazı ilginç anılar:

1. Charlie Chaplin'in Ayak Kokusu

Ünlü komedyen Charlie Chaplin'in filmlerindeki unutulmaz karakteri Tramp, ayaklarındaki büyük ayakkabılarla tanınır. Ancak bu ayakkabıların içi ne yazık ki pek hoş koku saçmazdı. Bir anekdote göre, bir kez sette çalışanlar ayakkabılarındaki bu kötü kokuyu azaltmak için bir yöntem bulmuşlar. Ayakkabıların içine lavanta ekleyerek hem kötü kokuyu gizlemiş hem de sette daha hoş bir koku oluşmasını sağlamışlar.

2. Tom Cruise'un Tırmanışı

Tom Cruise, aksiyon filmlerindeki cesur sahneleriyle tanınır. Özellikle "Mission: Impossible" serisindeki tırmanma sahneleri hayranlık uyandırır. Ancak bu sahnelerin ardında ilginç bir hikaye vardır. Cruise, gerçekten yüksek bir bina veya dağa tırmanmaz, bunun yerine özel olarak tasarlanmış bir sette tırmanış yapar. Bu setteki ekipmanlar sayesinde, sanki gerçek bir duvara tırmanıyormuş gibi bir etki yaratılır. Ancak Cruise'un performansı her zaman büyük bir beğeni toplar.ek2.jpg

3. Korku Filmlerindeki Şaşırtmacalar

Korku filmleri, seyirciyi korkutmak ve gerilim yaratmak için birçok şaşırtmaca ve efekt kullanır. Fakat bazen bu efektler oyuncuların da korkmasına neden olabilir. Örneğin, ünlü korku filmi "The Exorcist"te oynayan Linda Blair, filmin çekimlerinde şeytan çıkarma sahnesinde gerçekten tükürük saçtı. Bu sahne o kadar gerçekçi ve korkutucu görünmektedir ki, Blair'in tükürük saçarken oyunculuğunu ve doğal tepkisini kullanması istenmiştir. Bu da sette oldukça ilginç anların yaşanmasına sebep olmuştur.

film izle
film
filmi full izle

Bu ilginç anılardan bazıları, filmlerin arkasındaki çalışmaların ne kadar zorlu ve yaratıcı olduğunu gösteriyor. Sinema dünyası her zaman gizemli ve heyecan dolu bir yer olmuştur. Siz de favori filmlerinizi izlerken bu ilginç anıları hatırlayarak film keyfinizi biraz daha artırabilirsiniz.

Büyük Beğeni Toplayan Film Eleştirileri

Sinemada her yıl birçok film çekilmekte ve izleyicilere sunulmaktadır. Bu filmler arasında bazıları büyük beğeni toplamakta ve sinema dünyasında uzun süre tartışılmaktadır. Bu yazıda, son yıllarda büyük beğeni toplayan bazı filmlerden bahsedeceğiz.

İlk olarak, Parazit filminden bahsetmek istiyorum. Bu film, 2019 yılında çekilmiş ve eleştirmenler tarafından büyük övgü almıştır. Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho tarafından yönetilen film, bir aile ile zengin bir aile arasındaki sosyal sınıf farkını ele almaktadır. Film, mizahi ve çarpıcı bir şekilde bu konuyu işlemesi nedeniyle büyük beğeni toplamıştır.

Bir diğer büyük beğeni toplayan film ise The Shape of Water isimli yapım. 2017 yılında çekilen ve Guillermo del Toro'nun yönettiği bu film fantastik bir aşk hikayesini anlatıyor. Elisa isimli bir temizlikçi kadının, su canavarıyla olan ilişkisini konu alan film, sürükleyici bir atmosferi ve etkileyici görsel efektleriyle izleyicilerin dikkatini çekmiştir.

  • Parazit ve The Shape of Water gibi filmler, büyük beğeni toplamış ve sinema dünyasında iz bırakmış yapımlardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.