Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Kurtulmuş’tan Ak Parti’lilere uyarı,Eski Bakan Şimşek süprizi,Cimer’e market şikayetleri yağıyor

Daha önce boş baklava, boş tost gibi konuları geçtiğimiz hafta gündeme getirmiştik. Bende o zaman demiştim ki, “Bunlar adı gibi boş” olduğunu söylemiştim. Gaziantep’in ne baklavası, nede tostu, nede başka ürünleri kalitesinden ödün vermez. Bu nedenle boş cümlelerle bu ürünlerimizi boşa çıkarılmaması gerekiyordu. Öylede oldu. Gaziantep’liler boş laftalara inanmadı. Bunu bir kere söylemek istiyorum. Ayrıca, bu hafta gündemimiz yine çok yoğun. Başta Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un Gaziantep ziyaretinde neler oldu? 6 yıldan buyana gelmeyen eski Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’e neden geldi? Marketlerdeki % 7’lik KDV indirimiyle ilgili vatandaş daha uyanık çıktı. Gaziantepliler Cimer’e yağmur gibi, KDV uygulaması yapmayan marketleri ellerindeki belgelerle şikayet ettiler. Bu haftada bunları değerlendireceğiz.

KURTULMUŞ’TAN AK PARTİ’LİLERE NE UYARISI YAPILDI?

Ak Parti Genel Başkanı Vekili Numan Kurtulmuş, Gaziantep’te bulunduğu üç günlük süre boyunca her gittiği ziyarette, “Ak Partililerin uyanık olması gerekiyor. Çünkü, artık eskisi gibi sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adıyla oyları alıyorduk. Yine onun ismi güçlü olmasına rağmen kendimizde çalışarak, Ak Parti’nin oylarını 2023 seçimlerinde artırmamız gerekiyor. Şu anda bizim partimizin oyu, tüm rakiplerimizden 10-12 öndeyiz. Yinede biz, çok çalışmalıyız. Rehavete kapılmamalıyız” diye sözler söyledi. Bende aynı şekilde sayın Numan hocama katılıyorum. Ak Partililer, 2023 seçimleri öncesi, “Oyların çantada keklik” olarak görmemelidir. Sayın Kurtulmuş’un dediği gibi “Oylar cebimizde değil, aslanın ağzındadır” uyarısını dikkate almalarını istiyorum.

6 YILDAN BUYANA GELMEYEN ESKİ BAKAN ŞİMŞEK’İN SÜPRİZ GELİŞİ

Mehmet Şimşek’in Gaziantep’e ilk geliş tarihi 2007 seçimlerinde Ak Parti 1. sıradan Gaziantep Milletvekili olunca gelmişti. Sonrada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan hükümette Hazine Bakanlığına getirilmişti. Sayın Şimşek Gaziantep’ten 2011 seçimlerinde aday gösterilmemişti. O dönem Hüseyin Çelik yerine gelmişti. Kendisi de Batman’dan milletvekili olmuştu. Yine kendisi bu kezde sayın Cumhurbaşkanı tarafından Maliye bakanlığına getirilmişti. Batman’dan milletvekili seçilip bakan olduktan sonra Gaziantep’e pek uğramadı. Şimşek, Ak Parti’den milletvekili adayı olmadığı için 6 yıldan buyanada Gaziantep’e adım atmamıştı. Adı bir süre Babacan ve Davutoğlu’nun partilerine geçeceği söylendi. Öyle birşey de olmadı. Şu an bildiğim kadarıyla Ak Parti’de devam ettiğini de şöyle anlıyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilçe belediye başkanları Şimşek ile hem yemek yemişler, hemde karşılama yaptılar. Buda gösteriyor ki, Ak Parti’de siyasete devam ediyor. Şimşek’le ilgili bir duyuyum daha var. Gaziantep’te bir kaç şirket ve holdinge danışmanlık hizmeti verdiği de söyleniyor. Yanlışmı, doğru mu bilmiyorum. Son olarak sayın Şimşek için “Bayram değil, seyran değil eniştem beni neden öptü” Atasözü üzerine diyecek bir lafım yok. Sayın Şimşek’in ne yapacağını bekleyip görelim. Eğer birşey varsa da bize yazabilir.

GAZİANTEP’TE İKİ BÜYÜK MARKETE 600 BİN TL CEZA YAZILDI

Gaziantep öyle bir şehir ki, hakkını çok iyi aramayı bilir. Türkiye’de sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra, “KDV’nin gıdada % 7 indirim” demesi üzerine Gaziantepliler, dedektif gibi marketlere gittiler. Bir çok markette gıdada % 7 indirimin yapılmadığını tespit edip Cimer’e adete şikayet yağdırdılar. Bu şikayetler üzerine başta Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü, bunun yanı sıra Büyükşehir Belediye Zabıta ekipleri ile ilçe zabıta ekipleri birlikte bu şikayetleri değerlendirdiler. Şikayetler sonrasında iki büyük markete 300’er bin TL ceza yazıldı. Gerçekten de Ticaret İl Müdürlüğü ile Belediye zabıtalarını bu şikayetler üzerine işlem yaptıkları için kendi adıma teşekkür ediyorum. Yanılmıyorsam bazı marketler KDV’nin % 7 düşeceğini önceden bildikleri için özellikle ulusal marketler bir hafta önce tüm ürünlere % 10 zam yapmışlardı. KDV’den düşen % 7’de karlarından giden bir rakam oldu. Şunu söylemek istiyorum, halen gıdada çok fazla bir zam vardır. Bu indirimlerin bir nebze faydası olduğuna inanıyorum. Ama ulusal marketlerin uyanıklıkları sonrasında halen bir çok ürün pahalıya satıldığını görüyorum. Değişen birşey yok. Olan vatandaşa ve tüketiciye oluyor. Bu yükü vatandaş nasıl kaldıracak merak ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi