Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gül’ün istifasının perde arkası, Elektirik ve Doğalgaz faturaları isyanı

Türkiye, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün istifasını halen konuşmaya devam ediyor. Sayın Abdülhamit Gül’ün dedesi Molla Muhammed Emir Er, babası da Cemil Gül’dür. Niye bu iki ismi gündeme getiriyorum. Bu iki isim gerçekten de Milli Nizam Partisi’nden buyana her zaman milli görüş yapısı içerisinde olmuşlardır. Merhum Necmettin Erbakan’ın da yakın dostlarıydı. Yani Abdülhamit Gül, dededen, babadan milli görüşçüdür. Sonradan olma değildir. O nedenle; milli görüş içerisinde yetişerek siyaset kurallarını da ve adabını da çok iyi bilir. Nasıl dedesi Molla Muhammed Emin Er, bir ilim adamıdır. Herkes tarafından da sevilen bir isimdir. Oda her zaman doğruları söylemiştir. Bu nedenle; dedesinden geçen doğruluk sözünü sayın Gül kim olursa olsun hiçbir zaman sözünü esirgememiştir. Adalet Bakanlığı’ndaki 4.5 yıllık görevi süresince sayın Gül her zaman her yerde, “Kim olursa olsun hukuk kuralları içerisinde” kalması sözcüğünü öne çıkarmıştır. Tabii, bu doğru sözler sonrasında da hukuk dışına çıkıldığı zamanda sayın Gül, “Dilini tutamadığı için” görevinden ayrılma talebinde bulunmuştur. Bencede birileri doğru söylemesi lazım. Gül’de kendine yakışan bir yolu seçmiştir. Kendi isteğiyle istifa ederek Ak Parti’de “Nefer” olmayı tercih etmiştir. Üstelik sayın Gül’e Milletvekili olmamasından dolayı da bir çok şirkette yönetim kurulu başkanlığı görevleri teklif ettilersede onların hiçbirini kabul etmemiştir. Ondan dolayı da Gül, “Ben siyasette ne görev verilirse yaparım. Akçeli işlerde olmam” sinyalini muhataplara vermiştir. Gül’ün istifası Gaziantep açısından baktığımızda iyi olmadığını söyleyebilirim. Çünkü Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Gül’ün istifasından sonra bakansız kalmıştır. 1983 yılından buyana Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Sosyal Demokrat Halkçı Parti, DSP, CHP ve Ak Parti dönemlerinde Gaziantep’ten her kabinede mutlaka bir bakan olmuştur. Ak Parti döneminde de başta Kürşat Tüzmen, Mehmet Şimşek, Fatma Şahin ve son olarakta Abdülhamit Gül bakanlık görevlerinde bulunmuşlardır.

ERDOĞAN GAZİANTEP’Lİ KİMİ BAKAN YAPACAĞI SORUSU GÜNDEMDE
Gaziantep, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her zaman Ak Parti’nin 2001’den 2022 yılına kadar sürekli en çok oy alan şehirlerin başında gelmiştir. Erdoğan’ı hiçbir zaman Gaziantep yalnız bırakmamıştır. Buna karşılık Erdoğan her zaman Gaziantep’e bir bakanlık vermiştir. Şimdi Gül’ün istifasından sonra Gaziantep’e kimi bakan yapacağı gündemden düşmezken büyük ihtimalle bakanlık için bir çok ismin önde olduğu söyleniyor. Şu an Enerji Bakan Yardımcısı olan Gaziantep’in yetiştirdiği ender bürokratlardan birisi olan ve herkese kapısını açık tutan Abdullah Tancan’ın ismi kim ne derse desin en önde duruyor. Sayın Tancan, Ankara’da 15 yıldan buyana bir çok bürokrasi görevlerinde bulunmuştur. Bu süre boyunca Abdullah Tancan, Gaziantep’te de milletvekili aday adayı olmuştur. Yapılan temayülde de birinci sırada çıkmıştır. Tek kelimeyle Tancan’a Gazianteplilerin sevgisi özeldir. Üstelik sayın Tancan’ın geçmişi de babasından dolayı milli görüşçü görüşe sahiptir. Şu an Tayyip beyin yapacağı bakan adayları arasında Tancan’ı favori görüyorum. Bunun yanı sıra sayın Ahmet Uzer, sayın Nejat Koçer, Sayın Mehmet Erdoğan ve sayın Şamil Tayyar’ı da siyasi güçlerinden dolayı da bakan yapabileceğini düşünebilirim. Sayın Erdoğan biliyorsunuz 4 bakanlıkla ilgili yeni çalışmaları var. Ama her şeye rağmen sayın Erdoğan sürprizleri seviyor. Ve bilmediğimiz bir ismi bakanda yapabilir. O nedenle Gaziantep’in bakansız kalması Ak Parti açısından da Gaziantep içinde doğru olmaz düşüncesi içindeyim. Bekleyip görelim.

ELEKTİRİK VE DOĞALGÜZ FATURALARI SIKINTI YARATIYOR
Bana gelen en çok şikayetlerin başında elektirik ve doğalgaz faturalarının acayip bir şekilde yüksek gelmesidir. Üstelik kış aylarında elektiriksiz ve doğalgazsız yaşamak mümkün değildir. Herkeste bu şikayet başını almış gidiyor. Aralık 2021’de gelen fatura ile Ocak 2022’de gelen fatura arasında kiminde iki katı, kiminde üç katı dolayında bir fatura geldi. Vatandaşlar gerçekten de ekonomik nedenlerden dolayı ödeme şansı  yok. Onun için Gaziantep’teki Ak Parti yöneticilerinin halkın bu sıkıntısını Ankara’da dile getirmelerini istiyorum. Böyle faturalar gelmeye devam ederse vatandaşın beli bükülür. Ne yapacağını şaşırır ve büyük sıkıntılara neden olur. Ben siyasette şunu öğrendim. Hangi iktidar olursa olsun, “Vatandaşın cebine” elini atan kim olursa olsun seçimde ona gerekli ders verilir. Buradan Ak Parti Gaziantep Milletvekillerine, mevcut belediye başkanlarına ve Ak Parti yöneticilerine çağrıda bulunuyorum. Elektirik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili ne yapıyorsanız yapın. Vatandaş sizden iyi haberler bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi