Ali Babat
Bu proje alkışlanır!
“Gençlerin yetişmesine önem veriniz, çünkü bu yolda en küçük ihmal ülkenin yapısını ve geleceğini yok eder.” diyor ünlü antik çağ filozofu Aristo.
Gençlik gelecektir. Gelecekte daha güçlü ve müreffeh bir ülke için, gençliğimizin eğitim, bilim, sanat ve spor başta olmak üzere hayatın her alanında çok iyi yetişmesi gerekir. Gençlerin sosyalleşmesinde, öz güven kazanmasında ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmasında sporun önemli bir yeri vardır. Sporda başarılı olan insanların, büyük çoğunlukla hayatta da başarılı oldukları gözlenmektedir.
Süper Lig’de mücadele eden Gaziantep Futbol Kulübü, gençlerimizin geleceğe tam donanımlı bir şekilde hazırlanmaları için süper bir proje başlattı. Geçtiğimiz aylarda, “Gaziantep Tek Yürek” kampanyası ile büyük alkış toplayan Gaziantep Futbol Kulübü bu kez “İnovasyon ve Girişimcilik Sportif Gençlik Platformu” ile Türkiye’de örnek olacak bir projeye imza atıyor.
Proje ile Gaziantep Futbol Kulübü bünyesinde 4200 gençten oluşacak dev bir gençlik platformu kuruluyor. Bu kapsamda her biri 100 gençten oluşacak 42 takım kurulacak. Platform üyesi gençlere spordan sanata, bilimden teknolojiye, inovasyondan yapay zekaya kadar çok geniş bir alanda eğitim amaçlı etkinlikler düzenlenecek ve başarılı gençlere çok cazip ödüller verilecek.
Kelimenin tek anlamı ile milli bir proje. İnovasyon ve Girişimcilik Sportif Gençlik Platformuna katılmak isteyenler için başvurular dün başladı. Platformda yer almak isteyen gençlerin 29 Şubat’a kadar www.gfkgenclikplatformu.org adresi üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor.
Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, platformla varılmak istenen amacı şöyle açıklıyor:
“ Gençlik platformuyla, 15-30 yaşları arasında üniversite, lise, girişimci ve mahalleli gençlerin; İnovasyon, girişimcilik ve spor üzerine çalışmalar gerçekleştirmelerini, Gaziantep Futbol Kulübü’ne ve Gaziantep şehrine aidiyet duygusuyla hem kendilerini hem de çevrelerini geliştirmeleri amaçlanıyoruz.”
Platforma üye gençler, Office Programları, TRIZ (Yaratıcı Problem Çözme Teorisi), Bilgiye Nasıl Ulaşırım, Design Thinking, Ekip Çalışması, Beden Dili, İnovasyon, Paramı Nasıl Yönetirim, Finansal Okur Yazarlık, Wordpress ile Site Kurma, Liderlik, Girişimcilik, Algoritmik Düşünce Tekniği, Geri ve İleri Dönüşüm, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Origami, Yapay Zeka, Dijital Dönüşüm, Temel Fizik Kanunları, Güneydoğu Medeniyetleri, Güneş Sistemi, TÜBİTAK Proje Yazımı, Uzay Görevleri, Fusion 360, Mobil Uygulama, Kripto Paralar, Drama, Anadolu Tarihi, Python Kodlama, Üniversiteler ve Kariyer, CV Hazırlama ve Davranış Bilimleri gibi eğitimlerle donanımlarını artıracak, geleceğe daha güçlü hazırlanacaklar.
Platform üyesi gençlere yönelik, teknoloji, bilim ve sanat alanında atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, 3D Printer, IoT, Geri Dönüşüm & İleri Dönüşüm, Yapay Zeka, Model Uçak, Model Uydu, Tinkercat, Drone, Resim Sanat, Yenilenebilir Enerji, Uzay Çalışmaları, 3 Boyutlu Tasarım Modelleme ve Stop Motion gibi konulardaki atölye çalışmaları ile gençler teknoloji dünyasındaki gelişmeleri yakından takip etme ikanı bulacaklar.
Ayrıca, gençlere yönelik Bilgi Çağı Ekonomisi, Zaman Yönetimi, Organizasyonel İnovasyon, Uzay Teknolojileri, İnternetin Bilinçsiz Kötüye Kullanımı, Dijital Dönüşüm, Nöropazarlama ve Girişimcilik gibi konularda seminerler düzenlenecek. Platform çalışma programı kapsamında, futbol ve basketbol müsabakaları, kısa film yarışması, tribün tezahüratı yarışması, tribün marşı yarışması ve fotoğraf gibi yarışmalar da yer alacak.
Platforma katılarak başarılı olan yaklaşık 900 gence yurt dışı seyahati, akıllı telefon, tablet, burs ve staj imkanı, futbolcularla yemek, iş insanları ile yemek ve takımla deplasman tecrübesi gibi ödüller verilecek.
Tek kelime ile süper bir proje. Geçlerimiz bilinçlenecek, Türkiye güçlenecek.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bütün ümidimiz geçliktedir.
Gençlerimizin bu ümidi boşa çıkarmayacağına olan inancımız da tamdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.