Ali Babat
Kutluyorum!
Gaziantep sadece baklavası, fıstığı, kebapları, sanayisi, tarihi ve kültürüyle değil aynı zamanda hayırseverleri ile de ünlüdür. Kentteki okul, hastane, sağlık ocağı ve camilerin büyük bölümünün hayırseverlerin adını taşıması Gazianteplilerin hayır işlerine ne kadar önem verdiğinin göstergesidir.
Geçtiğimiz yıl Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlatılan 100. Yılda 100 Hayırsever kampanyası hayırseverlerden büyük ilgi görüyor. Kampanya kapsamında geçtiğimiz hafta Şölen Çikolata'nın sahibi olan Çoban ailesi 32'şer derslikli iki okul, Uslu Group Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Uslu ise bir cami ve Diyanet Anaokulu yaptırmak için Gaziantep Valiliği ile protokol imzaladı. Hayırsever Çoban ve Uslu ailesi geçmişte de sosyal sorumluluk projesi olarak kente çok sayıda eser kazandırmıştı. Yaşadığı şehre ve topluma karşı olan sorumluluklarını unutmayan, kazancını şehri ve insanları ile paylaşan Çoban ve Uslu ailesinin mensuplarını kutluyorum.
GİRİŞİMCİ KADINLARIN ARTMASINI ÖNEMSİYORUM
Kadınların iş dünyasında daha aktif bir şekilde rol almasını özellikle de girişimci kadın sayısının artmasını çok önemsiyorum. Çünkü, kadınların toplumun her alanında etkin konumlarda yer alması, özellikle de girişimci kadınların sayısının artması ülkemizin kalkınmasına büyük ivme kazandıracaktır.
Gaziantep Girişimci Kadınlar Derneği (GAGİKAD), kurulduğu günden bu yana kadın girişimciliğinin gelişmesine büyük katkı sağlayan bir sivil toplum kuruluşu. Girişimci kadınları bir çatı altında toplayan derneğin geçtiğimiz genel kurul toplantısında başkanlığa Beril Özlem Leylek seçildi. GAGİKAD'ın yeni Başkanı Beril Özlem Leylek ve yönetim kurulunu kutlarken, kadınların iş dünyasında daha aktif bir şekilde yer almalarını sağlayacak projelere imza atacaklarına inanıyorum.
KADIN GİRİŞİMCİYE İTALYA'DAN ALTIN MADALYA
Zeytinyağı sektöründe bir kadın girişimcinin başarı hikayesini de paylaşmak istiyorum. Masmana Zeytinyağları 2018 yılında bir aile şirketi olarak kuruldu. Masmana, Kilis Yağlık Zeytini üzerine çalışmalar yapıyor. Masmana Zeytinyağları ürettiği, "Erken hasan zeytinyağı" ile İtalya'da düzenlenen prestijli bir yarışmada altın madalya kazanarak ö
nemli bir başarıya imza attı.
Masmana Zeytinyağları'nın kurucu ortağı Ayşegül Hayta, kısa sürede altın madalyaya uzanan başarı öyküsünü şöyle anlattı:
"Bizim alanımız Kilis Yağlık Zeytini. Kilis zeytinyağı bölgemizin coğrafi işaretli lezzetlerinden birisi. Bu lezzetin tanıtılması ve katma değer kazandırılması gerek bölge, gerekse ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Masmana olarak bu konuda bilimsel çalışmalar da yapıyoruz. 3 Yıllık bir firma olmamıza rağmen sektörde önemli bir noktaya geldik. 2010 yılından beri İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen ve ünlü İtalyan gurme Gino Celletti tarafından yönetilen Monocultivar Olive Oil (Tek çeşit zeytinden üretilen zeytinyağı) yarışmasında ürettiğimiz 'Erken hasat zeytinyağı' ile Altın Madalya kazandık. İlk kez katıldığımız bu prestijli yarışmada, Kilis Yağlık Zeytin çeşidinden ürettiğimiz erken hasat zeytinyağımız 10 tam puan üzerinden 8,5 puan alarak Altın Marka ödülüne layık görüldü. Bu ödülün sorumluluklarımızı daha da artırdığının farkındayız."
Zeytinyağı sektöründe ülkemize altın madalya kazandıran Ayşegül Hayta ve ekibini kutluyor, mutlu haftalar diliyorum.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.