Mutlu Öğrenci İçin Mutlu Okul Erasmus+ Projesi

Gaziantep Hayriye Osman Külekçi İlkokulu, Şahinbey ilçesi Narlıtepe Mahallesinde mahalledeki çocuklara eğitim ve öğretim veriyor. Okuldaki öğrencilerin ailelerinin büyük çoğunluğu çevre il ve ilçelerden göçle gelmiş. Veli profili büyük ölçüde dar gelirli ve eğitim düzeyi Türkiye ortalamasının altında.

Böyle bir semtte bulunan okulun öğrencileri çok şanslı. Bugüne kadar belki de mahallelerinin dışına çıkmamış, kentteki AVM'leri, müzeleri, hayvanat bahçesini görmemiş olan çocuklar bir grup idealist öğretmen tarafından hazırlanan Erasmus+ projesi sayesinde Avrupa'nın 4 ülkesini gezecek, Hırvatistan’dan projeye katılan okulun öğrencileri de bu gezilere eşlik ederek birçok alanda yeni tecrübeler edinecek ve tecrübe paylaşımında bulunacak.

"Mutlu Öğrenci İçin Mutlu Okul" isimli projenin koordinatörlüğünü Sınıf Öğretmeni Tuğba Gindirga yapıyor. Proje ekibinde Okul Müdürü Yusuf Sökmen, İngilizce Öğretmeni İlkay Karaköçek, Sınıf Öğretmeni Soner Gindirga ve Sınıf Öğretmeni Turgay Biçer bulunuyor. Gaziantep’te en fazla proje gerçekleştiren okul olma unvanını kazanan kurumda elbette başarılı bir müdürün ve idealist öğretmenlerin görev yapması çok önemli.

Dezavantajlı bölgede yaşayan çocukların ortak problemlerinden doğan proje ile öğrencilerin okula severek gelmeleri, okulda keyifli vakit geçirmeleri ve kültürlerini işlemeleri hedefleniyor. "Mutlu Öğrenci İçin Mutlu Okul" projesi 1 Eylül'de başladı. İki yıl sürecek proje kapsamında Hayriye Osman Külekçi İlkokulu'nun öğrencileri, Bulgaristan, Romanya, İtalya, Hırvatistan ve İspanya'daki proje ortağı okulları ziyaret edecek. Bu okullarda farklı tecrübeler kazanacak ve aynı zamanda Gaziantep'i de tanıtacaklar. Öğrenciler; çömlekçilik, ağaç oymacılığı, yöresel kıyafetler, halk oyunları, yöresel müzik ve web2 araçları ile ilgili bilgilendirilecek. Etkinlikler yapılacak. Yapılan çalışmalar okulun Erasmus+ panosunda sergilenecek.

MUTLU ÇOCUKLAR İÇİN EL SANATLARI

Öğrenciler, proje kapsamında 25-29 Kasım tarihlerinde Romanya'da olacak. Romanya’da dikiş nakış, ahşap oymacılığı gibi atölyelerde yaratıcı ve geri dönüşüm çalışmaları yapılacak. Çocukların becerileri gelişecek ve üretmeyi öğrenecekler. İngilizce konuşacaklar ve dil becerileri gelişecek. Romanya hareketliliğinden önce öğrenciler Romanya kültürü ve dili ile ilgili bilgilendirilecekler. Öğrenciler yöresel elbiseler yapmayı ve halı dokumayı da öğrenecekler.

BULGARİSTAN'DA MUTLULUK İÇİN DRAMA

Projenin Bulgaristan'daki ortağı, drama ve tiyatro çalışmaları ile tanınıyor. Gaziantepli öğrenciler Mayıs ayında 5 gün boyunca Bulgaristan’da drama öğrenme- öğretme faaliyetlerinde bulunacak. Yaratıcı drama çalışmalarında öğrenciler düşünme, konuşma, dinleme ve anlama becerilerini geliştirecekler. Doğaçlama ve dil becerilerini geliştirecekler. Sözlü iletişim ve karşılıklı konuşma diyalog becerilerini geliştirecekler. Kendilerini daha rahat ifade edebilecekler ve sosyal kaynaşıp okulda daha mutlu hissedecekler.

İTALYA'DA YÖRESEL HALK OYUNLARI VE MÜZİK

Gaziantepli öğrenciler İtalya'daki proje ortağı okulda, farklı ülkelerin yöresel müzik ve danslarını tanıyacak, öğrenecek. Böylece öğrencilerin enerjileri ve motivasyonları artacak. Öğrenciler öğrendikleri dans ve halk oyunlarını ülkeye dönüşte kendi okullarında sergileyecek.

İSPANYA'DA OKULLARDA WEB2 ARAÇLARI ÖĞRENİLECEK

Hayriye Osman Külekçi İlkokulu öğrencilerinin İspanya durağında ise bilgisayar ve Web2 çalışmaları alanında kendini kanıtlamış olan bir okul bulunuyor. Öğrenciler burada, sınıf yönetimi ve dersi daha keyifli işlemek için web2 araçları üzerine atölye çalışmaları yapılacaktır. Gaziantep'in varoşlarındaki bu okulun Müdürü Yusuf Sökmen başta olmak üzere yönetici ve öğretmenlerini uluslararası alandaki bu projeden dolayı kutluyorum ve tüm okullara örnek olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Babat Arşivi