Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Erol Maraş Yazıyor: 'İstanbul’dan Rektör Geliyor... - Umut Yılmaz Ve Atar Kardeşler’in Arasındaki Kara Kedi Çözülecek Mi?'

Rektörlük, Gaziantep dışında benim baktığımda ne Adana’da, Ne Konya’da ne Sivas’ta ne de Edirne’de bu kadar önemli bir gündem olmadı ve olmazda. Çünkü rektörlük artık atama sistemiyle yapıldığı için eskisi gibi pekte değerli ve güçlü bir yapıya sahip olmadığını söyleyebiliriz.

Eskiden biliyorsunuz, Üniversite Rektörlerini, üniversitedeki öğretim üyeleri her 4 yılda bir seçim sonunda ilk 3’e girenler arasında Cumhurbaşkanının tensipleriyle ataması sağlanırdı. Ama son 6 yıldan bu yana Cumhurbaşkanı, rektör adayları arasında kaçıncı sırada olmasıda pek önemli değil, başvurular arasında istediği bir ismi rektör olarak atama yetkisine sahiptir. Şimdi bu dönem yine atama sistemi devam ettiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınları ve çevresindekilerle arası iyi olan birileri rektör olarak atanıyor. Bu kimine göre doğru veya kimine göre yanlış olabilir. Bende, bunun doğru olup olmadığı konusunda net cevap veremiyorum. Ama üniversitelere rektör atamalarına baktığımızda sıkıntı olmadığını da görmemek yanlış olur. Şimdilik Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü için yaklaşık 100 rektör adayı var. Milletvekilleri ve diğer siyasi organlar Gaziantep Üniversitesine rektör atamak için bazı sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak bir rektör atamanın derdindeler. Ne varki bizde son günlerde Gaziantep Üniversitesinin yaklaşık 60-70 bin öğrencinin yanı sıra 100 bin kişiyi ilgilendirdiği için bizde bunun çok önemli bir konu olduğunu kamuoyuna anlatmaya çalıştık. Milletvekilleri kendi aralarında toplanıp YÖK’e gitteler. İddialara göre 6 isim verdiler, bu isimler arasında bir rektör atanacağı düşünülebilir.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da isterse bu 100 başvurunun arasında istediğini rektör yapabilme yetkisine haizdir. Bu nedenle Gaziantep Üniversitesi rektörlüğü için Gaziantep Üniversitesinde görev yapan 50’ye yakın Profesör Doktor, rektör olma hakkına sahiptir.

Söylentilere göre yine İstanbul’da görev yapan 2 profesörden birinin Gaziantep Ünirvesitesine rektör olarak atayabileceği iddia ediliyor ve iddialarda doğru gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, bana göre İstanbul’dan değilde Gaziantep’te yaşayan, daha önce kamuda görev yapmış, tıp kökenli, sürekli Gaziantep’te oturan birini rektör yapacağını tahmin ediyorum. Ne milletvekilleri, ne belediye başkanları, ne de bazı sivil toplum örgütlerini dikkate almayarak Gaziantep’e yakışan 4 milyon nüfustan oluşan şehire çalışkan, dürüst, liyakat ve ehli birini atayacağını düşünüyorum. Bütün bu dedikoduların yalan olduğunu Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın araştırmalarımız sonucu ne Fetöcü ne de başka örğütlerde bağlantısı olmayan Gazinatep sevdalısı bir Profesör Doktoru rektör atamasını umutla bekliyoruz. Son sözümde Gaziantep’liye ne hayırlıysa onu versin. Ne istanbul’dan ne Fetöcü ne de birilerine dayanan bir ismin olmamasını da çok umut ediyorum. Bakalım Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ne karar verecek Gaziantep için hep birlikte göreceğiz.

CHP’LİLER ARTIK BU KAVGADAN UZAK DURMALI

Son günlerde Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile yıllardır CHP’nin Gaziantep’te savunuculuğunu yapan Atar Ailesinin birbirleriyle kavga etmesi yerine CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’i de bu sorunları çözmeye davet ediyorum. 30 yıl sonra CHP Gaziantep’te Şehitkamil, Nizip ve Karkamış gibi ilçelerinde Belediye Başkanlıklarını kazandı ve bunlara layık olmaları gerekiyor.
Bunun için başta CHP Gaziantep il Başkanı Reis Reisoğlu’nun Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın şikayet dilekçesini disiplin kuruluna havale etmesi doğru değildi. Reisoğlu’nun yapması gereken tek şey tartıştırmak değil, biraraya getirip barışı sağlamasıydı. Ancak Reis Reisoğlu, yanlış yaptığını anladı gibi düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla CHP Gaziantep Disiplin Kurulu Yöneticileri, Deniz ve Ersin Atar Kardeşleri disiplinde suçsuz bularak Umut Yılmaz’ın şikayetini ret etmesi bana görede doğru bir karardı. Bundan sonra hem Umut Yılmaz, hemde Atar Kardeşler bu tartışmaya son verip CHP’nin Gaziantep’te daha başarılı olması için omuz omuza verip herşeyi geride bırakmalarını tavsiye ediyorum. Yoksa CHP Gaziantep’te böyle dedikodular ve birbilerinin haklarında suçlumaya yaparlarsa hepside kaybederler.
Aynı şekilde Nizip CHP Belediye Başkanı Ali Doğan’ın 6 aydan bu yana yaptığı hataların hangisini söyleyeyim. Ali Doğan’ın bir belediye başkanına yakışmayan hareketler yaptığını hep birlikte görüyoruz. Ben ona son kez tavsiyede bulunmak istiyorum.

Nizip’in Sayın Belediye Başkanı Doğan senin Adana yaptığın sıkıntılı işleri biliyoruz. Antalya’da trafik kazasında ne yaptığının da raporları ortada. Birde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Gaziantep’e geldiği gün Özel’in eşine köylü kıyafeti giydirerek kandırmaya kalktın. Sayın Genel Başkan Özel’de buna kanmadı. Birde son olarak bir laboratuvarda eli cebinde olduğu iddia edilen görevliye nasıl davrandığını da hep birlikte gördük. Bu nedenle Sayın Ali Doğan, ya CHP’ye yakışan bir Belediye Başkanı olarak görev yap, ya da Adana’ya dön yarım kalan sıkıntılı işlerini çözmene bak. CHP’yi kimsenin küçük düşürmeye hakkı yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet Erol Maraş Arşivi