Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

M. Erol Maraş Yazıyor: 'Umut Yılmaz, Murat Güreş ve Ersin Atar Üçgeni! Milletvekillerinin Karnesi!'

Umut Yılmaz, her nedense Gaziantep'in gündeminden düşmemek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Hakkında bir iddia bitiyor, bir iddia başlıyor. İddialar gerçek mi, yalan mı pek yorum yapamıyorum ama benim dikkatimi çeken önemli bir olay var.

Ben Murat Güreş'i yakından tanırım; kalemi güçlüdür, hem sosyal demokrat hem de diyalektiğin önemli savunucularından biridir. Murat Güreş aynı zamanda CHP Gaziantep İl Başkan Yardımcısı'dır. Yurt Haberler.com.tr'nin de sahibidir. Yazıları ile iyi muhalefet etmeyi bilen bir kaleme sahiptir.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde açıkça kamuoyunda Umut Yılmaz'ı destekledi. Çünkü Umut Yılmaz'ın güçlü bir rakibi vardı. O da İMO Şube Başkanlığını 3 dönem yapan Gökhan Çeliktürk'tü. Çeliktürk'ün amcası Cabbar Çeliktürk'ün, CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'le de arası çok iyiydi.

Murat Güreş, sonunda istediği kişiyi Şehitkamil adayı olarak gösterdi. Umut Yılmaz ve Murat Güreş birlikte yola çıktılar ve seçim çalışmalarının tümünde ortak hareket ettiler.

Ben hep söylüyorum: yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değiştirme! Başta kazanırsın ama sonra kaybedersin. Umut Yılmaz'ın seçilmesinin üzerinden 135 gün geçti. Bir baktık ki 135 gün sonra Murat Güreş, Umut Yılmaz'la ilgili gündeme şok iddialar taşımaya başladı. Güreş, sosyal medyada açıkça birçok soruyu Umut Yılmaz'a sordu. Her nedense Umut Yılmaz sessizliğini hala korumaya devam ediyor. Ne zaman bu konuda açıklama yapar, ben de Murat Güreş gibi merak ediyorum.

CHP'de Murat Güreş'ten sonra Umut Yılmaz'ın başkan adayı olması için en büyük çaba sarf eden isimlerden birisi de Deniz ve Ersin Atar'dı. Murat Güreş gibi, onlar da Umut Yılmaz'ın aday olması için çalıştılar. Üstelik Umut Yılmaz, CHP'nin listesinde birinci sıraya Ersin Atar'ı yazdı. Yani ön seçim kurallarını değiştirerek kendi yol arkadaşları Ersin ve Deniz Atar kardeşlere çok önem verdi.

Umut Yılmaz, seçim öncesi her yerde Ersin ve Deniz Atar kardeşleri yanında götürdü. Söylentilere göre Ersin Atar da başkanvekili olacaktı. Biz de öyle umut ederken, seçimden sonra Ersin Atar başkanvekili olmadı ve sürpriz isimlere yer verildi. A Takımı'nda da Ersin Atar'a yer vermedi.

Hem Murat Güreş hem de Ersin Atar, Umut Yılmaz'dan umduğunu bulamadılar. Yine Umut Yılmaz, Ersin Atar'la arasındaki küskünlüğü gidermek için Büyükşehir-Şehitkamil arasında koordinatörlük görevi verdi. Bir ay boyunca Ersin Atar bu görevi yaptı. Sonra ne olduysa oldu, Ersin Atar şok bir şekilde görevinden istifa etti.

Bence CHP'de bu gidişle sular durulmayacak. Kendi içinde olan iç kavgalar, CHP'yi Gaziantep'te aşağıya çekiyor. Umut Yılmaz ne kadar yerel medyayı dikkate almasa da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek durumu dikkate alıyorlar. Çünkü onlar Anadolu'nun bağrından çıkıp Ankara'da siyasette etkin bir rol oynuyorlar. Ben Umut Yılmaz'a her zaman Olaymedya olarak iyi niyetimi sunuyorum. Umut Yılmaz'la babadan kalma eski bir dostluğumuz var. Artık popülist politikaları bırak ve gözünün önüne bak, bu gidişle CHP hiçbir yere varamaz. Daha önünde 5 yıl var. Yol arkadaşlarını tekrar bir gözden geçir.

---

*Gaziantep'te 14 Vekilin Karnesi Nasıl?*

Gaziantep'in 7 AK Parti, 1 HÜDAPAR, 1 MHP, 2 CHP, 1 İYİ Parti, 1 DEVA Partisi ve bir de EMEP olmak üzere toplam 14 vekili bulunuyor. Bu haftaki yazımda milletvekillerinin karnesini sizlerle paylaşmak istedim.

*AK Parti Vekillerinin Karnesi:*

- *Abdulhamit Gül:* Sayın Gül'ün karnesine baktığımızda tecrübeli bir siyasetçi olduğunu görüyoruz, aynı zamanda bakanlık deneyimi de var. Yerel seçimlerde aday belirleme konusunda Nizip'le ilgili net tavrını bir türlü ortaya koymadı. Yerel seçimlerden sonra Sayın Gül, bu sefer sahaya daha fazla çıkmaya başladı. Otoriter yapısını da artık kullanması gerekiyor. Eğer AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapıyorsa, daha etkin bir gücü olması gerekir.

- *Ali Şahin:* Sayın Şahin tecrübeli bir vekildir. O da her nedense Nizip'te belediye başkan seçimlerinde adaylar arasında net tavrını ortaya koymadı ve Nizip'te yanlış bir isim aday oldu. Nizip'te iki AK Partili ismin arasında CHP'li Ali Doğan başkan seçildi.

- *Eyüp Özkeçeci:* Sayın Özkeçeci, 8 yıl il başkanlığı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan onu listede 2. sıraya yerleştirdi. TBMM'de görüyoruz ama sahada zaman zaman etkili olmadığını da söylemek lazım.

- *Derya Bakbak:* Sayın Bakbak, AK Parti'nin kadın vekili olarak görev yapıyor. Bakbak eskisi gibi çok fazla koşturmuyor. Sahada ise zaman zaman görüyoruz.

- *İrfan Çelikaslan:* Sayın Çelikaslan, başvurusu olmadığı halde Abdulhamit Gül kontenjanından aday oldu ve vekil seçildi. Şanlıurfalıların da etkin gücü ile meclise giren Çelikaslan hakkında ne iyi ne de kötü bir şeyler diyebilirim. Kendi çapında görevini yerine getirmeye çalışıyor.

- *Mesut Bozatlı:* TBMM'nin en genç vekillerinden birisi olan Mesut Bozatlı, her nedense İl Gençlik Kolları Başkanı olarak gösterdiği performansı vekil olarak gösteremedi. Yerel seçimlerde de gençleri motive edemedi.

- *Bünyamin Bozgeyik:* Sayın Bozgeyik, bürokrat kökenlidir; siyasetçi bir ailenin evladıdır. Amcası Mehmet Bozgeyik hocam da hem vekillik hem de belediye başkanlığı yapmıştır. Bünyamin Bozgeyik'in, Gaziantep FK'nın ligde kalmasında etkinliği tartışılmaz ve saha puanı da oldukça iyi bir vekildir.

*HÜDAPAR*

- *Şehzade Demir:* Sayın Demir, Gaziantepli olmamasına rağmen vekil seçildi. Kendisi sahalarda mı, değil mi bilmiyoruz bile. Gazianteplilere sorsanız, hiç kimse Gaziantep vekili olarak tanımaz.

*MHP*

- *Sermet Atay:* Sayın Atay, yapılan ORC anketlerinde 600 vekil arasında en başarılı vekiller arasında yer alıyor. Üstelik Atay'ın TBMM İdare Amiri olması da çok büyük bir avantaj.

*İYİ PARTİ*

- *Mehmet Mustafa Gürban:* Sayın Gürban, seçildikten sonra sosyal medyadaki etkin gücünü daha da çok artırdı. Gaziantep halkı ile de iyi bir diyaloğu var.

*CHP*

- *Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç:* Hem Sayın Öztürkmen hem de Sayın Meriç performansları ile alkışı hak ediyorlar. İkisi de sürekli halkın içinde ve sorunlara çözüm buluyorlar.

*DEVA Partisi*

- *Ertuğrul Kaya:* Sayın Kaya, seçime CHP listesinden girdi ve seçildikten sonra DEVA Partisi'ne geri döndü. DEVA Partisi'nin mitinglerinde başarılara imza attı ama partisi mecliste güçlü bir yapısı olmadığı için bana göre etkili olamıyor. Ailesini de yakından tanıdığım Kaya, kendi çapında şehre hizmet etmeye çalışıyor.

*EMEP*

- *Sevda Karaca Demir:* Sayın Demir, ODTÜ kökenlidir ve Evrensel Gazetenin de genel yayın yönetmenidir. Sayın Demir'i genellikle işçilerin yanında görüyoruz. Kendi çapında mücadele ediyor.

Bana göre Gaziantep vekillerinin karnesi böyle. İnşallah bundan sonra vekiller de daha iyi bir mücadele verir ve karnelerini daha da iyileştirirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi