Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş Yazıyor: '14 Temmuz 2016 saat 20.45'i unutmadık! - Umut Yılmaz mı yoksa Halil Uğur mu haklı?'

Nasıl geçiyor yıllar... Jet hızıyla bir bakıyoruz ki 8 yıl olmuş. Bu gösteriyor ki 14 Temmuz'u 15 Temmuz'a bağlayan gece neler oldu neler... Bizde "Balık aklı" var. Bir şeyi 15 günde unutuyoruz ama tarih hiç bir zaman hiç bir şeyi unutmuyor. O gece bizim Olay TV uydu yayınındaydı. Bir anda her yer sessizliğe büründü. İstanbul, Ankara ve her yer birden bire karıştı. Hatta Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı tankları sokaklara çıkmaya başlamıştı. Herkesi büyük bir koru ve panik sardı... FETÖ'cü hainler demokrasiyi yıkarak kendi sistemlerini kurmaya çalışmışlardı...

O gün arkadaşlarımı AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı önüne gönderdiğimde henüz kimse yoktu, zaman içerisinde il başkanlığı önünde yığılmalar başladı. Hain darbecilerin ilk işi TV, Radyo ve Gazeteleri ele geçirmekti. Ben ve Raci arkadaşım burada bekledik Kenan arkadaşımızda bize eşlik etti ve birlikte yayınlara başladık. Hiç korkmadan olanları bir bir aktardık.

Çok iyi hatırlıyorum saat 22.45 sıralarında ilk önce Fatma Şahin'e ulaştık. Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Atatürk Havalimanı'ndaydı. Şahin'in canlı yayında: "Demokrasiyi savunacağız, FETÖ'cülere hainlerle mücadele edeceğiz" sözlerini hiç unutmam.

Hemen ardından dönemin milletvekili Mehmet Erdoğan konuştuk, daha sonra eski başkan Rıdvan Fadıloğlu ve Mehmet Tahmazoğlu yayınlarımıza katıldı. O dönem Gaziantep Valisi olan Ali Yerlikaya'da demokrasinin savunucusu olarak elinden geleni yaptı.

Emniyet ve jandarmada zaman zaman çatlak sesler olsa da kısa süre içerisinde bunlar halledildi. Tabi bunlar film şeridi gibi gözümüzün önünden geçti. O günleri unutmak mümkün değildir tam 8 yıl geçmiş 8 yılda neler oldu neler.

FETÖ ile bağlantısı olanlar yakalandı ve tutuklandılar. Bazı şahıslar görevlerinden alındı bazı şirketlere de el konuldu. Araştırmalar sonucunda Gaziantep'te 2 şirket Hasırcı Tekstil ve Işık Ahşap haklarındaki suçlardan bertaraf ettiler ve sahiplerine geri teslim edildiler. Demek ki devlet her şeyi araştırıyormuş.. Nice 15 Temmuz zaferlerine...


Umut Yılmaz ve Halil Uğur'un belediye meclisinde gerçekleşen protesto olayının perde arkası!

Umut Yılmaz genç ve kafası çalışan bir başkan, üstelik hukukçu. Umut Yılmaz yaklaşık 100 gündür belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor. Az önce nasıl bahsettiysek zaman hızla akıp geçiyor, zamanla yarışmak mümkün değildir.

Umut Yılmaz genç yaşına rağmen Şehitkamil Belediyesi'nde 30 yıl sonra tekrar CHP ile seçildi. Babasının hatıralarını yaşatmak için elinden geleni yapıyor ama bir türlü Şehitkamil'de raylar yerine oturmuyor. Raylardaki kırıklıkları düzeltmesi de kolay değil. 20 yıllık AK Parti Belediyesi'nden sonra CHP'ye geçen belediyede kısa sürede bunların çözülmesi de mümkün değildir.

Umut Yılmaz sosyal medyayı bana göre iyi kullanıyor ama yerel basından da destek görmediği için negatif bir izlenim bırakıyor. Umut Yılmaz'ın da yerel basına negatif baktığını iddialarını duydum ama Umut Yılmaz'ın ağzından böyle bir laf çıktığını da görmedim, duymadım.

Umut Yılmaz'ın sosyal medya kullanımı iyi ama yerel basınla da arasını düzeltmek zorundadır. Ulusal basının ilk merdiveni yerel basındır. Sosyal medyada dengeler sürekli değişiyor. Bir gün zirvede iken akşamına bir bakmışsın tepe taklak olmuşsun. Orada herkes başkan herkes vekil önemli olan yerel medyadır. Sosyal medyada 2-3 konuşma yaparak başarı elde edemezsiniz. Umut Yılmaz'da 100 günden bu yana yerel medyayı dikkate almadı.

Umut Yılmaz hakkında eleştiriler yapılıyor hatta zaman zaman hakaretlerde oluyor. Eleştiriye açığım ama hakarete her zaman karşıyımdır. Umut Yılmaz'dan da burada öz eleştiri yapmasını bekliyorum. Kavga ile birilerini saf dışı ederek bu koltukta kalamazsınız. 100 gün geride kaldı zaten zaman hızla akıyor geriye 1725 gün kaldı. O nedenle tekrar belediye başkanı olmak istiyor da kavgacı bir tutumdan ziyade barışçıl bir tutum izlemelidir.

Umut Yılmaz'ı takdir ettiğim bir konu var aslında. Umut Yılmaz geçen haftalarda eski başkan Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte Argo Park açılışını yaptı. Sayın Fadıloğlu'nun açılışa katılması AK Parti tarafından nasıl karşılanır orası da ayrı bir muamma. Umut Yılmaz ve Rıdvan Fadıloğlu bu açılışla birlikte birlik, beraberlik çağrısı yaptılar.

Umut Yılmaz'ın en büyük sorunlarından biriside seçim vaatlerini yerine getirmemesidir. Emekliler ile ilgili verilen vaatler yerine getirilmeyince de büyük tepki gördü. Mevsimlik işçilerinin de işten çıkarılması sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü. Hatta bir grup öğretmeninde aynı duruma maruz kaldığı iddia ediliyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkanvekili Halil Uğur'un mecliste yapılan protestolarla ilgili tavrını da net bir şekilde gördüm. Halil Uğur işçilerine protesto için doğru yer olmadığını söylemesine rağmen protesto devam etti. Bu protestocular içeriye nasıl alındı orası da ayrı bir konu. CHP'li meclis üyelir de duruma tepki göstererek meclisi terk ettiler. Umut Yılmaz ise meclis kürsüsün de "Provakasyon" yaptılar. dedi ve sert bir şekilde bunun kendisine karşı bir kumpas olduğunu belirtti.

Halil Uğur ve Umut Yılmaz'ın bu konudaki tavırlarını net bir şekilde gördük. Kim haklı kim haksız zaman içerisinde ortaya çıkacak. Önemli olan ortak akılla, sakin bir şekilde hareket etmek. Hangi partili olursa olsun herkes bu şehrin menfaatleri için çalışmalıdır...

O gün mecliste olmayan Fatma Şahin'in de bu konuyu çözeceğini düşünüyorum. Burada önemli olan sakin kalmak ve akıllı hareket etmek. Keşke bunlar hiç olmasaydı ama oldu yapacak bir şey yok. Bundan sonra bu konunun tatlıya bağlamması gerekir. Çünkü bu Gaziantep hepimizin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi