Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Erol Maraş Yazıyor: 'AK Parti'de Fedaioğlu başkan! - Suriyeliler Gaziantep'in başına bela mı?'

Günlerdir AK Parti Gaziantep İl Başkanı'nın kim olacağı konuşuluyordu. Sonunda dün akşam saatlerinde AK Parti Gaziantep İl Başkanı belli oldu. Partinin kuruluşunda yer alan ve uzun yıllardır AK Parti'de bir çok görevde rol alan Fatih Muhasdis Fedaioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep'e tayin edildi.

Fatih Muhasdis Fedaioğlu'nu çok iyi bilirim. Gaziantepli bir aileden gelir, ailesini de herkes tanır. Fedaioğlıu daha önce AK Parti'de milletvekili aday adayı oldu ve bir dönemde AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 20 yıldır da partinin içinde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk önce dört ismi daha sonrada iki ismi Ankara'ya çağırdı. Tek tek il başkanı adayları ile görüştü. Murat Şerbetçi'nin il başkanı olma ihtimali fazlaydı. Her nedense Cumhurbaşkanı Erdoğan Fedaioğlu'nda karar verdi.
Ben olayın perde arkasını öğrendim. İlk önce 6 aday AK Parti teşkilatlardan sorumlu başkanı Erkan Kandemir ile görüştü. Kandemir ile olan görüşmede Mehmet Sarı " Ben aday değilim. İl başkanı olmak istemiyorum" diye tavrını ortaya koydu. Yine sonrasında MKYK üyesi Sait Kirazoğlu ile bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşmelerden sonrada diğer dört isimle görüşme yapıldı ve sonrasında MÜSİAD Başkanı ve AK Parti eski il Başkanı Ökkeş Eruslu'ya yakınlığı ile tanınan Fedaioğlu il başkanı oldu...

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhasdis Fedaioğlu'nun bundan sonra işi çok zor. Biliyorsunuz AK Parti 20 yıl sonra Şehitkamil'i CHP'ye kaptırdı. Üstelik Gaziantep'te de büyük bir oy kaybına uğradı. Fedaioğlu'nun nasıl bir il başkanı olacağını merak ediyorum açıkçası. Önemli olan il başkanı olmak değil, "muktedir" olmaktır.

Kısacası Fedaioğlu'nu Gaziantep'te zor günler bekliyor. AK Parti'nin Gaziantep'te eski gücüne kavuşması için çok çalışması gerek. Bekleyelim, görelim, hayırlısı olsun....

Suriyeliler Gaziantep'in başına bela mı olacak?

Suriyelilerin Gaziantep'e geleli tam 13 yıl olmuş. Biz başta Suriyelileri misafir, mülteci olarak görüyorduk ama öyle günler geldi ki Suriyelilerde bizden biri gibi oldu. Resmi rakamlara göre 450 bin Suriyeli Gaziantep'te yaşıyor. Her geçen günde sayıları artmaya devam ediyor. Kendi vatandaşlarımız çocuk yapmazken Suriyeliler çok fazla çocuk yapıyorlar. Korkarım ki bu gidişle 10-15 yıl sonra Gaziantep'te her yerde Suriyeli göreceğiz.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç sürekli olarak Suriyelilerin yaşam hikayelerini anlatıyor. Meriç artık her şeyi Türkiye gündemine getiriyor. Bu da gösteriyor ki Gaziantep'te ilerleyen zamanlarda Suriyeliler başımıza bela olacaklar. Her işin altından Suriyeliler çıkıyor. Son olarak da: Gaziantep-Lübnan hattında bir Lübnanlının 5 milyon doları 5 Suriyeli tarafından dolandırıldığı iddia edildi.
Hakan Fidan başta olmak üzere tüm yetkililer bu Suriyeli sorununa çözüm bulmalılar. Hakan Fidan Haber Türk'te katıldığı programda Suriyelilerin geri dönüş işlemleri için çalışmaların başladığını ve ilerleyen zamanlarda güvenli geri dönüşlerin sağlanacağını söyledi.
Kısacası bu Suriyeli sorunu sadece Gaziantep'in veya Türkiye'nin değil uluslararası bir sorundur. Bunun içinde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hakan Fidan olmak üzere bu görevde inşallah başarılı olurlar ve bu sorunu çözerler. Bende Suriyelilerin kendi ülkelerine dönmelerini dört gözle bekleyeceğim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mehmet Erol Maraş Arşivi