Ete yüzde 48 zam geldi. Gaziantep'te kuşbaşı ve kıyma zamdan sonra kaç lira oldu. Kasapla et hali arasında fark ne kadar?

Ete yüzde 48 zam geldi. Gaziantep'te kuşbaşı ve kıyma zamdan sonra kaç lira oldu. Kasapla et hali arasında fark ne kadar?
Et ve Süt Kurumu, kırmızı et fiyatlarına ( sığır )yüzde 48 zam yaptı. Kıymanın kilosu kaç liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı Gaziantep'te ne kadar oldu.

Et ve Süt Kurumu, kırmızı et ( sığır ) fiyatlarına yüzde 48 zam yaptı. Kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya yükseldi. Kurum, karkas kesim fiyatlarını değiştirmedi.

Dana etinden çok kuzu etinin tüketildiği Gaziantep'te ise et fiyatları aldı başını gidiyor. Kasaplarla et halinde satışa sunulan etlerin kilogramında 5 ila 10 lira arasında değişiklik görülüyor.

Gaziantep Borsasında bir aylık sürede 32 işlem tescil görürken canlı hayvanın kilo gram fiyatı 37-41 lira oldu. Bugün ise canlı hayvan, serbest piyasada 54-55 liradan işlem görüyor.

Gaziantep'in tanınmış kasaplarından Sadi Çakır, et fiyatlarında yükselişin devam ettiğini belirtirken, " Bu fiyatlardan  eti satacak müşteri bulabilirsek ne mutlu bize. Kasaplarda et fiyatları semtlere göre değişse de büyük oranda fark gözükmez" diyor.

Şu anda kıymanın kilosunu 130 liradan sattıklarını söyleyen kasap Sadi Çakır, " İyi kuşbaşı 170- 200 lira arası değişiklik gösterir. Et hali ile kasapların satış fiyatlarında an fazla 5 ile 10 lira oynar" diyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.