Gaziantep'in Kırmızı Altını: Antep'ten çıkıp 50 ülkeye gidiyor

Gaziantep'in Kırmızı Altını: Antep'ten çıkıp 50 ülkeye gidiyor
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde üretilen, adeta bir renk, lezzet ve aroma şöleni sunan kırmızı pul biber, "İslahiye biberi" olarak tescillendi. Bu eşsiz biber, yıl içinde 50 farklı ülkeye ihracat yaparak, dünya mutfaklarını renklendiriyor.

İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen, 2024 yılında gerçekleşen ve toplam 50 milyon dolar değerindeki biber ihracatı ile ilgili büyük bir gurur duyduklarını belirtti.

Kırmızı Altın: İslahiye Biberinin Üretimi ve İhracatı

İslahiye ilçesinin verimli topraklarında 26 bin 500 dönüm alanda yetiştirilen kırmızı pul biber, yöre çiftçileri tarafından "kırmızı altın" olarak nitelendiriliyor. Yaz aylarında 8 bin kişiye istihdam sağlayan bu biberin hasadı, özenle yapıldıktan sonra, ilçede bulunan 20 tesiste işlenerek pul biber haline getiriliyor ve dünya pazarlarına sunulmak üzere paketleniyor.


İhracatın Gurbetçi Rotası

2024 yılında, Türkiye'nin dört bir yanının yanı sıra, özellikle gurbetçilerin yoğunlukla yaşadığı Avrupa ve Ortadoğu ülkelerini kapsayacak şekilde 50 ülkeye kırmızı pul biber ihraç edildi. İslahiye Ticaret Odası Başkanı Türkmen, 6 Şubat depremi sonrası bölgenin hızla toparlanarak ihracat rakamlarına ulaşmasını büyük bir başarı olarak değerlendiriyor ve İslahiye biberinin uluslararası alandaki başarısını "el birliğiyle ayağa kalkmanın zaferi" olarak tanımlıyor. Gaziantep ve İslahiye, bu başarıyla dünya genelinde adını anılan bir lezzet merkezi haline gelmeyi sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.