Gaziantep'te kuyumcular kapanmaktan 'ZOR' kurtuldu! Gaziantepliler Altın Alacak Kuyumcu Bulamayacaktı...

Gaziantep'te kuyumcular kapanmaktan 'ZOR'  kurtuldu! Gaziantepliler Altın Alacak Kuyumcu Bulamayacaktı...
Gaziantep'te 'Yetki belgesi alamayan on binlerce kuyumcu kapanma riskiyle karşı karşıyaydı. Mesleki yeterlilik belgesi imkanı tanınmasıyla kuyumcuların bu riski ortadan kalktı.' dedi.

Bakanlık düzenlemesiyle binlerce kuyumcu kapanmaktan kurtuldu

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Sönmez, 'Yetki belgesi alamayan on binlerce kuyumcu kapanma riskiyle karşı karşıyaydı. Mesleki yeterlilik belgesi imkanı tanınmasıyla kuyumcuların bu riski ortadan kalktı.' dedi.


Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, Ticaret Bakanlığının kuyumculuk sektörüne yönelik olarak yaptığı düzenlemeye ilişkin, "Yetki belgesi alamayan on binlerce kuyumcu kapanma riskiyle karşı karşıyaydı. Mesleki yeterlilik belgesi imkanı tanınmasıyla kuyumcuların bu riski ortadan kalktı." dedi.

Ticaret Bakanlığının Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği ile kuyum ticareti yapmak için gereken yetki belgesine sahip olma şartları düzenlendi. Mesleki yeterlilik belgesine sahip kuyumculara da yetki belgesi verilmesi mümkün hale geldi.

Düzenlemeyle, kuyumcularda, orta veya yükseköğretim kurumlarının kuyumculuk faaliyetleriyle ilgili alanlarından ya da bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları durumunda ustalık belgesi ve mesleki yeterlilik belgesi şartı aranmayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.