Bitcoin 63 Bin Doları Aştı

Bitcoin 63 Bin Doları Aştı
19 Eylül 2024 -Son günlerde Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimi, dijital varlıkların değer kazandığı bir ortam yaratmış durumda. Özellikle, bir başkan adayı tarafından yapılan ilk Bitcoin alımı, Asya işlem saatlerinde piyasalarda pozitif bir etki yarattı.

Federal Rezerv üyeleri, medyan gösterge faizlerin yıl sonunda %4,4'e düşeceğini öngörüyor. Bu durum, önümüzdeki iki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında yaklaşık 50 baz puan daha indirim yapılmasının beklendiğini ortaya koyuyor. Ancak, birçok yatırımcı bu ralliye temkinli yaklaşmakta ve kısa vadeli bir yükseliş öngörmektedir.


Maelstrom'un CEO'su Arthur Hayes, faiz indirimlerinin gereksiz olduğunu ve yapılan indirimlerin sadece kısa süreli bir piyasa rallisi yaratacağını savunuyor. Hayes, bu durumun sonunda küresel finansal sisteme dair daha derin sorunları gün yüzüne çıkarabileceğini ve fiyatların düşmesine yol açabileceğini belirtiyor.

Ayrıca, Almanya'nın en büyük borsa operatörünün yan kuruluşu olan Crypto Finance, İsviçre'deki Zürcher Kantonalbank ile yaptığı anlaşmanın ardından, Commerzbank ile de bir işbirliği gerçekleştirdi. Şirketlerin yaptığı basın açıklamasına göre, Commerzbank, kurumsal müşterilere ticaret hizmetleri sunacak ve saklama hizmetleri sağlayacak.

Bu gelişmeler, kripto piyasalarında önemli değişimlere işaret etmekte ve yatırımcıların dikkatini çekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.