Gaziantep'te yemek yemek haram oldu! Gaziantep’te yeme içme sektöründeki pahalılık önlenemiyor!Gastronomi Kenti Gaziantep'i Fırsatçılar, Gastro kazık Haline Getirdii!

Gaziantep'te yemek yemek haram oldu! Gaziantep’te yeme içme sektöründeki pahalılık önlenemiyor!Gastronomi Kenti Gaziantep'i Fırsatçılar, Gastro kazık Haline Getirdii!
‘Gastronomi kenti Gaziantep'i fırsatçılar resmen Gastro kazık manasına getirdi...Gaziante'te bazı yerlerde vatandaşlara adeta fahiş fiyatlarlarla Gaziantep'e mahsus yemek türlerinin satıldığı görülüyor... Bir kişilik kahvaltı menüsü 330 lira! Paça ve beyran 45 TL.

  Gastronomi dediler ‘Gastronkazık’a mecbur bıraktılar 

Gaziantep’te yeme içme sektöründeki pahalılık önlenemiyor. Kentte son yıllarda sürekli yapılan gastronomi reklamlarının fiyatları uçurduğu iddia edildi. Yaşanan fiyat artışlarına isyan eden vatandaşlar ise gastronomi diye diye ‘Gastrokazık’ yapıldığını ifade ederek normal bir mekanda bile yemek yemenin artık lüks olduğunu vurguladı. 

  Bir kişilik kahvaltı menüsü 330 lira


  Kentin belli noktalarındaki mekanlarda belirlenen fahiş fiyatların Gaziantep'e yapılan en büyük düşmanlık olduğunu söyleyen vatandaşlar, bir kişilik kahvaltı tabağı, atıştırmalık, kavurmalı yumurta ve 4 adet çayın 330 lira civarında olmasına büyük tepki gösterdi. Kentin özellikle Kavaklık bölgesindeki kafeteryalarında fiyatların anlamsız noktalara ulaştığı söylenirken, insanların dışarıda yemek yiyemeyecek duruma geldiği iddia edildi.  


 

 Denetleme yapılmıyor mu?


  Gaziantep’te her mekanın kendi isteğine göre fahiş fiyat belirlemesine anlam veremediklerini söyleyen bazı vatandaşlar ise yetkililere seslendi. Kentte özellikle yeme içme sektöründe yeterli denetimlerin yapılmadığını iddia ederek turizm il müdürlüğü, ticaret il müdürlüğü, belediyeler, ilgili kurum ve kuruluşların mekanlarda yeterli denetim yapmadığını vurguladı. Denetimlerin sıklaştırılmasını isteyen vatandaşlar, yeme içme mekanlarında ürün bazlı taban ve tavan fiyat belirlenmesi çağrısında bulunarak kriterlere uymayan işletmelere ceza verilmesini talep etti.

GASTRONOMİ NE DEMEK?

İyi yemek düşkünlüğü, yemekten anlama, yemek bilimi, iyi yemek sanatı.

Gastronomi, eski Yunanca γαστήρ -τρός "mide" ve -νομία "-kural" sözcüklerinden türetilen bileşik bir kelimedir. Yemek ve kültür arasındaki ilişkiyi, zengin veya hassas ve iştah açıcı yiyecekleri hazırlama ve sunma sanatı, belirli bölgelerin pişirme stilleri ve iyi yeme biliminin incelenmesidir. Gastronomide çok bilgili olan kişiye gastronom denir, gastronomist ise gastronomi çalışmasında teori ve pratiği birleştiren kişidir. Pratik gastronomi, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden çeşitli yiyecek ve içeceklerin hazırlanması, üretimi ve servisinin uygulanması ve çalışılmasıyla ilişkilidir. Teorik gastronomi, pratik gastronomiyi destekler. Tariflere, tekniklere ve yemek kitaplarına odaklanan bir sistem ve süreç yaklaşımı ile ilgilidir. Yemek gastronomisi, yiyecek ve içeceklerle ve bunların oluşumuyla bağlantılıdır. Teknik gastronomi, gastronomik konuların değerlendirilmesine titiz bir yaklaşım getirerek pratik gastronominin temelini oluşturur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.