Doktorlardan üç günlük eylem

Doktorlardan üç günlük eylem

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te başta Aile Sağlık Merkezleri ve bazı devlet hastanelerinde de 14-15-16 Mart tarihlerinde iş bırakma eylemi yapılacağı öğrenilirken Gaziantep’te yaklaşık hemşire ve doktor dahile 1.500 doktorun iş bırakma eylemine katılacağı iddia edildi.

DEVLET’TE EYLEM ÖZEL HASTANELER ÇALIŞIYOR
Gaziantep’te 14-15-16 Mart tarihlerinde Aile sağlık merkezleriyle devlet hastanelerinde aciller hariç iş bırakma eylemi yapılacağı ancak, özel hastanelerinde sağlık hizmeti vermeye devam edecekleri belirtildi.

GAZİANTEP’TE EYLEME 2 BİN SAĞLIKÇI KATILIYOR
Gaziantep’te aile sağlık merkezlerinin yanı sıra devlet hastanelerindeki hemşire, ebe ve doktorlar ile sağlık çalışanlarının eyleme katılacakları ve bunların sayısının 2 bine yakın olduğu öğrenildi.

NE İSTİYORLAR?
Gaziantep’teki aile hekimleri derneği yöneticileri Aile sağlık merkezlerinin ticarethane olmadığını ve tüm giderlerini kendilerinin ödediği aile hekimleri, harcamaları gelen zamların çok altında olması nedeniyle faturaları ödeyemedikleri ve bundan dolayı da personel çıkarmak zorunda olduklarını açıkladılar. Bu nedenle Gaziantep’teki aile sağlık merkezlerindeki Sağlık Bakanlığı tarafından gelirlerinin artırılmasını istedikleri ve bu nedenle eylem yapacaklarını söylediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.