Son Dakika: Sağlık Çalışanlarına 5 Bin Liraya Varan Zam Yolda...Gelecek Zam Ne Kadar Olacak! Sağlık Çalışanlarına Zamlar Ne Zaman Yapılacak?

Son Dakika: Sağlık Çalışanlarına 5 Bin Liraya Varan Zam Yolda...Gelecek Zam Ne Kadar Olacak! Sağlık Çalışanlarına Zamlar Ne Zaman Yapılacak?
Sağlık çalışanlarının maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için süren çalışmalarda sona gelindi. Düzenlemenin 14 Mart Tıp Bayramı’na yetiştirilmesi planlanıyor. İlk çalışmada unutulan ambulans şoföründen hemşireye kadar tüm sağlık personeli son çalışmaya dahil edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde sağlık çalışanlarının özlük haklarına yönelik yapılacak düzenlemeye ilişkin açıklamada bulunarak özlük haklarında son noktaya gelindiğini ifade etmiş ve, “14 Mart günü Tıp Bayramı'nı nasıl kutladığını hep birlikte izleyelim” diyerek büyük bir heyecan yaratmıştı.

Aralık ayında, özellikle pandemi döneminde çok yoğun çalışan doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesi için çalışma yapıldı. Görüşülen bir yasaya önerge ile monte edilmek istenen düzenlemenin, çok sayıda sağlık çalışanını kapsam dışında tuttuğu, eğitim ve kıdeme göre kademelendirme yapılmadığı için haksızlıklara yol açacağı fark edildi. Düzenleme, yasalaşmadan geri çekilerek yeniden çalışılmaya başlandı.

14 MART’TA AÇIKLANACAK

Aradan geçen üç ay boyunca çalışmalar sürerken, düzenlemenin gecikmesi sağlık çalışanları arasında huzursuzluk yarattı. Sağlık, Maliye ve Çalışma Bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü çalışmalardan sonra belli bir noktaya gelindi. Hazırlanan taslak metnin kısa sürede teklif olarak TBMM’ye gönderileceği, iyileştirme paketinin de 14 Mart Tıp Bayramı’nda duyurulacağı öğrenildi.

Bir süre önce TBMM gündemine getirilen yasa teklifi bazı yeni düzenlemeler yapılması için beklemeye alınmıştı. Bu kapsamda talepler doğrultusunda değişiklikler yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile çalışma son şeklini birkaç gün içinde alacak. Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlemeyi kamuoyuna açıklayacak.


MAAŞLAR ARTIYOR

Sabah'ta yer alan habere göre, düzenleme sağlık çalışanlarının ek göstergelerinde yapılacak değişiklikler ile olacak. Bu kapsamda uzman doktorlar ile diş hekimlerinin maaşlarında 5 bin liralık bir artış sağlanması bekleniyor. Pratisyen hekimlerin ek göstergelerinde yapılacak değişiklik ise maaşlarına 2 bin 500 lira olarak yansıyacak.

KİM NE KADAR ZAM ALACAK

Kamuda çalışan sağlık çalışanlarına 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında maaş artışı yapılacak. Yeni düzenlemeden, ambulans şoförü, acil sağlık görevlileri, ebe ve hemşireler de yararlanacak. Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL ücret artışı sağlanacak. Diğer sağlık personeline yapılacak artış oranının aylık 500-600 lira arasında olacağı belirtiliyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA DA YANSIYACAK

Aile hekimleri sözleşmeli olduğu için onlar ile ilgili düzenlemenin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yapılabileceği belirtiliyor. Daha önce TBMM'ye sunulan ancak beklemeye alınan teklifte hemşire, acil sağlık görevlisi, ambulans şoförü gibi diğer sağlık çalışanlarına yönelik bir düzenleme yer almıyordu. Düzenleme ile onlara dönük de maaş artışları olacak.

Kaynak: Sabah-Cnntürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.