Son Dakika: 1150 Lira Almak İstiyorsanız Acele Edin! Faturanızın Üzerinde İsminizin Yazması Yeterli

Son Dakika: 1150 Lira Almak İstiyorsanız Acele Edin! Faturanızın Üzerinde İsminizin Yazması Yeterli
Zamlanan faturalardan sonra vatandaş oldukça zor zamanlar geçiriyor. Tüm kış boyunca yüksek faturalarla boğuşan vatandaşlar için yardım duyurusu yapıldı. Doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanıyorsanız bu desteğe başvurabilirsiniz. Konuyla ilgili detaylar haberin devamında...

Devletten açıklama geldi. Faturalarını ödemekte zorlanan yurttaşlar için önemli olan bu destek haberi, doğalgaz faturaları için geçerli olacak. Dar gelirli olup, faturasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara, devlet doğalzgaz yardımı yapacak. Gerekli şartları taşıyan kişiler e-Devlet üzerinde başvuru yaparak, bu yardımdan faydalanabilecekler. Başvuruda bulunan kişilerin, başvuruları uygun görülüp kabul edilirse, bu hanelere 1.150 TL’ye kadar doğalgaz faturası yardımı yapılacak.

Doğalgaz Fatura Yardımı Kimleri Kapsıyor?

Devlette, doğalgaz faturalarını ödeyemeyen dar gelirli aileler için yardım ve destek duyurusu geldi. Doğalgaz faturalarını ödeyemeyen vatandaşlar, e-Devlet aracılığı ile bu yardıma başvuru yapabilecek. Bunun yanı sıra kişiler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) giderek de başvuru yapabilirler. Başvuruda bulunan kişilerin durumları incelenerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın kriterlerine uyup uymadığına bakılıyor. Eğer bu kriterleri sağlıyorlar ise, kişilere yardım alma hakkı tanınıyor.


Devlet tarafından sağlanacak olan bu geri ödemesiz para yardımı, başvuran kişilerin durumuna göre değişiklik gösteriyor. Yapılacak olan para yardımının miktarı, başvuran kişilerin ihtiyacına göre 450 TL ile 1150 TL arasında değişiyor. Kronik hastalığı bulunan ve bu nedenle yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatta kalabilen kişilerin olduğu hanelere ise %5 oranında ek ödeme yapılacak.

Ödemeler Ne Zaman Yapılıyor?

Doğalgaz yardımı almak isteyen kişiler e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na giderek başvuruda bulunabilecekler. Başvuru kriterlerini sağlayanlar ise ihtiyaç durumlarına göre 450 TL ile 1150 TL arasında fatura için yardım alabilecek. Yılda toplamda iki kez verilmesi planlanan bu yardımların, Mart ve Ekim ayında verilmesi planlanıyor. Yılda en fazla alınabileek toplam miktar ise 1150 TL’yi geçmeyecek.

Başvuruları kabul edilen vatandaşlar, doğalgaz faturaları ile PTT şubelerine giderek, yardım paralarını alabilecekler. Ancak parayı alacak kişinin isminin fatura üzerinde yer alması gerekiyor.

Kaynak: 5NHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.