Gaziantep'te sanayiciye KGF şoku!

Gaziantep'te sanayiciye KGF şoku!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün açıklanan 60 milyar TL’lik Kredi Garanti Fonu’nu Türkiye genelinde Ziraat, Vakıfbank ve Halkbankası’nın yaklaşık 10 bin şubeleri bulunduğundan dolayı sanayicinin eline çok az para geçmesinden dolayı bir çok bankada yeterli limit bulunmadığı ifade edildi. Bu nedenle sanayici 60 milyar TL’lik Kredi Garanti Fonu kredisinden yeterli şekilde faydalanamadığı ve bundan dolayı sıkıntılar yaşandığı öğrenildi.


60 MİLYAR TL’LİK KREDİ LİMİTİ DÜŞÜK
Türkiye genelinde yaklaşık devlet bankalarının 10 bine yakın şubesinin bulunduğu ve Gaziantep’te de bu sayının tahminen 50 civarında olduğu öğrenildi. 60 milyar TL’lik kredinin Türkiye genelinde dağıtımı yapıldığında Gaziantep bankalarına en fazla 2 milyar TL’lik Kredi Garanti Fonu düştüğü ve bunuda bankalar kendi müşteri ve sanayicilerine dağıtımında limitin düşük olması nedeniyle sıkıntılar yaşandığı vurgulandı.

GAZİANTEP KREDİ KULLANIMINDA EN FAZLA ŞEHİR ÜNVANINI KORUYOR
Türkiye genelinde yılda yaklaşık 10 milyar dolar ihracat yapan Gaziantep’in sanayisinin Gaziantep’te devlet bankalarının şubesine gönderilen paranın toplam 2 milyar TL olması nedeniyle yoğun bir şekilde bu bankalara kredi başvuruda bulunan sanayici ve işadamları beklenen krediyi alamadığı için kriz yaşandı.

CUMHURBAŞKANI’NDAN LİMİTLERİN ARTIRILMASI İSTENDİ
Gaziantepli sanayici ve işadamları Gaziantep’e gönderilen 2 bin TL’lik Kredi Garanti Fonu kredisinin yeterli olmadığı ve bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan hem Türkiye hemde Gaziantep’teki Kredi Garanti Fonu kredisini artırarak destek çıkmasını istediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.