Sakin Balıkçı Kasabası: Milas Güllük

Sakin Balıkçı Kasabası: Milas Güllük

Milas’ın sessiz sakin kasabalarından biri olan Güllük Körfezi Muğla’ya giden çoğu ziyaretçinin mutlaka uğradığı mekanlardan biridir. Ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunan Güllük, doğası ve tertemiz havası ile yoğun bir şekilde yerli ve yabancı turist alan bir bölgedir. Gizli kalmış koyları ile ziyaretçilerine sakin bir tatil deneyimi yaşama fırsatı sunar. Turizm ve balıkçılık gibi pek çok faaliyetin gerçekleştiği Güllük aynı zamanda tarihi ile de oldukça meşhurdur. Güllük Körfezi kıyılarında bulunan İassos Antik Kenti bu beldenin tarihinin canlı kalıntıları arasında yer alır. Sulak alanların oldukça fazla olduğu Güllük, balıkçılık için oldukça uygun olup ziyaretçilerine aynı zamanda deniz ürünleri ile harika tatlar sunar.

Güllük’te Ne Yapılır? Milas’ın en güzel kasabalarından biri olan Güllük zengin mutfağı ile misafirlerini ağırlar. Sahil boyunca bulunca balık restoranların ve cafelerde çeşitli yemekler yenilebilir. Minik bir balıkçı kasabası olan Güllük’ün sokakları içine girildiği anda misafirlerini İtalya sokaklarında geziyormuş gibi hissettirir. Küçük ama capcanlı renkli sokakları olan Güllük görenleri oldukça heyecanlandırır. Sahil boyunca yürüyüş yapılıp, dinlenmek için kafelerde çay kahve molası verilir. Bunun yanı sıra lezzetli yemekler yapan balık restoranlarındaki yemeklerin tadına bakılabilir. Aynı zamanda Güllük’te yapılacaklar arasında deniz kızı heykelini görüp bu heykelin hikayesini de öğrenmek gerekir. Yunus balığı sırtındaki Hermiyas’ı canlandırmak üzere yapılan bu heykel misafirlerine hüzünlü bir efsaneyi yansıtır. Buraya gelenlerin tercih ettiği Güllük otelleri oldukça iyi hizmete sahip olmakla beraber neredekal.com üzerinden oteller hakkında detaylı bilgi sahibi de olunabilinir.

Güllük’te Konaklama Seçenekleri

Milas ile Bodrum arasında yer alan minik bir sahil kasabası olan Güllük misafirlerine konaklama adına pek çok seçenek sunar. Birbirinden kaliteli otelleri ile en iyi hizmeti sunmayı hedefleyen Milas otellerini kişiler neredekal.com üzerinden inceleyebilir ve elde ettikleri detaylı bilgiler ile kendilerine en uygun oteli bulma fırsatını elde ederler. Kültür balıkçılığının oldukça gelişmiş olduğu Güllük’te konforlu ve sakin tatil yapma fırsatı bulan kişiler burada konumlanan oteller ile harika zaman geçirir. Az odalı minik oteller ile ziyaretçiler hem kalabalıktan uzak bir tatil yapma şansına sahip olup hem de Güllük’te kalırken Güllük’ün taşlı sokaklarında gezip geçmişin izlerini iliklerine kadar hissetmiş olurlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.