Son Dakika: Gaziantep'te Vatandaş Alamıyor! Satamıyor! Gaziantep'te Herkes dertli!....

Son Dakika: Gaziantep'te Vatandaş Alamıyor! Satamıyor! Gaziantep'te Herkes dertli!....
Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de yükselen sebze ve meyve fiyatlarının düşmemesi hem pazarcı esnafını hem de vatandaşları mağdur ederken, zamlara çözüm bulunması isteniyor.Gaziantepli vatandaşlar pazar fiyatları, elektirik ve doğalgaz faturalaryla nasıl baş edeceklerini bilemediklerini söyledi

Son dönemlerde sebze ve meyve fiyatlarının hızla yükselmesi satıcı ile vatandaşları etkilemeye devam ediyor.

Yüksek fiyattan aldıkları ürünleri kâr payı koyarak satan pazarcılar, durumun kendileri ile ilgili hiçbir ilgisinin olmadığını belirtiyor. Pazar esnafı satış yapamamaktan, vatandaşlar ise can yakan fiyatlardan şikayetçi oluyor.

Pazarda mevsimi olmasına rağmen elma, portakal, mandalin ile greyfurt gibi meyveler 6-7 liradan ve pırasa, yeşil soğan, sarımsak gibi sebzeler ise 15 liradan satılıyor. Bir demet kıvırcık marulun fiyatının 5 lira olduğu pazarda kilosu 25 lira olan biberin, 15 liradan satılan salatalığın, 18 liradan satışa sunulan domates ile kolisi 45 lira olan yumurtanın yanına ise hiç yaklaşılmıyor.

Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artış vatandaşları ve pazarcı esnafını olumsuz yönde etkilerken, pazarcılar satış yapamıyor, halk ise ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.