Avrupa'nın en iyi liglerindeki en iyi beş Türk oyuncu

Avrupa'nın en iyi liglerindeki en iyi beş Türk oyuncu
Avrupa futbolunun en büyük sahnelerini süslemeye devam eden epeyce Türk yıldızı var.

Türk futbolu son yıllarda gösterdiği mücadelelerle milli takımın performansına yansıması sıfırdan ortaya çıkmadı. Büyük Türk kulüpleri eski auralarını bir nebze kaybettiler ve bu da en üstte daha fazla rekabete yol açtı. Türkiye liginin şu anda UEFA katsayısı sıralamasında onuncu sırada yer almasıyla birlikte, Avrupa'nın en iyi liglerinde oynayan Türk oyuncu sayısı da azaldı. Yine de, Avrupa futbolunun en büyük sahnelerini süslemeye devam eden epeyce Türk yıldızı var. Bu sezon Avrupa'nın en iyi liglerinde en iyi performans gösteren beş Türk futbolcuyu canlı futbol maçlarının adresi Smart TV seçti.

  1. Hakan Çalhanoğlu

Bayer Leverkusen'den Çalhanoğlu, Bundesliga'nın en yüksek puanlı oyuncularından biridir. 22 yaşındaki oyuncu, daha büyük kulüplerden gelen hayranlardan adil bir paya sahip ve onu çevreleyen aldatıcı reklamlardan kendini aklamak konusunda fazla yanlış yaptığı söylenemez. Calhanoglu, Roger Schmidt'in Leverkusen'ine mükemmel bir şekilde uyuyor, etkileyici hücum ve savunma sayıları sergiliyor. Bu sezon 33 şutta dört gol attı ve 21 önemli pasta dört asist yaptı. Bunun yanı sıra, Çalhanoğlu'nun 22 topa müdahalesi ve 11 yoluna çıkan topu durdurması, onun Schmidt'in Die Werkself'in ne kadar önemli bir parçası olduğunu gösteriyor.

  1. Yunus Mallı

Türkiye'den en iyi ihraç edilenlerin Bundesliga kulüplerinde olması şaşırtıcı değil ve Çalhanoğlu gibi Mallı de Martin Schmidt'in Mainz'inde kilit oyuncularından biridir. Malli, Schmidt tarafından kullanılan sayısız kurulumda ofansif orta saha oyuncusu olarak oynuyor ve uyuşmaz takımının seviyesinin çok üzerinde bir performans sergiledi. 24 yaşındaki oyuncu bu sezon şu ana kadar altı gol attı ve 33 önemli pasta altı gol da asist yaptı. Malli'yi daha büyük kulüplerden birinde görmemiz uzun sürmeyecektir.

  1. Mevlüt Erdinç

Kariyerinin neredeyse tamamını Fransa'da geçiren 29 yaşındaki oyuncu bu sezon Metz'in yeni çevresine iyice yerleşti. Erdinç'in 2016/17'deki Ligue 1 maçında zaten on ikide altı golü vardı ve Metz'in küme düşme korkularını yenmesi için ana forvetlerinin atışlarına ihtiyaçları olacağı netleşti. Metz’in, SmartBets'in en sonki Ligue 1 bahis oranlarında şampiyonluk oranı 1/1000, bu oran bu sezon küme düşmenin favorilerinden biri olduklarının kesin bir göstergesidir. Erdinç'in 39 şutu onu ligin en çok şut çeken oyuncuları arasına soktu. Tarafının doğrudan Ligue 2'ye gitmesini önlemek için şut hızını ve gol atmasını sürdürmesi gerekecek.

  1. Emre Çolak

Eski Galatasaraylı yıldız İspanya'nın zirvesine yükselmesi onun için çok kolay oldu. Takımı alt sıralarda mücadele etmesine rağmen, Çolak bu sezon Deportivo La Coruña'nın yıldızlarından biri oldu. 25 yaşındaki oyuncu, ilk Liga mücadelesinde bir gol attı ve beş asist yaptı. Deportivo'nun bu ayın başlarında Real Sociedad'ı 5-1 yendiği maçta Çolak, La Real'in etrafında çemberler çizerek koşturdu ve iki gol attı. Çolak ancak La Liga gibi zorlu bir ligde böylesine ilham verici bir başlangıçtan sonra gelişebilirdi.

  1. Arda Turan

Milli takım kaptanı, önündeki MSN üçlüsünün varlığı nedeniyle Barselona'da biraz rol almakla yetindi. Ancak 29 yaşındaki oyuncu bu sezon Barça'da kendine yer buldu ve sahada geçirdiği her dakikayı değerlendirmeye çalıştı. Arda, 2016/17 sezonunda şimdiden sekiz gol ve beş asist yaptı. Luis Enrique için oyunun kurallarını değiştiren bir seçenek haline geldi ve bu kampanyanın kapanış aşamalarında deneyimi ve mizacına bakılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.