Gurbette Aşk ve Arkadaşlık Hakkında 5 gerçek

Gurbette Aşk ve Arkadaşlık Hakkında 5 gerçek
Uzlaşma, göçmen ilişkilerinde anahtardır; birçok şeyi kaçırmanız kaçınılmazken, her şeyi kaçırmanıza gerek yok.

Uçağa atlayın ve gurbetçi ilişkilerinin hız treni için kemerlerinizi bağlayın. Yurtdışında flört etmenin gerçekleri, ilk bakışta göründüklerinden daha zordur.

Kasabada yeni bir demografi var: seri göçmen. Entegre bir küresel iş gücü ve erişilebilir seyahat ile birçok insan, bildiğimiz hayata nadiren benzeyen bir yaşam tarzı seçiyor. Kültürler arası ilişkiler veya aşk göçmenleri gibi terimler, bu yeni göçmen demografisi sosyal normları yeniden yazarken kelime dağarcığımıza giriyor. Birçoğu kariyerlerini ilerletmek için yurtdışına taşınma eğiliminde olsa da, göçmen ilişkileri kesinlikle yaşam kalitesini etkiler.

Keşfedilmemiş bölgeye girmek, canlandırıcı bir maceraya dönüşüyor. Ancak, çok kültürlü gurbetçi ilişkilerine ve arkadaşlıklarına girenlere rehberlik edecek birkaç yol vardır. Birden fazla kültür, dil ve beklentiyle uğraşırken ekstra bir karmaşıklık katmanı eklenir. Bununla birlikte, zihninizi çok az deneyimin tekrarlayabileceği şekilde genişletirsiniz. Evet, zor olabilir, ancak her iki dünyanın da en iyisini nasıl yaşayacağınızı öğrenirsiniz.

Öyleyse bu yeni göçmen demografisi, keşfedilmemiş kişisel bölgelerde nasıl geziniyor? Her insanın kendi geçmişi, bakış açısı, yaklaşımı ve sağlıklı bir ilişkinin nasıl göründüğüne dair beklentileri olduğu için her hikaye benzersiz ve farklıdır. Zor ve hızlı gurbetçilerle flört kuralları asla yazılamaz, ancak bir gurbetçi ilişkisinde neler bekleneceği konusunda bazı gerçekler vardır.

Bunu zor şekilde yapmak

Gurbetçi ilişkilerini sürdürmenin özen gerektirdiği bir sır değil; bazen internette flört edecek birini bulmak bile biraz angarya olabilir. Sürekli artan boşanma oranları fonunda, bu özellikle doğrudur.

Ancak gurbetçi ilişkileri, zorluk seviyesini bir adım daha ileri götürür. Her ilişkide tipik olan ve birçok ayrılığın yakıtı olan bireysel kişiliklerinizi ve alışkanlıklarınızı özümsemeniz yeterli değil, aynı zamanda kültürel ve dil engelini aşmak için de buna ihtiyacınız var. Artık partnerinizin eylemlerini, huylarını, güvensizliklerini ve hayallerini kendi kültürel merceğinizden yorumlayamazsınız; ne anlama geldiklerini onlarınki aracılığıyla tercüme etmelisiniz.

İlk buluşma görgü kuralları, eve döndüğünüzden çok farklı olabilir; bu flört normlarını yutmak zor olabilir. Hollandalı partneriniz size 'küçük osuruk' (Hollandaca'da bir sevgi terimi) dese üzülür müsünüz? İspanyol partneriniz bir hafta sonra sizi sevdiğini söylese vazgeçer miydiniz? İsviçreli randevunuz hafifçe övgü dağıtmazsa veya Fransız partneriniz başlangıçta bağımsız görünüyorsa, sizi rahatsız eder mi? Peki ya Alman partneriniz size karşı çok doğrudan davranıyorsa veya Belçika randevunuz ayrılmış görünüyorsa? Birbirinizi daha iyi anladığınızda, olası yanlış iletişimleri azaltabilirsiniz.

Elbette, doğru kişiyle olmak, ikinizin de nereden geldiği önemli değil, yanlış kişiyle olmaktan daha kolay olacaktır.

Onlar gerçekten kim?

Anlama, gurbetçi bir ilişkide kültürü öğrenmekle bitmez. Kültürel özelliklerin eşinizin bireysel özelliklerinden deşifre edilmesi gerekir; kültürel klişeler açısından düşünmekten kaçının. Özellikle kendilerini ana dillerinde nasıl ifade ettiklerini anlamıyorsanız, bu ayrımı tanımlamak zor olabilir.

Başkalarına nasıl davranır ve konuşurlar? Doğrudanlıkları kültürün bir yansıması mı yoksa sadece kaba mı? Tutkulu partneriniz sizi çabucak sevdiğini söylediğinde, ciddi mi yoksa sosyal normların bir yansıması mı? Kültürel içgörü kazandıkça öğrenme yolunuz sürekli olarak gelişecektir.

Birileri her zaman fedakarlık yapmak zorunda kalacak

Asla aynı anda iki yerde olamazsın. Geniş ailelerinizi yanınızda taşıyamadığınız sürece, birileri her zaman evden uzakta olacaktır. Doğum günlerini, düğünleri, yıldönümlerini, doğumları ve bayram tatillerini özleyeceksiniz; En kötü senaryoda, vefat eden birine veda etme şansınızı bile kaçırabilirsiniz.

Uzlaşma, göçmen ilişkilerinde anahtardır; birçok şeyi kaçırmanız kaçınılmazken, her şeyi kaçırmanıza gerek yok.

Aynı dilde bile dil engelleri olabilir

İkiniz de aynı dili konuşabilirsiniz - bu sadece sevginin dili olsa bile. Ancak göçmen ilişkilerinde dil bir mayın tarlası olabilir. Büyüdüğünüz yaygın kelimeler veya argo, anadili olmayan bir kişiye kesinlikle öğretildiğinde farklı bir anlam kazanabilir. Her iki taraftaki yanlış çeviri, konuşmayı hızla yanlış yöne yönlendirebilir. Kültürler arası ortakların iletişimi yavaşlatması ve hızlı alevlenmelerden kaçınması önemlidir. Bunun için zaman tanırsanız, muhtemelen mükemmel bir açıklaması vardır.

Sözsüz iletişim daha da büyük bir rol oynayabilir. Her insanın sevgisini ifade etmenin benzersiz bir yolu olmasının yanı sıra, kültürel normlar muhtemelen her zaman mevcut olacaktır. Hollandalı veya Alman partneriniz, İspanyol veya Fransız muadilleri gibi, sevgilerini sıcak halk sevgisi seanslarıyla gösteremez; bu onların sevgi düzeylerinin daha az olduğu anlamına gelmez. Avrupa'da halka açık sevgi gösterilerinin seviyeleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Aynı şekilde, sözsüz iletişiminiz de onların aşk olarak yorumladığı şeyle uyumlu olmayabilir. Onların gözünde canlandırdığınız mesajın farkında olmak önemlidir.

Yolculuğunuz boyunca meydana gelebilecek herhangi bir yanlış adıma rağmen, gerçek aşk asla uzakta değildir. İlişkinizi çok kültürlü yaşamanın, sürekli seyahat etmenin, iki dilli çocuk yetiştirmenin ve aileden uzakta yaşarken birbirinizin koltuk değneği haline gelmenin çarklarına sokmak, birçok ilişkinin asla test etmek zorunda olmadığı bir sınavdır. Bu zorlu zamanlardan geçmek, göçmen ilişkilerini zenginleştirecek.

Ek olarak, başka bir kültüre derinden entegre olmak, kendi ülkenizin yollarını öğreterek ve göstererek birbirinize verdiğiniz bir hediyedir. Kendi kültürünüz hakkında daha çok şey öğreniyorsunuz ve onların kültürünün en iyi yanlarını üstleniyorsunuz. (Yabancı) ebeveynlerle tanışmak ve yeni ailenizle vakit geçirmek, size içinde yaşadığınız yeni dünyaya bağlam sağlamanın yanı sıra, geçici gezginlerin çoğunun istediği yerel bir içgörü sağlar. Birbirleriyle tanışıp yemeklerin tadını çıkardıklarında aileleriniz bile fayda sağlar, asla keşfetme fırsatı bulamamış olabilecekleri hikayeler ve yerler.

Değer verin: Hayat değiştiren roller coaster'a atlayan şanslı birkaç kişiden birisiniz. İlk sürüşünüzü yaptıktan sonra bir daha inmek istemeyeceksiniz.

Kaynak: https://turkischdating.de/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.