Peynir Alırken Bunlara Dikkat Edin! İşte Peynirde Yapılan Hileler

Peynir Alırken Bunlara Dikkat Edin! İşte Peynirde Yapılan Hileler

Yaşanan ekonomik sıkıntılar sonucunda fırsatçılara gün doğdu. İnsan sağlını hiçe sayarak yediğimiz pek çok yiyeceğe yapılan hileler karşında insanlar pes dedirtti. İşte o sahtekarların başvurdu ilginç yöntemler...

Son yıllarda dolar kurunun hızlı hareketleri ve enflasyon oranlarının tavana ulaşmasıyla birlikte fırsatçılar insan sağlını hiçe sayarak asla başvurulmaması gereken yöntemlere başvurmaktan geri durmuyor. Özellikle et, süt, peynir, zeytin, yoğurt ve yumurta gibi gıdalarda yapılan hileler insan sağlığını hiçe sayar nitelikte. Yapılan tüm uyarıları umursamayan bazı üreticiler ise yapılan denetimler sonucunda da bazen durdurulamıyor. Özellikle de piyasaya hali hazırda sunulmuş ürünlerin önüne geçmek neredeyse imkansız boyutlara ulaştı.

>> Hurmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor

Aman Peynire Dikkat!

Yiyeceklere yapılan hileler sonucunda vatandaşların hem bütçeleri hem de sağlıkları olumsuz yönde etkilenmekte. Kimsenin aklına gelemeyecek bu yöntemi kullanan bu gıda sahtekarları her geçen günle piyasaya yeni yöntemler çıkartıyor. Özellikle peynir alırken dikkat etmeniz gereken birkaç ufak nokta ile sağlınızı korumanız mümkün olabilir. Dikkat etmeniz gereken noktalar ise peynirin renkli parlak ve canlı olmasıdır. Mat, opak renklere sahip peynirlerden uzak durmanız sağlığınız için son derece önemlidir.

Boyalı Zeytinler

Gıda sahtekarlarının bir diğer el attı yiyecek ise Pek çok insanın severek tükettiği zeytin oldu. Özellikle zeytinlerin daha siyah ve canlı gözükmesi için boyanması duyanları şaşkına çevirdi. Zeytin satın alırken dikkat etmeniz gereken şey ise aşırı canlı parlak renkteki zeytinlerden uzak durmak ve satın almadan öne herhangi bir boya belirtisi olup olmadığını iyice bakmak. Özellikle güvendiğiniz yerlerden zeytin almak da bu noktada oldukça önemli.

Diğer pek çok gıda ürününde de bu ve bunun gibi sahtekarlıklar uygulansa da özellikle paketli üzerinde son kullanma tarihi, TSE damgası ve üretici bilgilerinin yer aldığı ürünler tüketmek önemlidir. Yumurta gibi ürünler alırken de dikkat etmeniz gereken şey son kullanma tahinin geçip geçmediğidir. Bu nedenle yumurtaların üzerinde bulunan birtakım numaraları satın almadan önce incelemeniz sizlerin sağlığı için son derece önemli olacaktır. Sizin ve sevdiklerinizin sağlı için herhangi bir sorun gördüğünüz ürünleri bildirerek başka insanların sağlıklarını korumuş olursunuz.

Kaynak : https://www.5nhaber.com/haber/9252697/peynir-endustrisinde-yapilanan-hileler-resmen-pes-ettiriyor-peynir-alirken-bu-soylenenlere-dikkat - 5n Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.