Gülüşünüzle Fark Edilmek İçin Diş Beyazlatma Yöntemlerinden Yararlanabilirsiniz

Gülüşünüzle Fark Edilmek İçin Diş Beyazlatma Yöntemlerinden Yararlanabilirsiniz
Çeşitli nedenlere bağlı olarak dişlerde meydana gelen renk değişikliklerinin giderilmesi ve dişlerin renginin birkaç ton açılması işlemine diş beyazlatma denilir.

Kadın erkek genç yaşlı fark etmeksizin herkesin ruh halini yansıtan en önemli gösterge şüphesiz gülüşüdür. Çoğu kişinin hayali olan mükemmel gülüşe sahip olmak birçok etkene bağlıdır. Bunlar arasında ilk sıralarda kişinin dişlerinin yapısı, dişlerin sıralanışının düzgünlüğü, dişlerde üst üste çakışma gibi estetik açıdan hoş olmayan görünümlerin bulunmaması, üst çenede bulunan dişlerin ön planda ve diğer dişlere göre daha belirgin olması gelir. Tüm bunlara ek olarak dişlerde lekelenmelerin bulunmaması, dişlerin pırıl pırıl bir görünüme sahip olması, diş etlerinin, diş yapısının ve dişlerin sıralanışının yüzle uyumlu olması da önemli estetik bir görünümün olmazsa olmazları arasında sayılabilir.

Günlük yaşamda sıklıkla kahve, çay, sigara ve benzeri renklenmeye yol açan yiyeceklerin ve içeceklerin tüketilmesi zaman içinde renk değişikliklerine sebep olur. Bu durumu yaşayan kişiler genellikle gülüşlerinden memnun olmazlar. Kişinin beyaz dişlere sahip olması ve gülüşüyle barışması konusunda etkili bir yöntem olan diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde son dönemlerin en popüler estetik diş hekimliği uygulamaları arasında yer alır.

Çeşitli nedenlere bağlı olarak dişlerde meydana gelen renk değişikliklerinin giderilmesi ve dişlerin renginin birkaç ton açılması işlemine diş beyazlatma denilir. Dişlerde renklenmeye neden olabilecek yiyeceklerin ve içeceklerin çok fazla tüketilmesi diş minesi üzerinde renk değişiklikleri oluşmasının temel sebebidir. Dişlerdeki renklenmenin önlenebilmesi için renklenmeye neden olabilecek maddelerin kullanımının minimize edilmesi ve diş temizliğine özen gösterilmesi gerekir. Diş beyazlatma yöntemleri diş hekiminin kontrolünde uygulandığı takdirde son derece güvenlidir. Ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma olmak üzere iki farklı yöntemle uygulama yapılabilir.

Ev tipi diş beyazlatma yöntemi diş hekiminin kontrolünde ancak hasta tarafından ev ortamında uygulanır. Diş hekiminin hastadan aldığı ölçülerle kişiye özel ağızlıklar hazırlanır. Hasta yine ihtiyacına göre diş hekiminin vermiş olduğu diş beyazlatıcı jelleri ağızlıkların içerisine sürer. Diş hekiminin tavsiye ettiği süre boyunca günde belirli saatlerde şeffaf ağızlıklar takılarak uygulama gerçekleştirilir. Bu sürenin sonunda, düzenli kullanım yapılmış olması halinde dişlerin istenilen renge kavuşması mümkündür.

Ofis tipi diş beyazlatma klinik ortamında diş hekimi tarafından uygulanır. Yaklaşık 1 saatte tamamlanan bir prosedürdür. Dişlerin beyazlamasını sağlayacak özel kimyasallar uygulanan basit, acısız ve etkili bir işlem olarak ön plana çıkar. Diş rengine bağlı olarak birkaç seans uygulama yapılması mümkündür.

Ev tipi ya da ofis tipi diş beyazlatma yönteminin uygulanmasından bağımsız olarak hasta uygulamadan sonra dişlerde yeniden renklenmeye neden olabilecek yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durmalıdır. Diş beyazlatma uygulamasından sonra elde edilen sonucun daha uzun süre kalıcı olabilmesi için dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta diş bakımının doğru ve düzenli bir şekilde yapılmasıdır. Aksi takdirde dişlerde yeniden renklenme oluşması kaçınılmazdır. Genellikle tek seanslık bir uygulama ile diş beyazlığının elde edilmesini sağlayan diş beyazlatma fiyatları birçok farklı etkene göre belirlenir. Bu nedenle diş hekimi muayenesinin ardından hasta özelinde diş beyazlatma fiyatları verilmesi çok daha sağlıklıdır.

Bembeyaz Diş Hayallerinizi Diş Beyazlatma Uygulamaları Gerçekleştirebilir

Diş beyazlatma uygulamalarında hidrojen peroksit ya da karbamid peroksit içeren ürünler kullanılır. Bu ürünlerin özelliği dişin hem yüzeyindeki hem de derinlerindeki lekeleri giderebiliyor olmasıdır. Bu sayede diş beyazlatma uygulamasından sonra dişlerin doğal renginden daha açık bir tona sahip olması dahi mümkün olabilir.

Diş hekimlerinden ya da eczanelerden temin edilen diş beyazlatıcı ürünlerde peroksit aktif maddedir. Bununla birlikte diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen ofis tipi beyazlatma işleminden elde edilecek sonuç eczanelerden ya da marketlerden satın alınması mümkün olan diş beyazlatma ürünlerinin sağlayacağı sonuçlardan çok daha etkili ve güçlüdür. Bunun en önemli nedenlerinden biri diş hekimlerinin kullandığı diş beyazlatma jellerinin içindeki peroksitin kişilerin eczanelerden ya da marketlerden satın alabileceği diş beyazlatma jellerinin içindeki peroksitten çok daha yüksek oranda olmasıdır. Peroksit oranı diş hekimlerinin kullandığı diş beyazlatma jellerinde %25 ve %45 aralığındayken kişilerin satın aldıkları diş beyazlatma jellerinde yaklaşık %7’dir. Diş beyazlatma jellerinin içerisinde peroksite ek olarak karbopol, gliserin, sodyum hidroksit ve aromalar da yer alır.

Daha beyaz dişlere sahip olmak isteyen kişiler diş hekimine başvurduklarında öncelikle diş ve diş eti sağlıkları değerlendirilir. İhtiyaçları ve hangi yöntemin uygulanmasıyla en etkili sonucun alınabileceği belirlenir. Yaklaşık 1 saat içinde tamamlanan ofis tipi diş beyazlatma uygulamasında ilk olarak diş beyazlatma jelinden zarar görme riskinin kaldırılması için diş eti, dudak ve dile bariyer uygulanır. Daha sonra hidrojen peroksit içeren diş beyazlatma jeli sürülerek özel bir ışıkla aktive edilir.

Over the counter olarak da bilinen diş beyazlatma kitleri ucuz ve kolay kullanımlı olduğundan sıklıkla tercih edilse de bu yöntemler uygulanmadan önce de mutlaka diş hekiminin onayının alınmasının ağız ve diş sağlığı açısından çok önemli olduğu noktası göz ardı edilmemelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.