Perkotek personel takip sistemi

Perkotek personel takip sistemi

Personel takip sistemi nedir?

Personel takip sistemi günümüzde giderek temposunu artıran iş dünyasında personellerin giriş ve çıkış saatlerini, günlük mesaide geçirdikleri süreyi baz alarak kişilerin hak edişlerinin adaletli bir şekilde yapılmasını sağlayan sistemlerdir. Tabi sadece bu şekilde anlatmak yetmez aynı zamanda hem işçi hem işverenin hakkını koruyan, iş ve işleyişin takibini yapabilen ve deyim yerindeyse her kuruşun hesabını yapan akıllı sistemlerdir.

Günümüzde globalleşen iş dünyasında süre ve performans tanımları oldukça önemli bir hal almıştır. İşte bu iki kavramı harmanlayıp gerçek verileri ortaya çıkaran bu sistem hem personellerin daha disiplinli daha istekli ve azimli çalışmasını sağlayıp hem de çalıştıklarının karşılığını alma konusunda öncü olmuştur.

Teknolojinin gelişme ve manuel işlemlerin yavaş yavaş kendini otomatik işlemlere geçiş yapmaya başlamasıyla birlikte pdks yani personel takip devam sistemi oldukça popüler hale gelmeye başlamıştır.

Personel takip sistemi nerelerde kullanılır?

Personel takip sistemi kullanım alanı amacına göre oldukça çeşitli olup, askeri alanlar, kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, belediyeler, fabrikalar, plazalar ve özel sektörde rağbet gören ve ihtiyacın oluştuğu her alan da ve mekân da kullanıma uygundur. Kullanım şeklinin ve kullanılacak gereçlerin ne olacağı size kalmış olmakla birlikte ister maaş hesaplarını buradan yapabilir isterseniz de sadece giriş çıkışların kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Personel takip sistemi özellikleri nelerdir?

Personel takip sisteminin birçok özelliği olmakla birlikte belki de en önemli özelliği sayısı farketmeksizin personellerin takibini bir program vasıtasıyla devamlı olarak yapabilmesi ve çeşitli muhasebe, puantaj hesaplamalarını doğru bir şekilde zahmetsizce yapabilmesidir. Yüz tanıma, parmak izi, kartlı geçiş sistemleri gibi bir çok opsiyonel cihazla entegrasyon sağlayabilen pdks aynı zamanda size bir çok ayrıntılı raporu zahmetsizce otomatik veya manuel almanıza da yardımcı olur.

PDKS programı hangi tür cihazlar ile entegreli çalışır?

PDKS sisteminde parmak okuma, kart okuyucu, şifre okuyucu, yüz tanıma sistemleri, göstergeç gibi cihazlardan herhangi birini kullanarak giriş çıkışları kontrol altına alabilirsiniz.

Her cihaz farklı kullanım alanı ve farklı kullanım şekillerine sahip olsa da temelde aynı amaca hizmet ederler. PDKS için mühim olan sistemde veri gelmesidir. Veri geldiği sürece kişilerin giriş çıkışları işlenecek ve belirlenen parametrelere göre PDKS hesaplamaları yapacaktır.

Cihazların detaylarına girecek olursak;

Parmak okuma cihazları, kişilerin parmak izi kayıtlarını hafızasına kaydettikten sonra her geçişte o kişinin kim olduğunu tanır ve programla eşleştirir. Kişi, kaydedilen parmağını cihaza okuttuktan sonra cihaz veriler arasında eşleme yaparak o parmak izinin kime ait olduğunu bulur ve o kişinin verilerini programa gönderir. Böylelikle o kişinin hangi tarihte, nerede, ne işlem yaptığını sisteme gönderir.

Kart okuma cihazları, parmak izi cihazlarıyla aynı mantıkta çalışırlar. Kişilere bir kart verilir ve bu kart sisteme kaydedilir. Daha sonra kişi geçiş yaptığında bu kartın kime ait olduğunu program çözümler ve o kişiye ait giriş-çıkış verisini sisteme işler. Böylelikle o kişinin geçiş yaptığı saatler hesaplanır.

Yüz tanıma sistemi bu sistemler arasında günümüz Covid19 önlemleri kapsamında belki de en tercih edilebilir olanı olabilir. Kişiler hiçbir cihaza temas etmeden sadece ekrana yüzlerini göstererek geçiş yapabilirler. Yüksek doğrulaması, düşük hata payı, hızlı tanımlama algoritması ve hijyenik kullanımıyla yüz tanıma sistemleri diğer sistemlerden daha çok kullanılabilir durumdadır. Kartlo geçiş sisteminde de herhangi bir temas olmasa da kart kaybolması, kartların karışması, kartın zamanla yıpranması gibi durumlar yüz tanıma sistemini daha avantajlı duruma getirmiştir. Yüz tanıma sistemi kart okutma ve parmak okutma cihazın daha bir üst seviyesi olarak geliştirilmiş bir teknolojidir.

Göstergeçler ise günümüzde artan güvenlik ihtiyacına yönelik giriş çıkışların kayıt altına alınması ve sadece o bölgeye giriş yapması gereken kişilerin geçiş yapabilmesi için kullanılan sistemlerdir. Göstergeç Sistemi cihaz modellerine göre online ve offline olabilir.

Online olarak çalışan göstergeç sistemi cihazları bir programa ihtiyaç duymaktadır. Cihaz geçiş yapan kişilerin anlık geçişini bilgisayarda çalışır halde olan program üzerinde göstermektedir. Bu cihazlara geçiş tanımlamaları, tetik süresi, geçiş sayısı ve geçiş yetkileri gibi değişkenler yine bu program üzerinden tanımlanmaktadır. Göstergeç cihazlarından veri almak mümkün değildir. Fakat cihazda bulunan Wiegand bağlantısı sayesinde uyumlu panellere veri gönderebilir ve panelden alınan veri ile raporlama yapılabilir. Diğer programlarla da entegreli bir şekilde kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.