Gaziantep'te 3 kişiden biri icralık

Gaziantep'te 3 kişiden biri icralık
Türkiye'nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep'te, pandeminin ve dövizin neden olduğu krizin etkileri büyüyor. Son bir yıl içerisinde icra dairelerine ulaşan dosya sayının 735 bin üzerine çıktığı ve kent genelinde her 3 kişiden birinin icralık olduğu öğrenildi. Özellikle pandemi nedeniyle işini kaybeden insanların bu dönemde mağdur oldukları, yeni yeni toparlanma sürecine giren esnafın ise kullandıkları krediler nedeniyle ev ve iş yerlerinin ipotek altınd

2020 yılı Mart ayında başlayan Koronavirüs Salgını ve 2019 yılından bu yana devam eden döviz krizi, hem ülke ekonomisini hem de Gazianteplilerin ekonomisini olumsuz etkiledi. Pandemi süreci ile birlikte daha da katlanan kriz, sonrası kent genelinde yüz binlerce vatandaşın icralık olduğu öğrenildi.

2020 YILINDA 654 İCRA DOSYASI VARDI...

2020 yılının 12 aylık döneminde icra dairelerine ulaşan icra dosya sayısı 654 bin oldu. İpotekli iş yeri oranı ise 230 bin oldu. 2021 yılında ise bu oranın büyük oranda arttığı görüldü. 1 Mart 2020- 15 Nisan tarihleri arasında 735 bin dosyanın icra dairelerine ulaştığı, ipotekli iş yeri sayısının ise 330 bin oldu.

735 BİN DOSYA...

Edinilen bilgilere göre, 2020 yılı Mart ayı ila 2021 Nisan tarihleri arasında icra dairelerine ulaşan dosya sayısının 735 bin olduğu öğrenildi. aynı dönemde 330 bin ev ve işyerinin ipotekli olduğu öğrenildi.

3 KİŞİDEN BİR İCRALIK

İcra Dairelerine ulaşan dosyalar sonrasında muhtarlık büroları, icra tebligatları ile dolup taştı. 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gaziantep'te, 735 bin olan icra dosyası sayısı, kentte yaşayan her üç kişiden birinin icralık olduğunu gözler önüne serdi.
Söz konusu icra dosyalarının önemli bir bölümünün kredi kartı ve kredi borçları nedeniyle olduğu görüldü. Özellikle pandemi nedeniyle işini kaybeden insanların bu dönemde mağdur oldukları, yeni yeni toparlanma sürecine giren esnafın ise kullandıkları krediler nedeniyle ev ve iş yerlerinin ipotek altında olduğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.