TÜRKİYE GENÇLİK KONSEYİ ÜYELERİ ÖĞRENCİLERLE MÜZELER HAFTASINI KUTLADI

TÜRKİYE GENÇLİK KONSEYİ ÜYELERİ ÖĞRENCİLERLE MÜZELER HAFTASINI KUTLADI
TÜRKİYE GENÇLİK KONSEYİ ÜYELERİ ÖĞRENCİLERLE MÜZELER HAFTASINI KUTLADI

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası kapsamında Türkiye Gençlik Konseyi İl Başkanlığı Mehmet Akif İlkokulu öğrencilerine güzel bir etkinlik düzenleyerek Gazi Şehrimizin tarihi müzelerini gezdirdi.

"Tarihi Dokumuzu,Kültürel Zenginliklerimizi Yerinde Öğrenmek İstiyoruz" diyen minik öğrencilerin çağrısına kulak veren Türkiye Gençlik Konseyi üyeleri "Buyrun Birlikte Gezelim" diyerek isteklerini yerine getirdi.

Minik öğrenciler rehber eşliğinde müzelerimizin tarihi hakkında bilgi aldılar, eserleri incelediler.

Çocukların müzeleri tanıması, yaşadıkları şehirlerle ilgili bilgi edinmelerini sağlamak açısından Müze Haftasının önemli olduğunu belirten Okul Müdürü Sinan Yüksek; "Öğrencilerimizin kültürel varlıkları hakkında bilgi sahibi olması açısından Müzeler Haftası büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz müzelerde yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirildi. Burada yapılan çalışmaları birebir yakından görme şansına sahip oldular. Bu vesile ile öğrencilerimize bu fırsatı sunan ve böyle bir günü organize edip öğrencilerimizin isteklerini yerine getiren Türkiye Gençlik Konseyi Gaziantep İl Başkanlığı'na teşekkür ediyoruz" dedi.

Türkiye Gençlik Konseyi Gaziantep İl Başkanlığı ise şu açıklamalarda bulundu: "Müzeler haftası nedeniyle gençler olarak kültürel mirasımızı korumak ve öğrenmek amacıyla böyle önemli bir haftayı Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla bu günü kutlamaya çalıştık. İlgilerinden dolayı Okul Müdürümüz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.