Ildırı Gezi Rehberi

Ildırı Gezi Rehberi
Ildırı Gezi Rehberi

Şirin bir sahil kasabası olan Ildırı, kendine özgü sıcak yapısı ile ziyaretçileri kendine çeker. Alaçatı ile Çeşme arasında yer alan Ildırı, her yıl binlerce turistin gezi ya da tatil için geldiği bölgelerden biri. Çeşme’nin kalabalık ve canlı ortamlarından sıkılanlar için Ildırı, oldukça huzurlu bir ortam sunuyor.

Gezilecek yerler açısından pek geniş seçenekler sunmayan Ildırı bölgesini oldukça kısa bir sürede gezebilirsiniz. Konakladığınız bölgeden buraya günü birlik gelerek, bir günde tüm Ildırı gezmeniz mümkün. Mavi ile yeşili bir araya getiren Ildırı’ya sabahın erken saatlerinde gelerek balıkçıların hareketli dünyasına konuk olabilirsiniz. Denizin ve huzurun tadını çıkarmak için uygun şartların sunan Ildırı’da görebileceğiniz güzellikleri sizler için derledik.

Ildırı Sokakları

Ildırı’ya yolunuz düştüğünde pek çok yeri gezerek dönmek isteyebilirsiniz. Gezi esnasında birçok yere yürüyerek kısa sürede ulaşmanız mümkün. Gezinin dışında Ildırı’nın sokaklarında keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. Kendine özgü mimarisi ve sıcaklığı ile dikkatleri üzerine çeken Ildırı, her sokağında ayrı bir güzellik sunuyor. Neredeyse her sokak arasında yöre halkının el emeği ürünlerini görebilirsiniz.

Ildırı’da yer alan sokak lezzetlerini ve hediyelik ürünleri inceleme fırsatına erişebilirsiniz. Özellikle, sevdiklerinize özel ve el emeği hediyeler almak istiyorsanız, kendinizi Ildırı sokaklarına atabilirsiniz. Yöreye özgü lezzetleri ve doğal ürünleri bu sokak aralarında görmeniz mümkün.

Ildırı Balık Restoranları

Küçük ve şirin bir yapıya sahip olan Ildırı, Çeşme’nin en lezzetli balıklarına ev sahipliği yapıyor. Gezi sırasında öğle yemeği için ne yiyeceğinizi düşünüyorsanız, ilk seçenek çipura olabilir. Birçok balık lezzetine ev sahipliği yapan bu şirin kasabaya gittiğiniz döneme göre karşınıza çıkan balıklar değişebilir. Yolunuz Ildırı’ya düştüğünde deniz kenarında balık yemeden dönmeyin.

Erythrai Arkeolojik Ören Yeri

Ildırı’nın tarih ile manzarayı bir araya getiren en özel yeri, Erythrai Arkeolojik Ören Yeri oluyor. Burada yer alan anıt, tapınak, tiyatro alanları ve çeşitli yerleşim alanları günümüze kadar gelmeyi başarmış nadir yapılar olarak karşınıza çıkıyor. Ildırı sahiline oldukça yakın olan bu arkeolojik yapıya 3 dakika gibi kısa bir yürüyüşün ardından kolayca ulaşabilirsiniz.

Ildırı Denizi

Ildırı, tertemiz suları ile sizi kendine çeken şirin bir yer olarak karşınıza çıkıyor. Ancak Ildırı’daki bunca güzelliğe rağmen bölgede denize girebileceğiniz geniş sahiller bulunmuyor. Burada yer alan birçok otelin kendine ait oluşturulmuş plajları mevcut. Ildırı’da denize girmek istiyorsanız kıyı şeridinde yer alan otellerin sunduğu ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.

Ildırı Manzara Kafe

Gün boyu Ildırı ve çevresini arşınladıktan sonra kısa bir mola vermek isteyebilirsiniz. Eşsiz manzarası ile sizi karşılayan Ildırı’yı en iyi izleyeceğiniz alanların başında Manzara Kafe yer alıyor. Özellikle, gün batımını izlemek istiyorsanız, Manzara Kafe’ye akşama doğru gidebilirsiniz.

Ildırı Gezi Rehberi hazırlarken Çeşme ile ilgili birçok detaya kolayca ulaşmak isteyebilirsiniz. Çeşme gündem, güncel Çeşme haberleri, Çeşme son dakika haberleri ve Çeşme’ye dair merak ettiğiniz her şeyi Çeşme Haber farkı ile takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.