Başkan Fatma Şahin acı gerceği açıkladı: "Gaziantep'te HES Kodu bilinci oluşmadı"

Başkan Fatma Şahin acı gerceği açıkladı: "Gaziantep'te HES Kodu bilinci oluşmadı"
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda HES uygulamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Gaziantep’te günlük filyasyonda olması gereken yaklaşık 90 vatandaşımızı tespit ettiklerini söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu rakamın çok korkunç bir şey olduğunu, vaka sayılarının neden düşmediğinin belli olduğunu ve maalesef Gaziantep’te bilinç oluşmadığının altını çizdi.

HES Uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin “Akıllı Ulaşım çalışmalarımız ile yazılım ve donanım olarak şehrin altyapısını kuvvetlendirmeyi amaçladık. 2014 yılında parayı kaldırdık, kredi kartının bile entegre edilebileceği önemli bir çalışmayı gerçekleştirdik. Aslında bu durum normal zamanda görülmedi. Fakat sağlık ile ilgili sorunla karşı karşıya kalınca önemini anlamış olduk. Genelgeler konusunda Gaziantep olarak hassas davrandık. Toplu taşımada temaslı ve şüpheli olanları engelleyen bir sistemi devreye soktuk. HES kodunun sisteme entegre edilmesini sağladık. Maalesef bilinç oluşmadı. Gaziantep olarak tedbir almamıza rağmen kurallara uymayanları görüyoruz. Sayılarımız da ne kadar büyük bir sorun olduğunu gösteriyor” dedi.

Toplantıda HES uygulamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, “Biz halihazırda güzel bir projeye başlamıştık. Yazılımı güncelleyip takibini yaptık. Gaziantepkart ile araca binmek isteyen vatandaşlar sistem tarafından inceleniyor. Sistem İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile de bağlantılı işliyor. Şu ana kadar hiçbir belediye uygulamaya geçemedi. Sistem ile günlük filyasyonda olması gereken yaklaşık 80-90 vatandaşımızı tespit ettik” dedi.

Şahin, bu rakamın çok korkunç bir şey olduğunu ve vaka sayılarının neden düşmediği belli olduğunu ve maalesef bilinç oluşmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.