Son Dakika...Van-Bahçesaray kara yolunda Çığ Düştü...Hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi...

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde bir minibüsün ve iş makinesinin üzerine çığ düştü. Minibüsteki 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken sağ olarak çıkarılan 7 kişi de hastanelere sevk edildi. İş makinesi operatörünün de kendi imkanlarıyla kurtulduğu belirtildi.

Bahçesaray ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi'ne ait minibüste 10-15 kişi bulunduğu tahmin ediliyor.

Telefonların çekmediğini ifade eden Vali Bilmez, “İnşallah vatandaşlarımızı sağ salim kurtaracağımızı umuyorum” şeklinde konuştu. Vali, minibüsün Van merkez ile Bahçesaray ilçesi arasında çalıştığını da sözlerine ekledi.

‘VATANDAŞI UYARIYORUZ’

Kara yolu ve büyükşehrin iş makinelerinin olay bölgesinde olduğunu ve yolun trafiğe açık olduğunu söyleyen Van Valisi, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada “Olayın meydana geldiği yer 3 bin rakımlı bir bölge ama bölgenin kritikliğinden dolayı vatandaşı uyarıyoruz, bölgeye çıkmamalarını talep ediyoruz, müsaade de etmiyoruz” şeklinde konuştu.

AFAD’DAN DA AÇIKLAMA

AFAD tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 200 kişinin çalışmalara devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Van Bahçesaray’da üzerine çığ düşen bir minibüsteki vatandaşlarımıza ulaşmak için AFAD, Jandarma, UMKE, Karayolları, Van Büyükşehir Belediye, 112 ve itfaiye ekiplerinden yaklaşık 200 kişi çalışmalara devam etmektedir” denildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.